novinky 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2010

Příspěvekod Zx1974 » úte 07 pro, 2010 1:33 pm

A nezměnil náhodou výrobce cenu a neopoměl ji opravit na webu?
Zx1974

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 07 pro, 2010 2:11 pm

No pokud ji změnil a neopravil to, poškozuje tek nejen sebe (nebudí důvěru) ale hlavně i svoje distributory!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radula63 » úte 07 pro, 2010 2:42 pm

Dneska jsem se o tom bavil s jedním pánem - takže pokud vím, tak z Albatros-modelu půjde za těch cca 15tisíc.

Jinak zadní šachta na spřáhlo bude uchycena na běhounu - takže se bude natáčet společně s běhounem. Přední šachta bude uchycena pod předním čelníkem. Přední běhoun se stáčí posunem do stran - ale ta drážka je do oblouku. Na musterových fotkách je to hůře vidět. Kvůli průjezdu menšími poloměry je a bude nadále vybrání až k pístním tyčím.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Jarda H. » úte 07 pro, 2010 3:10 pm

123.marek píše:Další bejček za 19 900.- http://www.modeltrain.cz/

Myslím, že s 5 tisícovým příplatkem prodejci :roll: to na odbyt moc nepůjde ?! Zvláště bude-li model časem k dostání - jak píše radula63 o pár příspěvků výše - přímo u výrobce za 15 tis včetně záruky apod.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod 123.marek » úte 07 pro, 2010 3:26 pm

Jarda H. píše:
123.marek píše:Další bejček za 19 900.- http://www.modeltrain.cz/

Myslím, že s 5 tisícovým příplatkem prodejci :roll: to na odbyt moc nepůjde ?! Zvláště bude-li model časem k dostání - jak píše radula63 o pár příspěvků výše - přímo u výrobce za 15 tis včetně záruky apod.

Pdle mě se vždycky někdo najde(ne všichni ví že původní cena je 14 900,-).
H0,digitál,přelom 4.a 5. pětiletky
123.marek

Příspěvekod Zx1974 » úte 07 pro, 2010 3:52 pm

Teď jsem se díval na stanky výrobce a už je tam cena trochu jiná. Je tam i poznámka o distribuci a nezdá se, že by se dalo objednávat přímo u výrobce.
Zx1974

Příspěvekod Ferda » úte 07 pro, 2010 3:55 pm

Tak mi dnes pan Kresta z ModelHobby dal vědět, že i on dostal od výrobce "info o úpravě ceny" na 19.990,- Kč. Tak dám šanci jinému šílenci, pokud se takový najde. Typuju, že nebudu sám. Už těch 15 tis. bylo dost za něco co jsem ještě neměl v ruce, ale 20 tis. už rozhodně není solidní cena. Mám obavu, aby jich výrobce neměl po roce ještě 45 ks ve vitrýně.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Jarda H. » úte 07 pro, 2010 4:00 pm

Zx1974 píše: .....jsem se díval na stanky výrobce ....

Výrobce ještě funkční stránky nemá - vidím, že asi většině vypadla věta z jednoho příspěvku výše " ... takže pokud vím, tak z Albatros-modelu půjde za těch cca 15tisíc. " ať si to každý přebere, jak umí ?! Výrobce byl jmenován .....
Jinak kdybych já byl v H0, já bych do toho 20 tisíc NEDAL :!: A vlastně i u těch 15 bych přemýšlel a model oželel ?!

PS : na Train modelu je doplněn tento text :

AKTUÁLNÍ INFO
Dle rozhodnutí managementu f.Albatros a podrobných ekonomických propočtů byla upravena prodejní cena tak , aby pokryla skutečné náklady na vývoj ,výrobu,reklamu a distribuci. Dále bylo rozhodnuto že tuto serii bude prodávat a provádět distribuci do obchodů f. Classic Model.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 07 pro, 2010 5:46 pm

No z mrktg hledisko to teda hoši dost posr....! Kdyby cenu neuváděli ale dali jí jako info až po začátku distribuce udělali by líp, za druhý spojení s CM v této souvislosti je dost neštastný - viz diskuze na tema štokr a ceny ELkOm versus CM - takže to lidem jen motá hlavu, za třetí udělat dohodu s CM včetně dotažení ceny a NEZMENIT to HNED s patričným zdůvodněním na svém vlastním webu - to je mírně řečeno dost kontraproduktivní...

A první informace - propagace - přišla odtud - tedy toto je pro mne onen mateřský web:
http://www.train-model.net/modely-ho-ze ... .php?id=10

Ad - "podrobné ekonomické propočty" - docela by mě zajímalo, jak je možný se seknout v kalkulaci doporučené MOC o pěttisíc korun na kuse, což při 50ti kusový serii už dělá hezkej balík peněz (250000 kč) přidanej k tomu tři čtvrtě mega co 50ti kusová serie podle původního propočtu (14900) vydělá...

At si každý udělá názor sám - pro mě tento projekt ale ztrácí už v tuto chvíli VEŠKEROU důvěryhodnost... Pokud tu mašinu budu moc chtít, počkám si až ji nějaký zoufalci v e-shopech, co to přešvihnou s cash flow, budou nabízet pod cenou za tu původní cenu pod 15000!
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne úte 07 pro, 2010 6:04 pm, celkově upraveno 2
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Zx1974 » úte 07 pro, 2010 5:47 pm

No dobře tak "stánky výrobce" beru zpět i když od prvního okamžiku co se objevil odkaz na tuto lokomotivu, jsem měl dojem že se jedná o prezentaci výrobce. Rozhodně tím, že budou na netu zveřejňovat výrobní ceny si moc nepomůžou, obvykle je výrobní cena (nebo nákupní cena distributora) tajná a zveřejňuje se doporučená koncová. Navíc ta úprava ceny vypadá jako když ještě neví jak budou serii vyrábět a jaká vlastně bude pracnost a díky tomu nedokážou udělat správnou kalkulaci ceny.
Zx1974

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 07 pro, 2010 9:22 pm

Myslím, že zvednout cenu ve chvíli, kdy má jít model do prodeje, a vymlouvat se na podrobné ekonomické propočty je amatérismus nejhorší úrovně.
I když to na mě působí dojmem (asi i díky avizovanému spojení s prodejcem), že výrobce zapomněl připočítat marži pro obchodníky.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Ferda » stř 08 pro, 2010 12:23 am

Naprostý souhlas s Petrem.

ad Michal: Myslím, že výrobce na marži nezapomněl, ale našel se "obchodník" co mu dobře poradil ve smyslu -> Ty milion, já milion a ti ostatní nás nezajímají.
Jestli je to tak, že výrobce vyrukoval s cenou a pak ji mění směrem nahoru, pak to není jen amaterismus, ale naprosté zoufalství.
U mne pro ztrátu důvěry nadosmrti zavříno!
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod hummus » stř 08 pro, 2010 6:59 am

Taky si to myslim. Chytry obchodnik mu vysvetlil, ze tech 50ks proda za 20 tisic, tak proc ji prodavat za 15 tisic ze.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 08 pro, 2010 7:05 am

No ani mě to nepřekvapuje,vyčůranost českých obchodníků je všeobecně známá.Přesně podle logiky rychle zbohatnout,bez ohledu na to,že je to naprosto kontraproduktivní.Krásně je to vidět u nás v pohraničí.Proto také spousta lidí třeba nejede lyžovat na české hory,ale do ciziny,nenakoupí zboží u nás,ale jede do Německa atd.Stačí se podívat a srovnat ceny na některých modelářských internetových obchodech a o některých pokladech na modelbazaru či aukru snad nemá cenu se ani zmiňovat.Výrobce zkrátka zavětřil,že je spousta lidiček hladových po české mašině,tak to napálil úplně na bomby a teď čeká,kdo se chytne.Viděl jsem tu mašinu pouze na fotkách,ale mám ten dojem,že poměr výkon-cena se ani zdaleka nepřibližuje Rocu,Fleischmannovi,Brawě atd. a o Micrometakitu se snad ani bavit nebudeme,že?Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 08 pro, 2010 8:09 am

miroslav lengyel píše:No ani mě to nepřekvapuje,vyčůranost českých obchodníků je všeobecně známá.Přesně podle logiky rychle zbohatnout,bez ohledu na to,že je to naprosto kontraproduktivní.Krásně je to vidět u nás v pohraničí.Proto také spousta lidí třeba nejede lyžovat na české hory,ale do ciziny,nenakoupí zboží u nás,ale jede do Německa atd.Stačí se podívat a srovnat ceny na některých modelářských internetových obchodech a o některých pokladech na modelbazaru či aukru snad nemá cenu se ani zmiňovat.Výrobce zkrátka zavětřil,že je spousta lidiček hladových po české mašině,tak to napálil úplně na bomby a teď čeká,kdo se chytne.Viděl jsem tu mašinu pouze na fotkách,ale mám ten dojem,že poměr výkon-cena se ani zdaleka nepřibližuje Rocu,Fleischmannovi,Brawě atd. a o Micrometakitu se snad ani bavit nebudeme,že?Míra

I když odsuzuju přístup firmy-výrobce (konkrétně způsob stanovení ceny, výběru a způsobu distribuce a propagaci výrobku) k tomuto projektu, musím v tomto naprosto nesouhlasit - srovnávat ROCO, Fleischmann či Brawu s maloseriovým výrobkem jako je 423, je jako srovnávat Fabii či Oktávku s Lamborgini nebo sporťákem Lotus - prostě je to něco uplně jiného!!! Nicméně srovnávat tento výrobek od Albatrosu s firmou Micrometakit je v tuto chvíli, mírně řečeno, hodně odvážné - nasadili si latku hodně vysoko - i co se týče způsobu balení (dřevěná krabice) a způsobu signování výrobku v limitované edici. On je rozdíl když si člověk koupí super model přes 50000 v krabičce z leštěného dřeva a s věnováním, nebo když má model např. v upatlaný a zvlněný krabici z lacinýho kartonu. A vím o čem mluvím - viz moje první postavený MUVky!!
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)