Moderátor: Michal Dalecký
greenery píše: ...vlastním bohužel pouze 2 modely MTB, až zájem by byl mnohem větší. A dost mne to mrzí.
greenery píše: A že to jde, dokazuje např. "kulatá" zamračená. Tvarově složitý model je zvládnutý z mého pohledu téměř za 1, jiné vykazují základní tvarové nepřesnosti. To je nepochopitelné. Tyto znaky vykazují nedostatky v přípravě modelu, v konstrukci. Chyba mezi klávesnicí a židlí, škoda, škoda a znovu škoda...... už to tu mnohokrát zaznělo. Technologickou a ekonomickou stránku fungování firmy, rychlost přípravy modelů (..... že by jeden z důvodů chyb?) obdivuji.
greenery píše: ... nesouhlasím s Vaším názorem. Nadřazovat ekonomická kriteria kvalitě výstupu je z dlouhodobého hlediska v pořádku v jakémkoliv oboru? Nezapomínejte že se jedná (alespoň v původním slova smyslu) o diskusi modelářů. Nejsme v Davosu. Nicméně přístup MTB respektuji a zařadil jsem se tedy po bok modelářů, kteří pořizuji výrazně méně modelů za výrazně vyšší (nebo také ne) ceny od výrobců, kteří mě kvalitou výrobků vyhovují. Popř. stavím sám. Produkce MTB pro mne postrádá smysl, z mého pohledu jde o výrobce hraček.
xmatejx píše:... MTB vyrábí za akceptovatelné peníze zejména pro český trh, i když ambice pana Báni jsou jistě větší. Nabízí plastové sériové modely, snaží se výrobky technicky inovovovat (ložiska, pětipólové motorky) a stále drží ceny pod úrovní Roco, kde je přímý analog.
Brejla píše:Jestli bude v Kyklopovi pětipolový motor, tak začnu věřit na zázraky.....
jipol57 píše:Brejla píše:Jestli bude v Kyklopovi pětipolový motor, tak začnu věřit na zázraky.....
Pětipólové motory se snad už dnes dávají všude né? Nedávno jsem měl rozbraného Kocoura (teda ne motor). A když jsem ho bez kastle projížděl, tak mě překvapilo jak na nejnižší rychlost se setrvačník krásně pomalinku převaluje. Plynulý měkký chod, že by to určitě třípólový takhle nezvládnul. Už jsem tady četl víc nadávek na motory v MTB, ale nechápu. Za mně můžu říct že nemají chybu. Snad 458čka, mě trochu vrní. Ale to nevím jestli je motorem.
Ještě něco. Kdysi jsem digitalizoval Vackovu Rosničku. O té je známo, že je na jízdu nic moc. Vyměnil jsem motor za pětipólový Mashima. Ale stejně to moc nepomohlo.
jipol57 píše:ASi mám v tom Kocourovi (H0) pětipólový. Nevěřím, že by třípólový se dokázal tak jemně převalovat.
Brejla píše: Problém MTB jsou nekvalitní plastové nápravy.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník