od Petr Zatrepalek » stř 23 říj, 2013 11:01 am
Dneska jsem navštívil jeden krám s modelama a poptal se na věci a zkušenosti kolem mtb - takže zde je výsledek - z asi deseti mašin na krámě JEN JEDNA vykazovala hnusy že být prodejcem, odmítnu toto od výrobce převzít. Ostatní mašiny (bardotky, kocouři i velcí hektoři) a to i z nové dodávky vypadali ok až na uvolněná zábradlí (obecný problém - lepit či nelepit, já se kloním spíše k tomu nelepit), u pár mašin nenatřené lemování světel a u jedné mašiny na pravé straně větší mezera (o cca 0,5mm) mezi rámem a kabinou. Druhá věc je, že dáte-li vedle sebe "nového" velkého Hektora a letitého čstrain/PMT malého hektora, to zábradlí na tom "starém" čstraináckém je dvakrát tenčí a vypadá mnohem lépe... Nemluvě o zábradlí kocouřím. Ale co už..
CO ALE JE ZAJÍMAVÁ INFORMACE - že ty už jinde reklamované mašiny chodí "znovu" do oběhu!! Tady mám informaci o dvou způsobech "redistribuce" - jednak o výrobcem přímo nabízené "vadné" serii za o hodně nižší cenu (otázkou potom je, zda nějaký vychcánek-prodejce tyhle mašiny pak neprodává jako super nové a bezchybné za cenu normální mašiny...) a o údajném prodeji "reklamovaných" malosériových mašinek jiným prodejcům (jednalo se o mašiny odmítnuté původním objednavatelem série).
RESUME:
1) pořádně si mašiny prohlédnout před koupí, neobjednávat přes internet a poštu, ale raději osobně vyzvednout a na prodejně odzkoušet!
2) pokud všechny mašiny na prodejně mají zjevné vady, NEKUPOVAT a trvat na dodání plně funkční mašiny bez zjevných vad
Naposledy upravil
Petr Zatrepalek dne stř 23 říj, 2013 11:55 am, celkově upraveno 1
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů