novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 31 kvě, 2012 4:08 pm

medvidek píše:
hummus píše:
medvidek píše:Otazka zni jestli do pater za 5400kč jste ochotni dat dalšich cca 1000kč (předci jen jsou to 4 tištaky dole+4nahoře+hromada SMD) :wink:

Vim jedine,patra mam objednane a budu je chtit osvětlene a jestli to bude 1000kč nebo 15000kč u mě nehraje roli

Medvídku tak to rádi slyšíme, hlavně ta nula navíc nás potěšila :-) Tak buď rád, že máš patra objednaný neboť skladem zbývá pár desítek kusů z pětiset. To nás samozřejmě potěšilo, ba spíš i překvapilo, takže rozbij prasátko a příští týden z kraje očekávej velkou krabici.

Jinak pro ostatní nejprve musíme nastudovat co s tím osvětlením půjde udělat a pak se bude teprve vymýšlet. Zájem na tom je, ale času se nám už tak nějak nedostává. Tedy až to bude tak to bude.
ReichenbergW

Příspěvekod medvidek » čtv 31 kvě, 2012 7:34 pm

Ježiš ja jsem střevo,osvětleni za 15 litru bych teda nechtěl,ale cca 1500kč oželim a jsem rad-moc rad že ty patra mam u tebe objednane :)
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod t6791225 » pát 01 čer, 2012 9:01 am

Tak i já jsem od včerejška již šťastným majitelem patrové jednotly Bp 903... A jaké jsou pocity? Víc než dobré, jednotka vypadá na kolejích úplně úžasně, povrchová úprava je dokonalá, interiér nemá také chybu a dokonce mě překvalila i zelená barva sedaček, které naše jednotky měly narozdíl od červených verzí DR. Jednotka klade sice docela odpor při jízdě, takže se mašina u mě do kopce docela zapotí, ale jde to. Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV :D Koncové osvětlení sice svítí o dost víc než je zdrávo (na to, že tam byla maličká žárovička), ale odpůrek to vyřeší. Pak dosadit ješťě ta madla na ostatní vozy, osvětlení a cestující a bude to naprostá paráda - bomba model roku! :D
Ještě mě trochu zarazil prolis na spodu vozu made in China. Tak toto jestli je dělané v Číně a v takové kvalitě, tak proč modely od Roca stojí z Číny za :oops:
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod George V. » pát 01 čer, 2012 9:05 am

...ono taky záleží, kolik těm Číňanům zaplatíš a jak si je pohlídáš. Třeba ACME dělá také v Číně...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vypravecc » pát 01 čer, 2012 9:48 am

podle fotky tam jsou zářivky, tak zase něco v tomhle stylu no, aby to nějak tak svítilo no.
Přílohy
Posázavský Pacifik, interier patrového vozu.jpg
vypravecc

Příspěvekod harttman » pát 01 čer, 2012 11:39 am

Sakra, zařekl jsem se že dokud nebudu mít pořádné kolejiště tak už nekoupím žádný model. Ale jak to tu sleduju ta mám čím dál věčí chuť si patra objednat.
harttman

Příspěvekod medvidek » pát 01 čer, 2012 12:05 pm

Tak si s objednanim pospěš,je jich jen 500ks
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod vypravecc » pát 01 čer, 2012 1:10 pm

medvidek píše:Tak si s objednanim pospěš,je jich jen 500ks

nechce se mi verit, ze by jich v případě zájmu neudělali víc, když už je upravená forma. Já ještě čekám,jak to dopadne s madly. Vzal bych si taky jeden kousek.
vypravecc

Příspěvekod Petr_J » pát 01 čer, 2012 2:27 pm

t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV

Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.
Petr_J

Příspěvekod Jezevec Pepa » pát 01 čer, 2012 3:32 pm

Petr_J píše:
t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV

Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.

Doufám, že není myšleno, že nestačí motorově.
Jelikož ani Hektor ČS Train tak ani PMT nemají bandáž, tak to tak je, kola se začnou protáčet. Tedy není to závada v soupravě, ale v použité loko. Já jezdím s bardotkou a sergejem a bez problému. Souprava je supr.
Naposledy upravil Jezevec Pepa dne pát 01 čer, 2012 4:12 pm, celkově upraveno 1
Jezevec Pepa

Příspěvekod Jezevec Pepa » pát 01 čer, 2012 3:38 pm

Co se týče toho hektora, tak ten do kopce moc neuveze - bezproblému 4x roco dvojnápravu (testoval jsem ČS Train, PMT je furt jen v krabičce), obdoba je i bramos 810, ta má dost často co dělat i z jedním vlekem. Mám i loko bez bandáže a bezproblému, ale to je zase lokomotiva o jiné gramáži a k patrum se nehodí.
Jezevec Pepa

SB Pojezd pro Rosničku (Faulhaber/Maxon)

Příspěvekod aklman » pát 01 čer, 2012 4:44 pm

aklman

Příspěvekod Bald » sob 02 čer, 2012 6:31 am

Otázka na znalce pater - Bp měl na jednom čele záchod stejně jako ho má i modelová DR verze. Pokud je tohle nějaká úplně původní série, je absence hajzlíku ok? Tedy - on tu je, ale okna jsou čirá. Pak mi podle fotek nesouhlasí linka pod horními okny - ta má být dvojitá ale není. Je to taky podle prapůvodního provedení té 903?
Co se týče toho pojezdu, hrot má v domečku moc velkou vůli, takže se to šoupe a navíc kola jsou tím pádem nepatrně mimo střed domečku, takovej syndrom starejch TT ypsilonů - tam se to vyjíždělo a vagonek neměl skoro žádnou setrvačnost. Na oko to nevadí, ale radši mám vagon, kterej rozhejbe nerovnost panelákový podlahy :lol: Čína takový podvozky velice dobře zvládá, ale zadání musí být od americkýho výrobce pro americkej trh. Tady to nikdo neřeší, lidi koupí cokoliv a doopraví si. Běžná lokomotiva to sice v pohodě urve, ale... ten pocit je prostě jinej 8)
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Re: SB Pojezd pro Rosničku (Faulhaber/Maxon)

Příspěvekod George V. » sob 02 čer, 2012 7:13 am

aklman píše:http://www.sb-modellbau.com/product_info.php?products_id=2264&cPath=283_292

...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod hummus » sob 02 čer, 2012 7:37 am

t6791225 píše:Tak i já jsem od včerejška již šťastným majitelem patrové jednotly Bp 903... A jaké jsou pocity? Víc než dobré, jednotka vypadá na kolejích úplně úžasně, povrchová úprava je dokonalá, interiér nemá také chybu a dokonce mě překvalila i zelená barva sedaček, které naše jednotky měly narozdíl od červených verzí DR. Jednotka klade sice docela odpor při jízdě, takže se mašina u mě do kopce docela zapotí, ale jde to. Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV :D Koncové osvětlení sice svítí o dost víc než je zdrávo (na to, že tam byla maličká žárovička), ale odpůrek to vyřeší. Pak dosadit ješťě ta madla na ostatní vozy, osvětlení a cestující a bude to naprostá paráda - bomba model roku! :D
Ještě mě trochu zarazil prolis na spodu vozu made in China. Tak toto jestli je dělané v Číně a v takové kvalitě, tak proč modely od Roca stojí z Číny za :oops:

Také mám patra doma a pocity z modelu mám velmi dobré. Povrchová úprava ale není v žádném případě dokonalá. Je úplně stená jako např. u vozů Y od Roco (docela silná vrstva barvy, která zalévá některé detaily). Navíc jsou při přechodu střecha/bočnice vozu (šedá/zelená) vidět "zafouknutí barvy". Také souprava na kolejích klade na můj vkus velký odpor, ale to mně zas tak navadí.

Také bych měl dotaz, jestli také máte vždy na jedné straně středních dílů takový "zlom". Buď je to přímo z formy (nasvědčovalo by to mu to, že je to vždy jen na jedné straně a úplně stejné), nebo nějaké překrytí barvy. Každopádně bych rád věděl, jestli je to na všech patrech, nebo jsem měl jen "štestí" na kus. viz. foto

P6020644.jpg
HO - DCC, IVb
hummus

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)