498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Příspěvekod shodan » úte 25 říj, 2022 6:56 pm

Kulsud píše:
shodan píše:Když ted vidim ty smejdy na model bazaru, tak ji mam chut odepsat at si to strcej do ......e. Ta lokomotiva se da porad objednat a uz to na bazaru leze ke 20 tis. Ale kdyz si to nekdo koupi... tak je to vlastne jeho problem :mrgreen:

To přeci nejsou šmejdi. Když někdo spekuluje a zkouší vydělat prachy, je z mého pohledu úplně normální. Šmejdi prodávají předraženou nefunkční neznačkovou věc vyrobenou bůhví kým. Šmejdi na Modelbazaru nabízí drahou desítky let starou německou parní lokomotivu, na kterou nalepí červenou hvězdu a tabulku s lvíčkem. Tohle je TOP výrobek a někdo na něm chce udělat pár korun. V Německu se dá Albatros pořídit za cca 600 E. Jsou čeští prodejci šmejdi?

Ty inzerenti jsou šmejdi a basta.. :mrgreen:
shodan

Příspěvekod Pawlik » stř 26 říj, 2022 7:58 am

Malý zlepšovací návrh:
albi1.jpg

alb2.jpg

Má už někdo praktickou zkušenost s narovnáním křivých lávek?
albi3.jpg
Pawlik

Příspěvekod shodan » stř 26 říj, 2022 8:52 am

ty lavky jsem videl na fotkach casto... to je za tu cenu dosti otresne... videl jsem i rovne kusy.. ty krive jsou zrejme ty modelbazarech :)
shodan

Příspěvekod lubbik » stř 26 říj, 2022 9:59 am

Předpokládám , že ta lávka je na reklamaci modelu a ne to hned prodávat na modelbazaru ...
Přišel už někomu Albatros z Mašinek.cz ?
Jinak já OK Vláčkům nevěřím , ani jejich inzerovaným dostupnostem . Párkrát jsme tam s kamarádem brali , ale co přišlo , bylo jak druhá jakost . Jedině snad osobní odběr , ale to máme poněkud daleko .
lubbik

Příspěvekod vvitty » stř 26 říj, 2022 10:23 am

lubbik: minuly tyden prislo info ze je pripraveno ale na mail dotaz jsem odpoved nedostal. Tenhle tyden jsem stejne pryc, tak kdyztak si tam po vikendu zavolam, treba jsou nemocni :)

upraveno: ted mi psal pan Valter jak chci model poslat... takze expedice zdarne probiha.
Naposledy upravil vvitty dne stř 26 říj, 2022 3:11 pm, celkově upraveno 1
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod A2C » stř 26 říj, 2022 12:18 pm

vperlik píše:
Kouřový generátor je udělaný na úplně stejném principu jako jsou elektronické cigarety (WAP), já jsem nekuřák, tak jsem to neznal, ale měl jsem tu kamaráda a ten když u mě viděl na stole rozebraný generátor, tak byl nadšený. Je použita úplně stejná přírodní bavlněná vata, která je tam nacpaná a tu zdola ohřívá malý topný rezistor. Kamarád doběhl do auta a přinesl mi tzv. base-liquid (tj. bez příchutí a nikotinu), oni si z toho ti "wap-kuřáci" ty směsi michají, dali jsme to tam a funguje to naprosto perfektně, skoro bych si troufl tvrdit, že to kouří lépe než ten co tam zbyl po zkoušení ve výrobě. Ale je to, prosím, bez záruky a na vlastní odpovědnost !!!

Tu by ma celkom zaujímalo aký base-liquid ste použili. Začal som to skúmať a zdá sa, že ich je množstvo druhov a najlepšie dymí ten 100% VG (rastlinný glycerol) Avšak je to údajne dosť husté, takže sa používajú aj rôzne pomery zriedenia s PG (Propylénglykol)

Samozrejme hovorím o čistých bázach bez nikotínu a zápachu či aroma. Naviac by ma veľmi zaujímalo, či to nie je mastné. Hlavne preto ma to zaujíma aby to ten model nezašpinilo mastnotou. To, že je to oveľa lepšia cenová voľba je momentálne vedľajšie. Ide mi hlavne o to aby mašina nebola ako řízek po vyprážaní.

Prikladám sem aj súbor s vyčítanými CV z JMRI, zdá sa, že dekodér je zamknutý a nedá sa ani nič premapovať.
Pardon za zip, xml mi to nechcelo vziať.
Čo sa týka KKK mi príde, že je veľmi voľná vo vedení a tak umožňuje veľký pohyb nie len, dozadu pri ťahaní súpravy, ale dokáže sa vyhnúť aj smerom dole či trocha hore.
Uvažujem, že až mi príde môj vytvorím druhé vedenie KKK ktoré nalepím na spodok tendra nad KKK aby to spevnilo jej vedenie. Možno trocha aj urezať z dĺžky šachty a nadložiť ju zozadu nech sa upraví vzdialenosť medzi lokomotívou a vozmi. To všetko sú už ale skôr také jemné doladenia. Model je krásny a už sa neviem dočkať toho môjho. :)
Přílohy
498_104.zip
(5.64 KiB) 120 krát
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod vvitty » stř 26 říj, 2022 12:49 pm

Michal Šuhajda píše:Aliku: měl jsem objednáno a dnes jsem ho musel odřeknout. Holt stavba domu má přednost a z rezervy na albatrosa jsem musel zaplatit 7 kubíků betonu.
Tedy na mašinky.cz by mohl být aspoň jeden kousek. Případně se dají zkusit německé obchody.

V nejhorsim predelat AC verzi na DC. Tech maji v Nemecku jeste plne regaly...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod vvitty » stř 26 říj, 2022 3:30 pm

shodan píše:To přeci nejsou šmejdi. Když někdo spekuluje a zkouší vydělat prachy, je z mého pohledu úplně normální. Šmejdi prodávají předraženou nefunkční neznačkovou věc vyrobenou bůhví kým. Šmejdi na Modelbazaru nabízí drahou desítky let starou německou parní lokomotivu, na kterou nalepí červenou hvězdu a tabulku s lvíčkem. Tohle je TOP výrobek a někdo na něm chce udělat pár korun. V Německu se dá Albatros pořídit za cca 600 E. Jsou čeští prodejci šmejdi?

Ty inzerenti jsou šmejdi a basta.. :mrgreen:[/quote]

Ta masina se da prece porad objednat za nizsi cenu, nikdo to nemusi kupovat pokoutne nekde na bazaru... krome OK vlacku meli jeste minuly tyden nejake volne kusy napriklad v Pragomodelu. Neni duvod davat vydelat nejakemu prostrednikovi, teda pokud clovek nema nutkavou potrebu mit masinu ted hned a sam objednal pozde. V zasade je fajn ze Trix promptne ohlasil dovyrobu a tim uspesne zariznul ocekavani tech co koupili modely se zamerem obratem prodat za nesmysl, protoze kdyby to neudelal tak to na modelbazar pada za 25 litru a vic, a hlavne by si to i naslo dostatek kupujicich.

PS: V Nemecku ty modely staly v prepoctu 15 600 Kc pro zakaznika z ulice, vlackovna je tady nabizi dokonce za 14 700. Budeme nadavat i obchodnikum kteri tady drzi cenu kolem 16.990 za vec ktera se jim ani neohreje na pultu ze jsou smejdi?
vvitty

Příspěvekod Matěj » stř 26 říj, 2022 4:20 pm

Docela by mě zajímala marže našich obchodníků. Za kolik jim je Trix nechal a kolik na prodeji vydělali. Myslím, že za pár dní tvrdé práce - balení a rozesílání Albatrosů, mají vyděláno na celý rok.
Matěj

Příspěvekod Dusan » stř 26 říj, 2022 7:01 pm

Matěj píše:Docela by mě zajímala marže našich obchodníků.

A k čemu by ti to bylo ??? :cry:
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod A2C » stř 26 říj, 2022 9:01 pm

Matěj píše:Docela by mě zajímala marže našich obchodníků. Za kolik jim je Trix nechal a kolik na prodeji vydělali. Myslím, že za pár dní tvrdé práce - balení a rozesílání Albatrosů, mají vyděláno na celý rok.

Matěj.
Aj keď som dosť off-topic, tak ti to skúsim dajako priblížiť na príklade Roco. Kedysi bola marža aj 50% najväčším obchodníkom. Tú potom Roco znížilo cca na 30%. Povieš si fajn, jak veľa. No hej. V obmedzenom pohľade je to fakt veľká marža (tej tu ale asi nedosahuje veľa obchodníkov).
Háčik je v inom. Mašinky nie sú chlieb, rožky či napríklad aj oblečenie. Nepotrebuje to každý, je to koníček, nákladný koníček. A tak sa nestáva často aby si denne predal dajme tomu 10 mašín a 30-40 vozov. O tom by iste mohli hovoriť predajcovia a bolo by to veľmi fajn, keby sa tieto veci dostali na svetlo sveta. Nie preto aby sme videli Vám do kariet, ale preto aby všetci pochopili, že toto je proste ťažší chlebík, než predávať handry.

Musíte mať sklad, modely sú jemné, detaily pri preprave môžu utrpieť, výrobcovia ako ACME či nemenovaný Český, (ktorý to má veľa krát blbě) robia veľa krát problémy aj samotným predajcom. Takže v konečnom dôsledku je predajca medzi 2 mlynskými kameňmi. Zákazník chce čo najnižšiu cenu aby mohol mať tých modelov čo najviac (hlásim sa), obhájil to pred manželkou, je židák (napr. ako ja) a preto skúša na predajcu veľa krát čo by sa ešte dalo. Výrobca chce samozrejme zarobiť čo najviac čo je v poslednej dobe aj tak trocha problém, výroba viazne lebo nie sú komponenty, motorčeky, doprava atď... naviac sa ceny zvyšujú a záujem modelárov klesá, lebo z modelu sa človek proste nenasýti. A pri príklade Roco, predstavenstvo ktoré tvoria bezchrbtový podnikatelia (bankári) chcú zarobiť čo najviac pre seba a možno aj pre svojich akcionárov. Takže cenu stále štobujú a skúšajú rôzne viac (Unrra vynechanie pohonu mašiny) či menej (nenaletovanie odporov na dosku analógu) závažné úpravy. A potom je tu predajca ktorý musí predobjednať ani nevie aký model je, potom mu oznámia, už to je a daj peniaze do 48h (spomínam ACME, dúfam, že sa vám škytá špagetožrúti) potom to dajako pošlú a teraz máte v tom uložených x tisíc € pretože keď už robíte objednávku, musíte odobrať určité množstvo, nie len kvôli doprave, ale aj kvôli minimálnemu odberu prípadných limitiek. A to vám samozrejme môže zostať na sklade 2 roky, 5 rokov alebo aj dlhšie. Nedávno som vykupoval (ako inak židácky) Elsikor a kupoval som veci ktoré boli na sklade 15 rokov.
No a teraz, kto z Vás tu chce mať uložené a hlavne UMŔTVENÉ peniaze 15 rokov v niečom? Inflácia... náklady atď... no nič príjemné.

Takže klobúk dole pred predajcami železničných modelov (plastikový to majú zas inak, to sú rozdielne svety) rozhodne to nemajú jednoduché a keď sa objaví niečo ako Albatros tak nech si kľudne zarobia aj na ten rok dopredu. Som len rád. Aspoň u nich budem môcť nakupovať aj budúci rok (a hlavne ťahať zľavy ;))

Ak mi chcete ako predajcovia poďakovať za priblíženie pohľadu na Vašu prácu a ako som si Vás zastal, príjmam kupóny na voľný nákup železničných modelov, ideálne ČSD a ŽSR :P :lol:

V každom prípade, dúfam, že to stačí. Je úplne jedno akú mali maržu, hlavne, že z nej budú môcť prežiť a možno si aj prilepšiť. Koniec koncov, je to Win-Win situácia. My máme Albatrosa a oni majú zárobok. Jin a Jang.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Matěj » čtv 27 říj, 2022 2:34 am

Tak při marži 30 % a prodeji 200 až 300 Albíků je to slušný zisk. Samozřejmě to našim prodejcům přeji, za ty léta strádání si to určitě zaslouží. Kéž by Albatros nebyl poslední Československou parní lokomotivou, kterou Trix vyrobil, oni ty páry prostě umí. Na řadě by mohly být - Papoušek, Šlechtična, Štokr ... Trh je hladový a čeká na ně. Snad nás Trix vyslyší.
Matěj

Příspěvekod sidlo » čtv 27 říj, 2022 5:14 am

Matěj píše:Tak při marži 30 % a prodeji 200 až 300 Albíků je to

vytáhnout z peněženky 3.570.000 Kč a doufat, že se ty peníze zase vrátí.
sidlo

Příspěvekod Kulsud » čtv 27 říj, 2022 6:18 am

sidlo píše:
Matěj píše:Tak při marži 30 % a prodeji 200 až 300 Albíků je to

vytáhnout z peněženky 3.570.000 Kč a doufat, že se ty peníze zase vrátí.

Dík, že jste to jednoduše napsal. Nerozumím tomu, že má někdo potíže chápat tenhle systém. Držím férovým prodejcům palce a přeji jim jejich výdělky. Vraťte diskusi přímo k Albafrosu.

Pokud nepoužiji generátor kouře, může ta náplň z výroby časem nějak degradovat? Ve smyslu něco poškodit.
Kulsud

Příspěvekod novk2007 » čtv 27 říj, 2022 11:50 am

Pawlik píše:Malý zlepšovací návrh:
albi1.jpg

alb2.jpg

Má už někdo praktickou zkušenost s narovnáním křivých lávek?
albi3.jpg

Mohu se zeptat jak jste ty měchy vyrobil? To je z papíru že?
novk2007

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)