M152.0/810 + Blm/Baafx/010/Btax ROCO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: M152.0/810 + Blm/Baafx/010/Btax ROCO

Příspěvekod michalctt » stř 02 pro, 2020 7:29 pm

Zdravím
Boli tu požiadavky o zverejnenie videa. Na mojom koľajisku som ho urobil a tak ak je záujem môžete si ho pozrieť. Môžem konštatovať, že na dvojosé vozidlo chodí veľmi dobre. Menší problém vidím pri prejazde srdcoviek výhybiek kedy sa " zatrasie ".
Link : https://www.youtube.com/watch?v=MKQa_U3R6L8
Přílohy
20201124_175438.jpg
michalctt

Příspěvekod Matěj » čtv 03 pro, 2020 4:11 am

jirkan píše:Poznámka k tomu, zda by se to vešlo ...., a taky k dalšímu

Nedávno jsem koupil od Viessmenna falešný vůz s vestavěným pohonem. Je to běžný plošinový vůz DB, kde je do podlahy vpasován pohon obou náprav, zvuk a "kondenzátor", tedy celá jeho elektronika. Kapacita kondenzátoru stačí na cca 2 s napájení vozu při zapnutém zvuku a osvětlení (pouze koncová světla).
Na voze není nic maskováno nějakým falešným nákladem a pod.

Takže ono když se chce, tak to jde, a správně.
A to nemluvím o tom, že v případě vleku by kapacita kondenzátoru stačila jen zlomek toho, co je ve zvukové lokomotivě. Stačí se podívat na produkty třeba ESU.

A nakonec, ono asi bude třeba si zvyknout na to, že i u vozů s různými přídavnými funkcemi se na DCC bude muset použít provedení určené pro DCC, zatím co v DC zase pro změnu to pro DC. Proč asi seriózní výrobci nabízejí různé osvětlovací sady pro DC a DCC. Prostě, jak kdysi někdo moudře řekl, zeleninu je nejlépe nakupovat v obchodě se zeleninou.....

On ten pohon je pod podlahou vozu a připadá mi dost rušivě, jako něco navíc, co tam nepatří a u skutečnéno vozu není. Každopádně je to zajímavé, ale nevím, zda za tu cenu potřebné.
Matěj

Příspěvekod Dovi » čtv 03 pro, 2020 8:00 am

michalctt píše:Zdravím
Boli tu požiadavky o zverejnenie videa.

Ano, ano, je tomu tak - a přišel s tím syn mého otce, ale nebyl to můj bratr :-)

michalctt píše:Na mojom koľajisku som ho urobil a tak ak je záujem môžete si ho pozrieť. Môžem konštatovať, že na dvojosé vozidlo chodí veľmi dobre. Menší problém vidím pri prejazde srdcoviek výhybiek kedy sa " zatrasie ".
Link : https://www.youtube.com/watch?v=MKQa_U3R6L8

Mockrát děkuji, je to paráda - ostatně jako celé toto kolejiště a jeho rozsáhlý vozový park ("znám ho" a obdivoval jsem ho na videích už dříve).

Z dílny Roco mi jezdí po kolejích hodně podobná motorová souprava, legendární tmavočervený kolejový autobus německých spolkových drah VT 98 (resp. 798), který odvozil celé generace školáků a pracujících. Mám ho jako funglovku v originální digitální verzi se zvukem a jsem s ním zatím velmi spokojen. A i proto jsem doufal, že si tu kvalitu jeho výrobce nyní již jen snadno zopakuje...

Jinak tento na videu právě teď zdokumentovaný československý motoráček M152/810 v barvách ČSD nevypadá, že by trpěl výpadky napájení. Nebo pokud snad občas mžikově ano, tak že to s rezervou stačí vykrýt kondenzátor u DCC varianty.

A jestli se mohu ještě zeptat - bylo nutno u tohoto motorového vozu po jeho zakoupení nějak seřizovat jeho pojezd a/nebo čistit jeho podvozek (převodovky a sběrače proudu) od přemíry maziva z výroby?

- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 03 pro, 2020 8:12 am

Video je parádní, stejně jako je pěkné kolejiště. Třesení při přejezdu výhybek podle mě není vozem, ani výpadkem napájení, ale výhybkami - kola s menším průměrem se na srdcovkách "propadnou".
Ten zvuk je originál Roco, nebo upravený? (např. Jacek)?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod michalctt » čtv 03 pro, 2020 10:07 am

Odpovede na vyššie uvedené otázky

A jestli se mohu ještě zeptat - bylo nutno u tohoto motorového vozu po jeho zakoupení nějak seřizovat jeho pojezd a/nebo čistit jeho podvozek (převodovky a sběrače proudu) od přemíry maziva z výroby?

Nie, všetky tu v diskusii spomínané závady som nemusel riešiť. Okrem doplnenia hadíc kde som natrel kohútiky a zaslepil som predný otvor na motoráku priloženým doplnkom som nič neriešil. Koľajisko som pred filmovaním prešiel čistiacimi vagónmi a nezaznamenal som výpadky počas troch večerov kedy som jazdil a filmoval.

Ten zvuk je originál Roco, nebo upravený? (např. Jacek)?

Zvuk je originál od Roca.
michalctt

Příspěvekod JaroHo » čtv 03 pro, 2020 10:21 am

Jackův zvuk umí spadnou do volnoběhu, kdežto tovární roco ačkoliv samply zní pěkně, to neumí.Pan Čapka napsal, že když dá ovladač z jízdy do 0, motorák furt vrčí a otáčky spadnou až skoro při zastavení,kdy se ozvou brzdyJinak motorák je fakt nádherný
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod jirkan » čtv 03 pro, 2020 12:59 pm

To propadávání se na výhybkách je daň za jemnější profil kol. Slyšel jsem na to stížnosti u mnoha nových modelů ROCO, zejména s ohledem na to, že je to nápadné na jejich vlastním kolejivu. Ale z mého pohledu se s tím dá žít, aspoň se bude přes zhlaví jezdit pomaleji.
Na tom videu jsem si všiml dvou věcí. Jednak se mi zdá, že to jede docela rychle, spíš by bylo zajímavé vidět,jak to jede přes složitější zhlaví "krokem". A jednak mám dojem, jako by motor běžel pořád ve stejných otáčkách, bez ohledu na cokoliv. To zní docela divně. myslím, že se docela často jelo na režim se zablokovaným měničem, a pak by spíš měl zvuk kopírovat rychlost, a nebo se jelo výběhem, a pak by to mělo spadnout k volnoběhu. Ale to zde kolegové již zmiňovali.
jirkan

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 03 pro, 2020 2:40 pm

Ahoj, ten zvuk mě též zarazil, proto jsem se ptal na původ. Dělá na mě dojem, že to je rozjezd (celkem krátký) a pak furt naplno až skoro do zastavení.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Dovi » čtv 03 pro, 2020 3:27 pm

Kluci, ohledně toho volnoběhu...
O dva dny a jednu stránku zpět píše kolega soundman73, že ten "neutrál" si lze uživatelsky vynutit.

Cituji: "V originál ROCO zvuku je na volnoběh tlačítko, tuším F18."

michalctt píše:Odpovede na vyššie uvedené otázky:

Všetky tu v diskusii spomínané závady som nemusel riešiť. Okrem doplnenia hadíc, kde som natrel kohútiky a zaslepil som predný otvor na motoráku priloženým doplnkom, som nič neriešil. Koľajisko som pred filmovaním prešiel čistiacimi vagónmi a nezaznamenal som výpadky počas troch večerov kedy som jazdil a filmoval.

Zvuk je originál od Roca.

Díky za rychlou a podrobnou odpověď, a také za dobré zprávy.
Ať se i nadále daří !

- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod Brejla » čtv 03 pro, 2020 6:57 pm

Brejla

Příspěvekod Charlie » čtv 03 pro, 2020 7:55 pm

Píšou tam, že jde o nejmodernější řadu zvukových dekodérů, to už tam je tedy MS řada nebo pořád ještě MX?
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod jirkan » pát 04 pro, 2020 1:51 am

Dovi píše: 
Kluci, ohledně toho volnoběhu...
O dva dny a jednu stránku zpět píše kolega soundman73, že ten "neutrál" si lze uživatelsky vynutit.

Cituji: "V originál ROCO zvuku je na volnoběh tlačítko, tuším F18."

Já jsem spíš myslel, že to jede, jako by to mělo variátor a ne automat s měničem.
jirkan

Příspěvekod horak » pát 04 pro, 2020 5:29 am

Charlie píše:Píšou tam, že jde o nejmodernější řadu zvukových dekodérů, to už tam je tedy MS řada nebo pořád ještě MX?

Po nacitani CV250 = 152 usudzujem, ze napriek tomu ze toto typove cislo nie je v ziadnom manuali od MX aj MS dekoderov uvedene, ze je to on-board klon serie MX.
Mr. Jacek to tu uz niekde spominal...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Lukas » pát 04 pro, 2020 6:09 am

Jen takový dotaz...
Mam digital...kdyz chci vypnu koncovy světla u motoru,a zhasnout horní reflektor tak to nejde? Máte to tak všichni..
A pak přesně na opak když vypnu horni reflektor tak nejdou vypnout koncovky u motor...
A u přivěsneho vozu nejdou vypnout vůbec..někdo stím zkušenost?
Lukas

Příspěvekod sergej1168 » pát 04 pro, 2020 7:03 pm

Dobrý deň, tak aj ja som " šťastný " majiteľ tohto motoráčika. Dnes mi došiel, ale žiaľ nejde mi rozsvietiť ani motorák a ani prívešák, nefungujú mi ani hlásenia. Od funkcie F13, nejde nič.
tento problém už riešil na str. 23 - jirikejzar, ale nedal odozvu, či sa mu to podarilo nejako nastaviť, alebo to poslal na reklamáciu. Mal ešte niekto tento problém ? používam centrálu
Nanox v.3,6 a Roco multimaus. Ďakujem za reakcie.
P.S.: CV 8 - 8 som skúšal !!!
H0-DCC-Nanox-IV. Epocha
sergej1168

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)