od A2C = NEDALOMITO
a tak jsem se pustil do testů i bez albíka, a světe div se, jde to! Alespoň u dvou modelů z roku 2020 a 2021. Teď se jen modlím, aby to fachčilo i u Albatrose, ale to zjistím, až ho koupím....
podmínka
1) nejde to přes flešku, tam lze jen aktualizovat firmware...
2) loko musí být na trati na programovací koleji CS (central station) - měl jsem ji v režimu programování (doporučuji)
3) použil jsem originální zvukový projekt, který jsem upravil a odeslal prostřednictvím PC-CS3 do loko...
po cca 30min.
výhra na lokodekoder uložen nový zvuk (do origimálního dekoderu z výroby). U druhé mašiny jsem zkusil dekoder (po detekci na CS) přehodit na flešku, ale ta to při pokusu o zapis odmítla zapsat/přepsat (škoda trvalo by to desítky vteřin oproti desítkám minut na CS

). Na CS3 zápis probíhá... Netestoval jsem v rychlosti další nastavení, ale jestli jde změnit zvuk, tak předpokládám i celkové nastavení, protože se očividně přepisuje do dekoderu celý projekt.
Pro změny (např. zvuků) nových továrních dekoderů je zapotřebí programovat přes CS (central station). Nové dekodery bez problémů, starší se nejdříve musí aktualizovat firmware. A ty nejstarší - prostě smůla