Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod petrha » úte 22 říj, 2013 6:15 pm

FloP píše:Posuďtě sami kvalitu MTB - nástřik se špínou, barva oprýskávající, už i tady otřepy na světlovodech, chyby v lemování pozičních světel, piliny po vrtání ...
530345_1382452694.jpg
530345_1382452704.jpg
530345_1382452717.jpg

Tak to je docela dobrý kus, ten nejhorší jsem asi dostal já. Fotky nemám, protože jsem ho poslal na reklamaci. Mám jen výčet závad.
nesvítí reflektor, nedrží v konektoru P22 dekodér, poziční světla svítí pouze u bez karoserie - zřejmě asi špatně přilepený plošňák k ostatním obvodům :roll:, to vše asi opraví, ale jsem zvědav jak se vyrovnají se zřejmě prohnutým rámem a 0,5mm mezerou mezi ochozem a čelem kapoty.
petrha

Příspěvekod alik » úte 22 říj, 2013 9:50 pm

Zdá se, že do firmy MTB pronikl jako zaměstnanec tajný agent - sabotér konkurenční firmy, jinak si tu hrůzu nedovedu představit. Je to ale škoda, zpočátku ty modely vypadaly docela slibně. Myslím, že toto nepřekousnou ani oni "nenároční zákaznící - hračkáři", na které zřejmě MTB už delší dobu hřeší.
alik

Příspěvekod Houmr » stř 23 říj, 2013 6:17 am

No jak na to koukám, tak já jsem měl ještě ke vší smůle kliku, protože jsem mohl dopadnout ještě hůř. :?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jarda H. » stř 23 říj, 2013 9:36 am

Dost podstatný pokles kvality provedení u MTB odradí řadu zákazníků do budoucna. Já osobně jsem jediného názoru - tohle zkrátka nekupovat. Ale jak bylo zmíněno i u jiných firem, pokles kvality je všeobecný. Je hrozný doma upravovat mašinu za 7 litrů :roll: ...
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod greenery » stř 23 říj, 2013 9:52 am

.... no u mašiny za 7tis, bych nic neupravoval, ale vrátil. Nebo nejlépe dojel vyzvednout osobně. Jen to jen otázka, nakolik to opravdu chci a za jaké peníze. Některé modely jsou pro našince tak žádoucí, že zavírá obě oči, zanadává si, ale model si nechá.
greenery

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 23 říj, 2013 11:01 am

Dneska jsem navštívil jeden krám s modelama a poptal se na věci a zkušenosti kolem mtb - takže zde je výsledek - z asi deseti mašin na krámě JEN JEDNA vykazovala hnusy že být prodejcem, odmítnu toto od výrobce převzít. Ostatní mašiny (bardotky, kocouři i velcí hektoři) a to i z nové dodávky vypadali ok až na uvolněná zábradlí (obecný problém - lepit či nelepit, já se kloním spíše k tomu nelepit), u pár mašin nenatřené lemování světel a u jedné mašiny na pravé straně větší mezera (o cca 0,5mm) mezi rámem a kabinou. Druhá věc je, že dáte-li vedle sebe "nového" velkého Hektora a letitého čstrain/PMT malého hektora, to zábradlí na tom "starém" čstraináckém je dvakrát tenčí a vypadá mnohem lépe... Nemluvě o zábradlí kocouřím. Ale co už..

CO ALE JE ZAJÍMAVÁ INFORMACE - že ty už jinde reklamované mašiny chodí "znovu" do oběhu!! Tady mám informaci o dvou způsobech "redistribuce" - jednak o výrobcem přímo nabízené "vadné" serii za o hodně nižší cenu (otázkou potom je, zda nějaký vychcánek-prodejce tyhle mašiny pak neprodává jako super nové a bezchybné za cenu normální mašiny...) a o údajném prodeji "reklamovaných" malosériových mašinek jiným prodejcům (jednalo se o mašiny odmítnuté původním objednavatelem série).

RESUME:
1) pořádně si mašiny prohlédnout před koupí, neobjednávat přes internet a poštu, ale raději osobně vyzvednout a na prodejně odzkoušet!
2) pokud všechny mašiny na prodejně mají zjevné vady, NEKUPOVAT a trvat na dodání plně funkční mašiny bez zjevných vad
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne stř 23 říj, 2013 11:55 am, celkově upraveno 1
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod arcade » stř 23 říj, 2013 11:40 am

No, dlho-ocakavany model Kocura je konecne na trhu a takto to dopadlo... Povodne som mal tiez v plane kupit si tento model + zamenit Hektora PMT za model od MTB - ale ako tak citam vsetky recenzie, nic kupovat pravdepodobne nebudem.
Ak by to zostalo "len" pri odchylke na okne strojveduceho-mozno by som to prekusol, ale ked vidim vsetky nedostatky ( ktorych nie je malo a nie su nepovsimnutelne ) aj na prilozenych foto, rozhodol som sa nekupovat ( teda urcite nie cez internet - jedine po dokladnom prezreti modelu ).
Ak chceme, aby vyrobca zvysil kvalitu svojch modelov-jedine riesenie je nekupovat modely s chybami a chybne modely okamzite reklamovat ( neuspokojit sa s aktualnou situaciou a nie si ich svojpomocne opravovat ) - len tak preukazeme vyrobcovi svoju nespokojnost. V opacnom pripade, ak budeme modely akceptovat v takomto stave bez reklamacii sa situacia nikdy nezlepsi a vyrobca bude nadalej produkovat nekvalitu.
arcade

Příspěvekod Jozo_cz » stř 23 říj, 2013 11:57 am

Mám dotaz: Bude časem k mání i albín?
Jozo_cz

Příspěvekod vvitty » stř 23 říj, 2013 12:31 pm

Ta informace o "udajne reklamovanych" masinach zrejme odkazuje na jednu kompletni serii nakladnich polomacenych Zamracenych - neni to nic tajneho, vzhledem k tomu ze visi i tady na foru v prislusnem vlakne.
Tyhle masiny byly k dispozici vyhradne na burze a kazdy zajemce byl radne informovan o duvodu slevy. Taky mel moznost si model prohlednout takze vedel do ceho jde. Presne z toho duvodu nebyly k dispozici pres internetove obchody kde zakaznik model uvidi az kdyz prijde z posty domu. Tykalo se to jen vad v laku, nikdy vad mechaniky nebo elektroniky a bylo to vyznaceno v zarucnim listu. Obdobne bylo k dispozici asi pet jinych Zamracenych, opet radne oznacenych.
Pomer ceny a kvality byl pro modelare zrejme natolik zajimavy ze zmizely behem dvou sobot a vyrazne rychleji nez jine verze - taky jsem si jednu pro sebe nechal :). Alternativou je rozebrani takove serie na dily a likvidace vadnych casti, pro vyrobce to bude v nakladech dost podobne jen ti co chteji model patinovat a drobne chybky zakryt nebo jim na vzhledu z ruznych duvodu nezalezi holt budou mit na vyber jen z nezlevnenych verzi.

Pokud si takovy model nekdo koupil a pak hodil do inzerce jako bezvadny tak to svedci spise o danem jedinci nez o vyrobci. Pokud ji nekdo koupil jako bezvadny model tak muze take uplatnit prislusnou zaruku :wink:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod alik » stř 23 říj, 2013 1:10 pm

Že vznikají zmetky se pochopit dá, ale k zákazníkovi by se dostat neměly - proč to prochází přes výstupní kontrolu a proč to případně v druhém stupni neodhalí a nevrátí rovnou prodejce nelze pochopit. Jedině že by se výstupní kontrola již neprováděla a prodejce krabici ani neotevřel. Asi mají oba zkušenost, že český zákazník snese většinou vše a těch pár rejpalů alespoň potrápí dlouho lhůtou na řešení reklamace. Přitom modely mají otřesně vysoké ceny (pro nemodeláře vůbec nepochopitelné). Co se týče rady - vybrat si na prodejně bezvadný kus - je to problém, málokde mají na skladě více než 1 a už vůbec ne zvukové verze, ty jsou na objednání skoro vždy. Takže čekat na objednání a s tím na překvapení, co přijde, nebo peníze dát do něčeho méně rizikového.
alik

Příspěvekod FloP » stř 23 říj, 2013 1:25 pm

Možná by mohla pomoci naše modelářská oficiální "nóta", tedy forma diplomatického sdělení neshod a pochybení adresované přímo firmě MTB... i s tím, že II. nebo jaká je to (ne)jakost - by neměla být vůbec vpuštěna do prodeje. A kdy už by se jí firma MTB chtěla zbavit, tak s jasným označením přímo na modelu, který spadá do nejakostního vzorku!

Oba mnou prezentované a fotodokumentované modely byly zakoupeny u oficiálních prodejců s internetovým portálem a kamennou prodejnou, objednány byly přes portál - takže nemožnost kontroly. Myslím, že spousta mých kolegů nemá ve svém blízkém okolí dostupnou modelářskou prodejnu - a navštěvovat kamennou prodejnu při uvolnění každé "horké" novinky by bylo časově i ekonomicky frustrující...
FloP

Příspěvekod vvitty » stř 23 říj, 2013 1:34 pm

alik píše:Co se týče rady - vybrat si na prodejně bezvadný kus - je to problém, málokde mají na skladě více než 1 a už vůbec ne zvukové verze, ty jsou na objednání skoro vždy. Takže čekat na objednání a s tím na překvapení, co přijde, nebo peníze dát do něčeho méně rizikového.

Nerozumim poznamce o zvukovych verzich, stejne ma prodejce od MTB jen nezvukove verze a ozvuceni spociva v osazeni dekoderu prodejcem...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod alik » stř 23 říj, 2013 1:50 pm

ad vvitty: Nerozumim poznamce o zvukovych verzích...
No ano, ale pokud si chce člověk vyzkoušet na místě zvukovou, tak musí navíc čekat na objednání dekodéru či jeho vsazení a tím se ten výběr komplikuje. Problémy jsem měl totiž i se zvukem a ovládáním světel. A pokud není na skladě ani analog a pak přijde zmetek + dekodér, tak to odmítnutí objednávky není příjemné (protože za to prodejce v podstatě nemůže a pak mu tam zůstane viset i dekodér).
alik

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 23 říj, 2013 3:28 pm

Tak tomu zas nerozumím já - bud prodejce dekodér blbě nasadí, nebo při zkoušce vše správně nevyzkouší (týká se dekodéru) a je to tedy jeho chyba když to pak logicky zákazník reklamuje. No a pokud mašina vykazuje vady sama od sebe (zkřivený rám, piliny pod barvou, vady laku, světel etc zde výše v příspěvcích výtýkané), pak je zas chybou prodejce že to "veme" a pustí dál! Nebo je to jinak?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod E27 » stř 23 říj, 2013 7:42 pm

Kolegovia, ja neviem.. má ešte cenu rozoberať tento model? :(
Je jasné, že bangla alias buchar nevyšiel tak ako sme očakávali. Mám šťastie, že tá moja holcimka ma čierny pojazd, inak by tie šlendriansky vyvŕtané diery pre madlá udierali do očí ako výkal v strede námestia.. Kašlime na to, výrobca to pokašlal a život ide ďalej. Každý nový postreh treba zaznamenať, klobúk dole tým, čo mali dobrý model alebo sú spokojný. život ide ďalej, čakám na čmeliaka od roca a pika a potom uvidíme. Hlavne piko s čím príde a potom môžeme opäť hovoriť o úrovni modelov MTB a ich snahe... Myslím si, že tento model je ako popová hviezda. Zažiari a čoskoro zhasne.. Pretože do nekonečna sa nedá presadzovať s odrhovačkami..
E27

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)