novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod Rudolf » stř 20 črc, 2011 9:06 am

V řadě případů model, který je v katalogu fyzicky neexistuje. Vezme se fotka podobného, změní se ve fotoeditoru nápisy je je hotovo.
Rudolf

Příspěvekod Martin HO » stř 20 črc, 2011 9:59 am

vorisekml píše:Stačilo prolistovat nabíbky internetových obchodníků a podívat se na fotku skutečného modelu. Ten je vyfocen v barevném provedení tak jak ho popisuješ. Z výroby skutečně chodily takhle vybarvený, snad jen ta červená barva je řekněme " na diskuzi". Mě osobně by se líbila trošku tmavší. Rozhodně je to lépe barevně podaný model než ta 2osá cisterna. Ta by chtěla ztmavit výrazně.
Utz_10sk.jpg

Všichni internetoví prodejci (i zahraniční), i výrobce mají na svých stránkách model s červenohnědou střechou, takové jaké byly v provozu u ČSD. Naposled jsem si tento vagon fotil u příležitosti výročí 110 let Bezdružické dráhy v sobotu.
Martin HO

Příspěvekod George V. » stř 20 črc, 2011 10:55 am

Naopak, já si z doby svého mládí nejvíce pamatuji tyto vozy právě s bílou střechou od vápna a i s vápnem značně znečištěnými bočnicemi a právě aktuální model od Roco mi tento vůz evokuje nejvíce, včetně odstínu červené barvy...Já jsem s ním maximálně spokojen.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Rtep » stř 20 črc, 2011 11:21 am

Je vidět, že ROCO se snaží uplatnit formy, které získalo od KMB. Ty modely nejsou špatné na to že vznikaly v druhé polovině 80 a první polovině 90 roků.A pokud ROCO provede i technické úpravy bude dost dalších modelů a tím i docela dost modelů pro český trh. Zvláště doufám, že technické úpravy se budou týkát lokomotiv. U jedné mé Všubybylky už to je na výměnu rámů. Ta hmota tam není OK, takže si musím počkat.
Rtep

Příspěvekod vorisekml » stř 20 črc, 2011 3:24 pm

Spíš si myslím že Roco nechtělo přidávat další hnědou variantu. Původní KMB jich udělalo nejméně 4, tak byl strach o prodejnost. Proto ta varianta těsně z výroby se šedou střechou. Taky by konkurovaly Utz od FLM která je celohnědá.
Druhá věc je to, že u Roco/Flm je velice často neshoda s skutečného modelu s vyobrazením v katalogu. Viz neshoda barev na brejlovci. V katalogu byla vyobrazena cihlově červená a naštěstí je ten brejlovec vcelku rozumě rudý. Podobný šok jsem měl když jsem v r.2008 objednával set s 365.4 a 4 vozy donnerbuchse. V katalogu byly vozy se žlutým popisem a když jsem si šel pro set k prodejci z krabice na mě vykoukly popisy bílé s červeným stínováním. Set jsem jednoduše neodebral.
H0
vorisekml

Příspěvekod Martin HO » stř 20 črc, 2011 5:02 pm

George V. píše:Naopak, já si z doby svého mládí nejvíce pamatuji tyto vozy právě s bílou střechou od vápna a i s vápnem značně znečištěnými bočnicemi a právě aktuální model od Roco mi tento vůz evokuje nejvíce, včetně odstínu červené barvy...Já jsem s ním maximálně spokojen.

No nejde o to co komu nejvíc evokuje, ale o to, že výrobce nabízí něco a dodává něco jiného. A ani není ochoten to v katalogu (nebo alespoň na svých stránkách a v podkladech pro prodejce) opravit.
Martin HO

Příspěvekod George V. » stř 20 črc, 2011 5:36 pm

Tak já byl naopak rád, že vyrobil něco jiného, neboť inzerovaný model bych si nekoupil (mám ho už od KMB). Jinak Roco většinou po uvedení modelu na trh obrázek na webu vymění (a někdy i velmi rychle, např. červený brejlovec). Tentokrát to nějak zahaprovalo...
George V.

Příspěvekod Vladimír_B » stř 20 črc, 2011 5:50 pm

Martin HO píše:Všichni internetoví prodejci (i zahraniční), i výrobce mají na svých stránkách model s červenohnědou střechou

http://www.modeltrain.cz/item.php?kind= ... item=66856
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod Martin HO » stř 20 črc, 2011 6:50 pm

Vladimír_B píše:
Martin HO píše:Všichni internetoví prodejci (i zahraniční), i výrobce mají na svých stránkách model s červenohnědou střechou

http://www.modeltrain.cz/item.php?kind= ... item=66856

To zřejmě změnili včera po mém včerejším rozhovoru s nimi. Ještě dopoledne tam byl obrázek z katalogu ROCO. Paní řekla, že, kdyby to poslali (jako je to běžné), že by jim to asi lidé vraceli.
Martin HO

Příspěvekod Vladimír_B » čtv 21 črc, 2011 5:52 pm

M. H0: aha

Nwm jestli je to zrovna novinka 2011, přesto to sem dám. http://www.modeltrain.cz/item.php?kind= ... item=66839 cisterna, moc pěkná, jen ty spáry jsou příšerné... :roll:
Vladimír_B

Příspěvekod jirie123 » pát 22 črc, 2011 9:38 pm

Dnes mi přišel mail od Gepardu.
V prílohe Vám zasielame prospekt ponúkaných modelov „ Výsypných vozov radu Fad/Wa/ ČSD a
Fall/Wap/ ČSD s brzdárskou búdkou a to v šiestich variantách.
Kvalita modelov zodpovedá doteraz dodávaným výrobkom firmy Elkom.
Cena modelu : 90 Eur
Dodací termín : December 2011 resp. I.kv.2012.
Na fotce je jen v surovém stavu s leptanými doplňky.
jirie123

Příspěvekod Čouda » pon 25 črc, 2011 1:26 pm

Vladimír_B píše:M. H0: aha
Nwm jestli je to zrovna novinka 2011, přesto to sem dám. http://www.modeltrain.cz/item.php?kind= ... item=66839 cisterna, moc pěkná, jen ty spáry jsou příšerné... :roll:

Ve skutečnosti ten model vypadá lépe - pěkně. Tvůj obrázek je pouze fotomontáž. Mě by ale spíš zajímalo zda vůz odpovídá předloze. Kdyby měl někdo fotku :wink:
TT V. epocha // H0 IV. epocha.
Čouda

Příspěvekod Vladimír_B » pon 25 črc, 2011 3:20 pm

Čouda píše:

Ve skutečnosti ten model vypadá lépe - pěkně. Tvůj obrázek je pouze fotomontáž. Mě by ale spíš zajímalo zda vůz odpovídá předloze. Kdyby měl někdo fotku :wink:

Fotka odpovídá, cisterna vypadá jak složená ze skruží... Přesto všechno je to moc pěkný kousek.
Ad. histerická věrnost: ano, tenhle pohrobek drah tisícileté říše u nás jezdil. Je to Deutz na 300hl. To co s úspěchem vyrábí Piko poslední půlstoletí z "jedný" formy, je poválečná cisterna na 360hl, která u nás nejezdila. Stačí si je postavit vedle sebe a je to vidět na první pohled (rozdíl v objemech). Obtisky na ten Roco/Kmb dělá parostroj...
Vladimír_B

Příspěvekod stendy » pon 25 črc, 2011 3:58 pm

Vladimír_B píše:
Čouda píše:

Fotka odpovídá, cisterna vypadá jak složená ze skruží... Přesto všechno je to moc pěkný kousek.
Ad. histerická věrnost: ano, tenhle pohrobek drah tisícileté říše u nás jezdil. Je to Deutz na 300hl. To co s úspěchem vyrábí Piko poslední půlstoletí z "jedný" formy, je poválečná cisterna na 360hl, která u nás nejezdila. Stačí si je postavit vedle sebe a je to vidět na první pohled (rozdíl v objemech). Obtisky na ten Roco/Kmb dělá parostroj...

Musím súhlasiť, je to veľmi pekný kúsok, pôvodne som ho nechcel kupovať ale keď som ho videl naživo , neodolal som :-D . Inak tá "khaki zelená" farba je dosť ťažko fotiteľna, fotenie s bleskom ju totálne zmení.
stendy

Příspěvekod George V. » čtv 28 črc, 2011 9:16 pm

...no tak zrovna právě ten Res je jeden z mála modelů, který je velmi blízko ČD/ČSD originálu. Akorát ty podvozky by mohly být lepší...
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)