Moderátor: Michal Dalecký
Dovi píše:Ahoj vespolek,
Dovi píše:Ahoj vespolek,
chtěl jsem se zeptat hlavně majitelů ozvučené pikácké Laminátky i znalců skutečného stroje na zvuky při rozjezdu - pokud si je dobře pamatujete.
Tady v tomto videu porovnávajícím provedení PIKO a TECHIMAGE pan Čumpl ten zvukový projev Laminátky od PIKO, zdá se, úplně odepsal:
https://m.youtube.com/watch?v=g51nzuqtxP0
Můj dotaz:
Je to opravdu tak špatné, jak to z tohoto videa a doprovodných popisů vyplývá?
Nedošlo třeba u autora jen k záměně trakčních motorů za chladicí ventilátory?
(u videa nejsou komentáře)
Já si zvuky skutečné Laminátky už bohužel moc nepamatuji, ale přišlo by mi dost zvláštní, když si velký renomovaný výrobce dá takovou práci s provedením modelu a s množstvím detailů, že by to pak zabil zvukem při rozjezdu..
Není to třeba tak, že je to uživatelsky ovlivnitelné nějakou funkcí, ať už aktuálně na ovladači nebo nastavením nějaké CV?
Anebo to je takto v pořádku a to jen nabíhají později ventilátory (po chvíli od rozjezdu, když je potřeba začít chladit elektroniku a spol.)?
Jak to tedy prosím vás s tím firemním zvukem u PIKO laminátky je?
Nemyslím tím zvuk houkačky, který se mi nezdá moc věrohodný. S tím bych se smířil (nehouká se tak často), ale jedná se o ten "opožděný náběh zvuku" rozjíždějící se lokomotivy.
Díky moc za váš čas a za ochotu tuto záležitost aspoň trochu objasnit.
Ferret Cargo píše:Zdravím,
má niekto fotky ZSSK prevedenia Laminátky od Pika? Na internete niesu a každá modelová stránka hovorí o dostupnosti modelu niečo iné, takže nemám šajnu či tie modely už sú dostupné alebo nie.
Dovi píše:Konkrétně u originálně ozvučené Laminátky (PIKO 51382) je na F17 navěšen zvuk ventilátorů (ON/OFF). Lze si tak snadno a uživatelsky libovolně vynutit spuštění ventilátorů, např. i u právě se rozjíždějícího stroje.
Ferret Cargo píše:Zdravím, má niekto fotky ZSSK prevedenia Laminátky od Pika? Na internete niesu a každá modelová stránka hovorí o dostupnosti modelu niečo iné, takže nemám šajnu či tie modely už sú dostupné alebo nie.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: F. Placheta a 1 návštěvník