A2C: Prodávat nebudu, ale dám sem návod, jak jsem to dělal. A taky STL soubor, který jsem pro to vytvořil. Ještě jsem ho upravil, proti minulému obrázku, přidal jsem pružinku, aby spřáhlo v klidu drželo uprostřed.
Tisknul jsem na FDM tiskárně, a je to tisk "do vzduchu" bez podpor, tak je potřeba dočistit a vyhladit. Samotnou šachtu netisknu, ale použil jsem z kinematiky Bramos.
https://www.bramos.eu/detail/32-kinematika-52mm . Odříznul jsem z ní jen tu šachtu, a ještě trochu zkrátil, a nalepil na můj výtisk, mezi vydličky. Z obrázků by to mělo být poznat jak. Zkrácení té šachty asi o mm, jakou chci mít mezeru mezi nárazníky. Musí být větší, aby v oblouku nenarážely. Do otvůrku na druhém konci je zasunuta struna. 0,2mm fosforbronz. Ocel je moc tvrdá, ale mohla by snad být 0,1mm. Nalepeno vteřiňákem. Do rámu jsem vyvrtal dírečku 0,6mm, kam se zasune opačný konec struny. Zase z obrázku patrné. Je tam materiál asi 1mm, tak to jde. Všechno dokonale vyhladit, přišroubovat podvozek s běhounama a zkoušet. Musel jsem oddělat i ty smetadla nad kolejnicemi. Pro velké oblouky by tam možná mohly zůstat. Všechno musí chodit naprosto hladce, kluzně, trochu jsem obrousil na podvozku, když se opíral do struny. Šroubek se nedotahuje na doraz, ale nastavuje se s ním přítlak běhounů ke kolejím. To jsem ale už nastavoval u nového, když mě na výhybkách vykolejoval. Konec spřáhla, který se zasouvá do šachty, jsem musel trochu zkrátit, zadrhával o něj běhoun. Nemá teď to zacvakávadlo, tak jsem jej v šachtě lehce přilepil vteřiňákem.
STL soubor:
novější verze na konci příspěvku v editu. Lepší by byl červený filament, aby splynul s okolím, ale nemám.
Zadní kinematiku jsem upravil hodně podobně, jak si popisoval minule. To mně stačí, a už s ní nic dělat nebudu. Kývání hore/dole, nemám tak výrazné, přidal jsem jen ty zadní opěrky, pro zmenšení vůle. V mašině k tendru taky.
EDIT: Přišel jsem na to, že se podvozek nad předním běhounem dotýká toho nového držáčku spřáhla. Tu hranu jsem trochu zpiloval, a na podvozku to místo taky vyhladil.
Upravil jsem to taky v STL. Tady je ten nový: