Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod FloP » čtv 26 kvě, 2016 1:25 pm

DSCN0055.JPG
DSCN0051.JPG
FloP

Příspěvekod vperlik » čtv 26 kvě, 2016 3:16 pm

FloP píše:
3. Oba pantografy "drhnou" v různých pozicích, nepohybují se volně (a mají odřenou barvu na několika místech)

Tak těch vadných kusů je prý hodně, to se zase čínský montážník vyznamenal.
S tím naklápěním lyžin to má snad každý kus, na těch mých to bylo u obou. Je to tím, že horní část pantografu s lyžinou je na čepech poměrně dost těsně a na těch čepech je nakydaná červená barva. Tím pádem se ta horní část v čepech nenaklápí, ten drátek představující vyrovnávací táhlo to neutáhne. Stačí lyžinu sundat (vyháknout opatrně z čepů, drátek se vyháknout ani nemusí), z těch čepů oškrabat barvu a nacvaknout zpět, pak se lyžina naklápí jak má. Další problém zadrhávání v některé poloze je spodní táhlo z drátku, jehož očko je málo sevřené a jeho konec zachytává za otvor v plechu, kterým prochází, stačí očko více sevřít kleštičkami. Po těchto opravách už chodí pantografy jako hodinky. Zacvaknuté v západce ale drží poměrně dost, je dobré zatlačit na druhý konec, pak to jde lépe vycvaknout. Samozřejmě barva na drátcích a na západce moc nedrží a loupe se. Jiné závady zde popisované jsem nezaznamenal. Je to ten, co mě přišel z Německa. Model jezdí naprosto tiše a plynule, bez trhání se rozjíždí, neposkakuje, nehoupe se. Je to zatím analog, přes víkend osadím dekodér, tak uvidíme.
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod novk2007 » čtv 26 kvě, 2016 6:05 pm

No super . Tak snad ty 151 dopadnou lépe a dají si snad pozor. a u druhé série snad také . To by mě zajímalo co s tím budou v Acme dělat. Pakud jim je nějací prodejci vrátí. Že by oprava anebo slevová akce ?
novk2007

Příspěvekod Vysočina » čtv 26 kvě, 2016 7:13 pm

vperlik píše:
FloP píše:
3. Oba pantografy "drhnou" v různých pozicích, nepohybují se volně (a mají odřenou barvu na několika místech)

Model mne dnes předával osobně na prodejně Pan Čadek - a žádný problém není ..... Tak nevím ???
(.) P R U D Í Č
Vysočina

Příspěvekod vperlik » čtv 26 kvě, 2016 8:44 pm

Vysočina píše:
vperlik píše:
FloP píše:

Model mne dnes předával osobně na prodejně Pan Čadek - a žádný problém není ..... Tak nevím ???

No tak jasně, opět trošku taková loterie. Pokud už to prodejci ví, tak je asi více kontrolují a kdo si jde model vyzvednout do prodejny, tak si jej určitě nechá předvést. Ale každý tuto možnost vždy nemá.
Pak se tedy dovolím zeptat. A co pantografy, nezadrhávají se ? Naklápí se správně lyžina ?
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 27 kvě, 2016 8:24 am

Ty pantografy jsou problematický... Já si taky bral až druhý kus, u prvního nešel žádný pantograf bez většího násilí ani uvolnit ze západky. Na mašině mi chodily uplně v poho do chvíle, než jsem jí ukazoval kamarádovi a ten mi ten pantograf trochu víc silněji zatlačil do západek. Nyní to v tom drží tak, že to bez násilí neuvolním. Silou to řešit nechci, takže počítám že to "upravím" pinzetou a kleštičkama až budu mašinu patinovat... Tohle čínský soudruzi moc nedomysleli.

Ulomenýho nic nemám, ale asi jen díky tomu, že jsem si model vyzvedával nakonec osobně. Ty detaily na střeše plus osazený hadice nejsou moc ideální věc na přepravu českou poštou...

Na mašině my vadí ty lemy nárazníků, i když to podle fotky je víceméně dobře, prostě mi to na tom modelu rve oči, takže si určitě ty bílý lemy ztenčím aby to tak moc neřvalo. I tak je to po IS Model elektrikách nejhezčí model čd/čsd elektrický mašiny, co jsem zatím držel v ruce a jsem moc rád, že jí mám doma.

Mám to ale v analogu kvůli možnosti ozvučení zvukem od Jacka - to že do toho je 21pin dekodér už vím, ale jaký do toho mám koupit reprák? Rozebírat mašinu zatím nechci a tak nevím jestli se dá použít tento 23mm reproduktor od Zimo, ale bez ozvučnice - http://www.marathonmodel.cz/lenz-digita ... 8-ohm.html . Je ozvučnice už nějak řešená přímo na modelu? Na tohle jsem se na krámě zapomněl zeptat...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jacek » pát 27 kvě, 2016 9:08 am

Petr Zatrepalek píše:ale jaký do toho mám koupit reprák? Rozebírat mašinu zatím nechci a tak nevím jestli se dá použít tento 23mm reproduktor od Zimo, ale bez ozvučnice - http://www.marathonmodel.cz/lenz-digita ... 8-ohm.html . Je ozvučnice už nějak řešená přímo na modelu? Na tohle jsem se na krámě zapomněl zeptat...

Klasickou kostku Zimo LS10x15. Do kruhového otvoru vejde, nanejvýš se trochu přibrousí hrany. Ale zvuk má jednoduše nejlepší. Zatím jsem se nesetkal s modelem, u kterého by ty kruhové reproduktory měly stejný zvuk.
Mimochodem zvuky pro ES 499.0 mám, jsou trochu jiné než pro řadu 350
Jacek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 27 kvě, 2016 9:17 am

Jacek píše:
Petr Zatrepalek píše:ale jaký do toho mám koupit reprák? Rozebírat mašinu zatím nechci a tak nevím jestli se dá použít tento 23mm reproduktor od Zimo, ale bez ozvučnice - http://www.marathonmodel.cz/lenz-digita ... 8-ohm.html . Je ozvučnice už nějak řešená přímo na modelu? Na tohle jsem se na krámě zapomněl zeptat...

Klasickou kostku Zimo LS10x15. Do kruhového otvoru vejde, nanejvýš se trochu přibrousí hrany. Ale zvuk má jednoduše nejlepší. Zatím jsem se nesetkal s modelem, u kterého by ty kruhové reproduktory měly stejný zvuk.
Mimochodem zvuky pro ES 499.0 mám, jsou trochu jiné než pro řadu 350

Super díky za info. Jinak skoro všechny zvuky na tvých stránkách jsem poslouchal a jsou fakt boží... Je docela těžký si vybírat co si ozvučit dřív, jestli další diesely, nebo bobinu, eso či gorilku 8)
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod FloP » pát 27 kvě, 2016 12:37 pm

...reklamace poškození uznána, nový model k výměně není k dispozici, jen vrácení peněz... Asi je opravdu lepší osobní předání - výběr z několika modelů, nic nereklamuji, je vyzobnu rozinku, a zbytek obchod odešle poštou... hmm... :idea:
FloP

Příspěvekod FloP » pát 27 kvě, 2016 1:10 pm

Z jiného obchodu se stejným zlomeným střešním dílem - chybí na fotce vpravo :roll:

_vyrp16_1100660332s.jpg
FloP

Příspěvekod michalctt » pon 30 kvě, 2016 6:08 pm

Zdravím, ak máte záujem môžete si pozrieť video s Gorilou 499 0009 ČSD od A.C.M.E. Zvuk je originál od výrobcu. No Jacek to není.

Odkaz : https://www.youtube.com/watch?v=ZpsbVhiQ2A4
Přílohy
IMG_8152.JPG
michalctt

Příspěvekod 362.001 » úte 31 kvě, 2016 9:45 am

Postrehy odo mňa...
Mašinkou som zatiaľ nejazdil, takže len vizuálne dojmy:
Zberače dosť katastrofa.. západka ich drží príliš silno, pri dvíhaní jedného mi ostalo v prstoch šmýkladlo. Musel som ich komplet zrepasovať, odmontovať zo strechy, napraviť šmýkadlo a prihnúť zámky, skrátiť vodiace tiahlo šmýkadla, nakoľko po zdvihnutí nebolo vo vodorovnej rovine, prihnúť spodné tiahlo paralelogramu, pretože uhol otvorenia zberača neodpovedal realite. Taktiež bolo treba opatrne povyhýňať pätu zberača, nakoľko jeden utekal klbom príliš do strany.. Zároveň som ešte očistil klby od hrubej vrstvy farby. Teraz už chodia zberače krásne, ľahúčko až do maximálnej zdvihovej výšky, len ako píšem, bolo sa s tým treba niekoľko hodín prplať.
Jeden podperný izolátorik strešnej zbernice bol odlomený, ten som bez viditeľných stôp prilepil sekunďákom, čiže strecha je už v pohode. :-)

Farba z obruči mi dosť prudko opadávala, nuž zoškrabal som všetku a uvidím ešte, či pretriem nanovo niečim kvalitnejším alebo pre jazdenie nechám tak, bez farby... Jeden podvozok sa ťažko natáčal, tlmič sek. vypruženia drhol o konzolu podvlečeného priečnika, bolo treba rozdeliť masku, pílničkom skrátiť nasúvacie kolíky a nanovo zložiť, teraz je to viac-menej OK.

Pokiaľ ide o kulisy na oboch stranách, tak sú súčasťou balenia, nie je ich veľký problém osadiť, viac starostí mi narobila výmena modelových hadíc a skrutkovky za polovičné. No a samozrejme zlostí krehučká vykurovacia spojka, ktorú snáď ani nie je možné pri odoberaní kasne nezlomiť.

Každopádne tak na vyše pol dňa roboty a s mašinkou som spokojný, mám ju na taký obraz ako potrebujem.
362.001

Příspěvekod 362.001 » úte 31 kvě, 2016 10:04 am

Ešte obrazom..
Přílohy
0003.jpg
0002.jpg
0001.jpg
362.001

Příspěvekod 362.001 » úte 31 kvě, 2016 10:06 am

A ešte pohľad na povinne miestenkový Ex 100 Tatran v radení, ako si ho pamätám z detstva.. :-)
Přílohy
0004.jpg
0005.jpg
362.001

Příspěvekod George V. » úte 31 kvě, 2016 10:18 am

No já nevím, ale neměla by mít lokomotiva úzkej žlutej nebo oranžovej proužek na čele a široký nárazníky? :mrgreen: Takhle bych si to pamatoval já...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)