auta HO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: auta HO

Příspěvekod z.rj » čtv 16 led, 2025 5:09 pm

Ferry-69: P. Voříškovy se nedaří přihlásit na disk. fórum, ale četl Vaši zprávu a požádal mě abych Vám jeho jménem poděkoval za přesnou odpověd´,která mu moc pomohla. Děkuje tedy velmi za Vaší reakci ve kterou už ani nedoufal.
z.rj

Příspěvekod Martin70 » čtv 16 led, 2025 9:07 pm

Jezevec Pepa píše:ARTITEC (NL)
traktory Zetor a Ursus
Hotová i jako stavebnice

Má tyto modely traktorů v nabídce nějaký tuzemský modelářský obchod? :?: :P
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Jezevec Pepa » pát 17 led, 2025 10:00 am

Martin70 píše:
Jezevec Pepa píše:ARTITEC (NL)
traktory Zetor a Ursus
Hotová i jako stavebnice

Má tyto modely traktorů v nabídce nějaký tuzemský modelářský obchod? :?: :P

Mašinky.cz , ale měli být loni a zatím nejsou, v TT ovšem byl relativně brzo k prodeji.
Jezevec Pepa

Příspěvekod fousek » úte 28 led, 2025 7:54 pm

Podle této fotky z veletrhu v Norimberku připravuje Brekina Tatru 603!
Obrázek
fousek

Příspěvekod julius.chabada » stř 05 úno, 2025 6:30 pm

PCX pripravuje Škodu Octavia IV Combi a mnoho ďalšieho: https://www.mo87.de/forumv2/viewtopic.p ... 78#p374478
Přílohy
pcx87-2025-02_Muster_040.jpg
julius.chabada

Příspěvekod michalctt » čtv 13 úno, 2025 7:00 am

Zdravím
Trolejbusy Škoda Tr 14 od Brekiny sú už v predaji. Ja ich použijem ako náklad na vagóny. A myslím, že sa v celku podarili. Niekde je uvedenný aj rok 1982. Tieto sú však určite z neskorších výrob. Majú už delené predné sklo, smerovky na prednej kapote vedľa reflektorov a horné pozičné svetlá. Predpokladám, že to je exportná verzia na východ. Má totiž ten ochranný rám na streche nad stredovými dvermi ktoré tieto verzie mali. A to je snáď najviditeľnejší nedostatok modelu, pretože je neskutočne predimenzovaný oproti reálu čo dokladujú aj snímky Tr 14 v ukrajinských a ruských mestách. Našťastie je to ľahko riešteľné ich výmenou alebo odstránením.
Přílohy
20250212_172701.jpg
michalctt

Příspěvekod fousek » čtv 13 úno, 2025 7:15 am

Ten nepřesný nátěr a okna dveří s radiusy nevadí? Rok 1982 to nemůže být, to by měly mít jednodílné čelní sklo a 3 stěrače jako Karosa řady 700 a delší skla ve dveřích. Podle stěračů to musí být rok 1989 a pozdější.
fousek

Příspěvekod M&T » čtv 13 úno, 2025 2:31 pm

Ten rám to nebude problém zhodiť dole. Osobne najväčšiu vadu vidím v tých pruhoch na dverách, ktoré teda veľmi vábne nevyzerajú. Ale hádam to pôjde dať dole .... pravdepodobne je to len tampónované ...
M&T

Příspěvekod michalctt » čtv 13 úno, 2025 7:39 pm

M&T píše:Ten rám to nebude problém zhodiť dole. Osobne najväčšiu vadu vidím v tých pruhoch na dverách, ktoré teda veľmi vábne nevyzerajú. Ale hádam to pôjde dať dole .... pravdepodobne je to len tampónované ...

Áno je možné, že to je len natampónované, neviem to presne posúdiť farba je dosť v silnej hrúbke, na niektorých vozoch tie široké pruhy nie sú rovné, pri niektorých bočných vystupujúcich smerovkách nie je úplne natampónovaná /dostreknutá/ farba. Osobne som však presvedčený, že tento model nezodpovedá vozom zo žiadnych výrobných sérií dodávaných do ČSSR /ČR a SR/. Určite to možno predstavuje model nejakej exportnej verzie, konec koncov aj tie ďalšie dve farebné mutácie ktoré teraz vyšli predstavujú priamo modely dopravných podnikov v Taline a v Potsdame. Takže ak niekto chce z toho mať náš model tak ho musí dosť poprerábať. Okrem toho horného neskutočne hrubého rámu ma model aj ozdobné hliníkové lišty pod oknami. V Bratislave ich mali len úplne prvé vozidlá / aj tie boli tesne pod oknami, nie ako na modely kde sú nižšie / ešte s číslami 71,72 atď. ktoré prišli po predsériových skleníkoch / tak hovorili vodiči tým úplne prvým s oknami v hliníkových rámoch /. Samozrejme tie ešte mali nedelené predné sklá a predné smerovky na boku.
Ja som ich kupoval vyslovene len ako náklad na vagóny a tam sa po miernych úpravach určite uplatnia. Veď po železnici sa ich na export vozilo naozaj dosť.
michalctt

Příspěvekod novk2007 » sob 15 úno, 2025 12:02 pm

Zdravím chtěl jsem se zeptat . Přemýšlel jsem o tahačích a nákladních automobilech LIAZ . Stavěl někdo z vás tyto modely z resinu od Firmy JMPK? Na fotkách ty modely v H0 vypadají lépe než od Igri. Ale ta cena je taky trošku vyšší . Tak se chci zeptat zdali se to vyplatí
novk2007

Příspěvekod nebel » sob 15 úno, 2025 3:06 pm

JMPK se stavělo 2020-2021 na modelforu. Možná se zkusit pozeptat i tam.
https://www.modelforum.cz/viewtopic.php ... 6&start=90
V budoucnu H0, variace na téma ČSD a IV. epochy v nezávislé trakci.
nebel

Příspěvekod M&T » pon 31 bře, 2025 10:43 am

michalctt píše:Zdravím
Trolejbusy Škoda Tr 14 od Brekiny sú už v predaji. Ja ich použijem ako náklad na vagóny. A myslím, že sa v celku podarili. Niekde je uvedenný aj rok 1982. Tieto sú však určite z neskorších výrob. Majú už delené predné sklo, smerovky na prednej kapote vedľa reflektorov a horné pozičné svetlá. Predpokladám, že to je exportná verzia na východ. Má totiž ten ochranný rám na streche nad stredovými dvermi ktoré tieto verzie mali. A to je snáď najviditeľnejší nedostatok modelu, pretože je neskutočne predimenzovaný oproti reálu čo dokladujú aj snímky Tr 14 v ukrajinských a ruských mestách. Našťastie je to ľahko riešteľné ich výmenou alebo odstránením.

Otázka - ktorý vozeň od ktorého výrobcu by sa hodil na prepravu tohto trolejbusu. Dvojosák od BRAWA je krátky a na Res od Roco sa mi to veľmi nehodí ...
M&T

Příspěvekod michalctt » pon 31 bře, 2025 11:39 am

Zdravím
Na klasické krátke autobusy a trolejbusy, v mojom prípade krátke Ikarusy 260 a trolejbusy T14 používam vozidla Ks od Roca ktoré majú dlúžku medzi nárazníkmi 160 mm. Na kĺbové vozidlá Ikarus 280 používam vozidlá Res od Roca a aj od Rivarossi. Na fotke z môjho koľajiska je súprava dlhých aj krátkych Ikarusov na týchto vozidlách.
Přílohy
20240112_194213 (1)zm.jpg
20240103_170526 zm.jpg
michalctt

Příspěvekod Milan.D. » ned 20 dub, 2025 12:17 pm

Jelikož jsem náročný modelář, musí i vozidla na plánovaném kolejišti odpovídat zvolenému období, tedy začátku sedmdesátých let. A protože se mi líbí některé modely, které nejdou koupit jako hotovka, ale jen jako stavebnice a zároveň jsem nepoučitelný( ve smyslu přísloví "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky") nechal jsem se zlákat ke koupi cisterny Benzina s tahačem Tatra od JMPK, tedy od výrobce od kterého jsem už stavěl tři modely. Za cenu 1200Kč jsem v jedné krabičce dostal vlastně dvě stavebnice vyrobené odlišnou technologií. Návěs je vyrobený technologií 3D tisku a tahač je resinový odlitek. Návěs je celkem pěkný, když pominu poněkud nestandartní podpěry a odlomené drobné dílky. Tahač Tatra je už zřejmě odlitek ze starší formy, kde jsou díly různě pokroucené a pravý úhel se tam hledá jen těžko. Navíc byl průhledný díl zasklení kabiny poškozený a s bublinkou skoro uprostřed čelního skla. Zkusil jsem oslovit výrobce stavebnice s žádostí o výměnu dílu, to ale zůstalo bez odezvy, takže jsem nakonec průhledný díl zabrousil, vyleštil a bublinku se pokusil opravit clarfixem. Trochu problém je i s obtisky, lépe řečeno se soutiskem barev, takže ne vše co je na obtiskovém aršíku se dá použít. Nebudu popisovat všechny peripetie stavby především tahače, no nakonec jsem to postavil a je to model docela koukatelný, ale člověk to nesmí moc pitvat. Takže stavebnice JMPK už nikdy, leda tak za dva tři roky až zase vychladnu. :D
Přílohy
3.JPG
1.JPG
Milan.D.

Příspěvekod greenery » pon 21 dub, 2025 6:49 am

Docela koukatelný.... ! :shock:
Co je teda ve tvém pojetí 100 % koukatelný... :D

je to parádní... vypadá to jako 1 : 20 nebo tak něco
greenery

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)