novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod Myšpulín » úte 29 kvě, 2012 6:46 pm

Není problém postavit obdobný dekodér z klasických součástek s nožičkami. SMD taky nemám rád.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod harttman » úte 29 kvě, 2012 7:33 pm

Myšpulín píše:Není problém postavit obdobný dekodér z klasických součástek s nožičkami. SMD taky nemám rád.

No jo, ale potom se nedostaneš do těch malejch rozměrů. Právě proto je to SMD aby se to vešlo do vagonu a jiných prťavých zařízení. Hele, já jsem strojař a o elektronice jsem nemněl ani páru.Chce to jen začít a nebát se toho. Na aukru jsem si za babku nakoupil různých SMD součástek a učil se pájet. Po týdnu jsem si troufl na můj první lokodekodér. Fungoval na první zapojení.
harttman

Příspěvekod harttman » úte 29 kvě, 2012 7:37 pm

t6791225 píše:Paráda, ale stejně si myslím, že mnoho modelářů si ten dekodér raději koupí než aby si jej doma vyráběla. Není to jen tak ty miniaturní retistory a piny IO. Navíc není zaručené, že to bude celé fungovat :D

Pokud to uděláš precizně tak to fungovat bude.
harttman

Příspěvekod Myšpulín » úte 29 kvě, 2012 8:13 pm

harttman píše:No jo, ale potom se nedostaneš do těch malejch rozměrů. Právě proto je to SMD aby se to vešlo do vagonu a jiných prťavých zařízení.

Ale jo, taky už jsem osazoval SMDčka a maká to. Ale někdo se toho opravdu může bát. Tady se bavíme o velikosti H0, tedy té správné :lol: , a tam se vždy nějaké místo i pro trochu větší dekodér najde. V tomto třeba Fuldovi nebo Milanovi nezávidím.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod klbklb » úte 29 kvě, 2012 8:42 pm

t6791225 píše::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ty patra vypadají úžasně!!! Já je chci mít už doma!!! :mrgreen:
Je k soupravě dodán slibovaný balíček madel k dolepení?

Mám patra doma, nááádhera...i balíček s madly je, ale trochu mě zarazilo, že nejsou předvrtány alespoň dírky na madla.. :roll: takže "dodo"? Dodělej doma? U poměrně drahého modelu? Madly jsou osazeny jen krajní vozy, středy ne.. neznáte někdo důvod, proč to výrobce neosadil anebo alespoň nepředvrtal? Máte to také tak? Díky za info..
klbklb

Příspěvekod vvitty » úte 29 kvě, 2012 8:47 pm

Resilo se to tu v prislusnem vlakne tak pred par mesici... nejsou tam nahodou predtistena mista kde vrtat?
Stejne se v modelu budu hrabat kvuli osvetleni, tak uz me par madel navic nezabije :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 29 kvě, 2012 9:40 pm

Mame ve vyrobe pripravky na vrtani direk pro madla. Prosim vas HLAVNE TO NELEPTE. Stejne to drzet nebude a sance udelat to poradne je prakticky nulova i pro zrucneho modelare. Hrozba upatlani od lepidla je vic nez jista.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod vypravecc » stř 30 kvě, 2012 5:20 am

To je fajn, asi to nechám na profika. Mě spíš zarazilo, že chybí i to vnitřní osvětlení. To už je horší. Chtělo by to nějaký diodový pásky a někam to umístit, ale je to dost rozebírání a velkej zásah............
vypravecc

Příspěvekod medvidek » stř 30 kvě, 2012 7:02 am

Chlapy s osvětlenim vydržte,jak psal muj kolega o par řadku viš,až doděla stavajici praci tak by mohl nakreslit a zadat do vyroby tištaky . Mam od něj osvětlenou ARU od Liliputu a jen malokdo by poznal že to neni z fabriky. Navic děla jine tištaky do brejlovcu ROCO,tak aby šlo osvětleni dle předpisu ČSD a to včetně pozlacenych kontaktu,je to k nerozeznani od originalu,jen misto ROCO tam je jeho nick. Tištaky si nechava dělat profi firmou,žadne samo domo. Otazka zni jestli do pater za 5400kč jste ochotni dat dalšich cca 1000kč (předci jen jsou to 4 tištaky dole+4nahoře+hromada SMD) :wink:
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod jirkan » stř 30 kvě, 2012 12:09 pm

Reaguji opět na několik předchozích příspěvků. 1. Nemějte strach, místa na dekodér je tam dost, nemusí tam jít žádná miniatura.... 2. Vnitřní osvětlení za tu cenu do celé soupravy zas není tak moc, stačí si uvědomit, co by to stálo, kdyby se osvětloval normální vlak třeba z Y-nek. A bude-li to v profi provedení, pak sláva.... :D 3. S tím rozebíráním bych si starosti nedělal, stejně se konce musí otvírat kvůli dekodéru, takže půl práce je už hotovo. 4. A když se to spojí s dosazováním té zmíněné spousty figurek, tak už bych se o práci (a ani financích) nezmiňoval :P
jirkan

Příspěvekod harttman » stř 30 kvě, 2012 12:51 pm

jirkan píše:Reaguji opět na několik předchozích příspěvků. 1. Nemějte strach, místa na dekodér je tam dost, nemusí tam jít žádná miniatura.... 2. Vnitřní osvětlení za tu cenu do celé soupravy zas není tak moc, stačí si uvědomit, co by to stálo, kdyby se osvětloval normální vlak třeba z Y-nek. A bude-li to v profi provedení, pak sláva.... :D 3. S tím rozebíráním bych si starosti nedělal, stejně se konce musí otvírat kvůli dekodéru, takže půl práce je už hotovo. 4. A když se to spojí s dosazováním té zmíněné spousty figurek, tak už bych se o práci (a ani financích) nezmiňoval :P

Jo jo, má pravdu chlapec.
A já bych přidal ještě 5. vždyť to je právě to ono pohrát si s modelem, pomazlit a vypiplat si ho podle svého. A ještě když to dotyčný vystaví někde na web, tak je na co koukat.
harttman

Příspěvekod t6791225 » stř 30 kvě, 2012 1:00 pm

jirkan píše:Reaguji opět na několik předchozích příspěvků. 1. Nemějte strach, místa na dekodér je tam dost, nemusí tam jít žádná miniatura.... 2. Vnitřní osvětlení za tu cenu do celé soupravy zas není tak moc, stačí si uvědomit, co by to stálo, kdyby se osvětloval normální vlak třeba z Y-nek. A bude-li to v profi provedení, pak sláva.... :D 3. S tím rozebíráním bych si starosti nedělal, stejně se konce musí otvírat kvůli dekodéru, takže půl práce je už hotovo. 4. A když se to spojí s dosazováním té zmíněné spousty figurek, tak už bych se o práci (a ani financích) nezmiňoval :P

Tak, tak... Ohledně těch figurek, jsem si tak říkal, že by bylo asi nejlepší koupit set 100 ks nebarvených figurek od Nocha, či někoho jiného a všechny si pak ponabarvovat. Za malou sadu 5 ks figurek dát 180 kč se mi moc nechce a když si uvědomím, že jich bude potřeba aspoň 100 ks, aby to nebylo tak prázdné, tak :oops:
Zkrátka podle gusta každého modeláře... Někdo se spokojí s modelem bez jakýchkoliv úprav, někdo si dodělá osvětlení a přidá "pandrláky" a někdo si zase ještě na konec udělá patinu celé soupravy :D .
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod hummus » stř 30 kvě, 2012 3:25 pm

medvidek píše:Otazka zni jestli do pater za 5400kč jste ochotni dat dalšich cca 1000kč (předci jen jsou to 4 tištaky dole+4nahoře+hromada SMD) :wink:

No pokud bude osvětlení za tuhle cenu, tak si myslím, že to žádný problém nebude. A pokud bude sedět i barva světla s původními světli v těch patrácích, tak si ho určitě dokoupím.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod medvidek » stř 30 kvě, 2012 5:40 pm

hummus píše:
medvidek píše:Otazka zni jestli do pater za 5400kč jste ochotni dat dalšich cca 1000kč (předci jen jsou to 4 tištaky dole+4nahoře+hromada SMD) :wink:

No pokud bude osvětlení za tuhle cenu, tak si myslím, že to žádný problém nebude. A pokud bude sedět i barva světla s původními světli v těch patrácích, tak si ho určitě dokoupím.

Cenu jsem střelil od oka,bude se odvijet od počtu kusu tz. dělat osvětleni pro 5 lidi stoji ranec a to same pro 100 lidi stoji zlomek puvodni častky.
Vše zaleži na firmě JBR jak se k tomu postavi a jakou cenu uděla,ale myslim že to předražene v žadnem připadě nebude. Stači si spočitat jen pitome SMD diody a jejich pajeni,součastky samotne a už se mi z toho mota hlava.Hlavni slovo bude mit uživatel Bedlisch,ja za něj nic řikat nemohu a slibovat take ne. Vim jedine,patra mam objednane a budu je chtit osvětlene a jestli to bude 1000kč nebo 15000kč u mě nehraje roli
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Bald » stř 30 kvě, 2012 9:15 pm

Při sunutí v oblouku nebo dobrždění v oblouku do sebe naráží všechny skříně jednotky. Zkrátka to má moc velký vůle. Možná by se dalo předejít pozdějšímu poškození laku nalepením v části hrany bočnice tenkého proužku gumy nebo izolačky, případně vhodně barevné samolepky. Jinak měch samotný ok, používám minimální poloměr 600mm a řekl bych že to je tak hranice - v prudším oblouku už přechod vypadá mizerně.
Celkově ale s vozem víc než spokojenost, vzhledově nádhera a u mě jde spíš o věc do vitrínky na vzpomínku z dětství, na kolejích by vedle těch velkejch dieselů a 50ft grain hopperů neladil 8) Takže za vzhled palec nahoru, jízdní vlastnosti pod průměrem částečně kvůli tomu narážení, ale hlavně kvůli mizernému kutálení (setrvačnosti). Většina lidí nebude řešit - mašiny maj sílu a tahle jednotka se vesměs jen vleče :wink:
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)