Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Vladimír_B » ned 23 úno, 2014 10:48 am

malé o.t.
viky píše:Co se týče vozů A.C.M.E bdmme tak některé podvozky na vozech byli téměř černé.

Některé a téměř? Nejsou spíš všechny jednotně prostě v odstínu černé?
viky píše:Tedy na černý spodek modelu vozu nanést slabou patinu rzi a je model perfektní.

Viděli jste někdy rezavý podvozek? :roll: Můžu Vám ukázat podvozky hlubin, které mají 20 leté laky (+/-) a jsou bez rzi. To co je na podvozku je prostě špína (písková, do hněda...), ani vozy se špalíkovou brzdou nemají na sobě cm nánosy železného prachu... Vezměte si někdy sebou na nádraží (mokrý) hadr a zkuste si to utřít. :D To co vám zůstane na hadru můžete použít i jako patinátor. :D
V neposlední řadě odvozovat barvy podle fotek nejde na 100%, kde máte záruku, že ta fotka má odpovídající barvy?
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod viky » ned 23 úno, 2014 11:29 am

Nepsal jsem ani slovo o tom že jsou podvozky rezavé. To co špiní spodek vozu je mě v celku jedno. Když se podíváte na spodky skutečných vozů tak chcete-li bývá často tmavé a s nádechem rezavé špíny. Proto jako modelář bych volil patinu světlá a tmavá rez na černý podvozek a tím se přiblížím velice reálu.
Fotky jsem pořídil já, tedy jsem stál u těchto vozů a mohu říci že to co je na fotkách tak 95 % kopíruje skutečnost.
viky

Příspěvekod A2C » ned 23 úno, 2014 10:38 pm

Neviem či ste zaznamenali aj ostatný podivné zníženie cien.
Môj hlavný predajca modelov mi nedávno volal ohľadom akciových ponúk od Fleischmanna na parné lokomotívy po 119€ (pôvodná cena 299€) a teraz na Roco stránke som si všimol zníženie cien niektorých vagónov, všimol som si to na mojich obľúbených Talbotoch teraz za 12,9€ (pôvodne niečo cez 24€), čo sa to deje? Nie žeby som nebol rád, ale nie je to počiatok cenovej vojny Roco/Fleischmann vs. Piko či máte pre to iné vysvetlenie?
Veľmi sa mi páči aj zlacnenie Nemeckého Ragulina na 99€. Môžeme očakávať aj ďalšie modely za podobné ceny?
Alebo je to dané krízou v modelárstve a celkovo tým že mladá generácia stráca záujem o modelárstvo?
Viem špekulujem ale nejde mi to do hlavy hlavne po nedávnom striktnom nastavení cien.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod look23 » ned 23 úno, 2014 11:35 pm

Asi Roco zjistilo, že si podřízlo větem. To si myslím, že je ještě moc brzo. Tipnul bych to tak na rok než jim dojde, že udělali blbost.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod Ronoath » pon 24 úno, 2014 9:11 am

Ještě bych se vrátil k fotografiím vozů: Dle mého názoru je chybou posuzovat odstíny barev z fotky, která musí být vyvážena tak, aby nedošlo k přeexponování snímku. Takže pokud je tam obloha, domnívám se, že toto není průkazné, nebo stíny a fotoaparát musí tmavé podvozky dost šidit.

Stejně jako naše oči se dokáží zaměřit na konkrétní objekt, domnívám se, že s fotoaparátem to musí být stejné. Na příkladu těchto vozů /uznávám, odlišných typů - a pro naše účely to není rozhodující/ lze lépe odpozorovat barvu podvozků, která je bližší skutečnosti:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Domnívám se, že zejména poslední obrázek vozu krátce po laku je vcelku vypovídající. Rozhodně ale žádné podvozky jsem neobjevil černé, vždy šlo o tmavě šedou. Je samozřejmě možné, že mi něco uniklo :lol:
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod Ronoath » pon 24 úno, 2014 10:22 am

Osobně se mi to právě vůbec nelíbí; uvítal jsem, že poslední série "pikáckých" Bmto má podvozky šedé...

Škoda jen, že to tak nemá služební BDmee...
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod Miloš » úte 25 úno, 2014 7:40 am

Co říkáte na cenu 1216 v barvách ČD za 6 723 Kč to ještě nedávno byla cena pro velké parní lokomotivy před různými slevami. Myslím, že se Roco úplně zbláznilo a když před tím prodali 500 ks tak teď to vidím na 50 ks a bude se muset zdražit zase. Nehledě na to, že se jedná jen o další potisk rakouské verze. Při dnešní poptávce po modelech je to zdražení šílenství. V ceně se sice projevuje oslabení koruny, ale také Roco tlačí na pilu s cenou. Vagony Railjet ČD to je další cenová bomba. Teď je na českých výrobcích modelů (ČS train, Bramos, Šikulové), aby se k cenovému navýšení s chutí nepřidali.
Miloš

Příspěvekod A2C » úte 25 úno, 2014 9:31 am

Ako som sa niekde dočítal - zrejme tu na fóre, Nemci už hromadne bojkotujú nákup Roco / Fleischmann, takže ich reakcia ak sú inteligentný nenechá na seba dlho čakať.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod fousek » úte 25 úno, 2014 10:10 pm

Má vůbec ČStrain nějakou výrobu v Čechách, nebo si to nechává dělat v Číně?
fousek

Příspěvekod George V. » čtv 27 úno, 2014 5:32 am

Tak set BDbmsee/Bmee je doma. Pocity trochu smíšené, hlavně u BDbmsee. Na jednu stranu perfektně provedený interiér, dokonce s 8-mi místy v kupé (takže případné Bmee ČSD může být opravdu dokonalé :) ), ale jen v prvních 5-ti kupé. Ale to šesté pro vozíčkáře je děs běs - mléčně zabarvená okna z chodbičky do kupé a ještě je tam máznutá bílá barva do skla dveří. Myslel jsem, že je to výrobní vada toho jednoho kusu, ale na fotkách na modely.biz je to taky (leda že by mi MD poslal ten vůz z fotky :) ). Co se týká podvozků, tak do 422mm je to jen těsně, takže zkusím brousit... Podvozky mají klasickou konstrukci čepu (ala Tillig), takže jdou za použití opravdu jen mírného násilí bez problémů vytáhnout (jen bacha na tlumiče - jsou dosazované dodatečně - a na "pákoví" brzd uprostřed podvozku). Co se dalšího zpracování týká, tak okna vypadají daleko lépe, jak na fotkách; na druhou stranu, co na fotkách není patrné, tak odsávače na střechách jsou dosazované, ale kluci šikmooký si nedali moc práce s odřezáváním z lisovacích stromečků, takže občas je tam nějaká ta škvírka, ba i ďourka...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 27 úno, 2014 8:13 am

Špatně jsi četl. Mně to také vyskakuje, ale je to jen o fous, tak to zkusím zbrousit (ty "plechy" co trčí dolů) :) . Výsledek dám vědět. Jak vypadá to šesté kupé u Tebe?
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 27 úno, 2014 8:19 am

Nebyl bych až tak drastický. Na úrovni dvojkolí by stačil posun o cca 1mm, aby to projelo, což v úrovni toho plechu může dělat kolem 0.5mm. Já to zkusím zbrousit z vnitřní strany do úkosu... Uvidíme :) .
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 27 úno, 2014 9:31 am

...a jak vypadá do šesté kupé u BDbmsee u Tebe?
George V.

Příspěvekod scorpions » čtv 27 úno, 2014 10:10 am

Musím napsat, že skutečně stačí otočit ty podvozky což zabere deset vteřin. Pokud si pak bude člověk hrát na přesnou modelovost, tak je zase vráti za dalších deset vteřin do realistické polohy. No a to kupe je uděláný opravdu všude stejně blbě. Nechápu co je to za počin. Ono totíž když ten vagón rozděláte, tak je ta barva jak z vnějšku kupé, ale co je hlavně na tom zajímavé, tak ze vnitř je samolepka, která se dá sloupnout, ale na ní je te cákanec úplně stejně ztvárněn taky. Tak nechápu jestli měli jako předlohu vagón ve ktrým někomu explodoval jogurt nebo co to má ztvárňovat. Já jsem tu bílou ptákovinu zapatinoval černošedou a zvenku to už není ani vidět.
scorpions

Příspěvekod George V. » čtv 27 úno, 2014 5:23 pm

422mm zdoláno :idea: :mrgreen: . Způsobem, jak jsem popsal výše. Broušeny pouze "plechy" od středu vozu, úkos cca 45st.; z vnitřní strany "plech" ztenčen na cca 0.5mm. Oba spřažené vozy projedou oblouk v pohodě, ze začátku bylo slyšet, jak okolky "šoupou" kolej. Poté co jsem "soupravu" protáhnul párkrát do oblouku a zpátky se to o dost ztišilo. Nárůst jízdního odporu v oblouku nepatrný...
Naposledy upravil George V. dne pát 28 úno, 2014 6:34 am, celkově upraveno 1
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)