Moderátor: Michal Dalecký
forex píše:milan ferdián píše:To,že někteří výrobci chcou za své paskvily přemrštěné ceny,to se ví.Mám pocit,že problematika spadá víceméně k maloseriovým výrobcům než ke klasickým výrobcům.
Víceméně dost pochybuji,že v našich českých končinách se této šance někdo chytne.Stačí se vrátit do minulosti a zjistíme postupně časem kolik již výrobců a jejich produkty zmizelo z našeho trhu.Jeden úspěch jste ale vy modeláři v HO zaznamenali a to docílit úpravy formy pro vůz osmidvéřové Baiky.Bylo by dobré,kdyby jste si pohlídali i ostatní vozy,teď například Da.Dle mého gusta málo fotek a chtělo by kapku více náhledů na služební vůz Da.
Ale nechme toho.Pišme o tom co nám chybí a jak jsem četl již zde řadu příspěvků,tak to vypadá ,že vše a není třeba ani rozlišovat modelovou velikost.
Proc Milane "nechme toho", myslim,ze to tu neni hadka, a urcite to tu snad neni placene forum nektereho vyrobce,abychom tady museli mlcet, nicmene,ja o nekolik postu vyse napsal,ze klidne za motoraka dam 8 000, ale musi to k necemu stat, takhle bych povazoval soucasnou cenu M 152 za vyhozene penize. Kazdopadne tato poddiskuze v tomto vlakne vznikla prave proto, ze chybi i poradna M152, bez ohledu na fakt,ze ji nekdo dela, stejne tak,jak tu bylo zmineno v jedne reakci,ze pulka parnich loko, co tu jini kolegove postradaji, jsou,ale v cene,ze to proste normalni modelar nekoupi za takove castky.....stejne tak kolem osmidveraku uz jsem zaznamenal mimo toto forum reakce, ze si Ti,co vyvolali predelavku osmidveraku maji zkusit ,jak je narocne neco postavit a neremcat......ale to bychom teprve zase uz byli u toho, ze v lide u nas jsou ochotni koupit leckdy cokoliv,bez ohledu na kvalitu a cenu....
jarnotrulli píše:2: petrha
Vím že některé mnou zmiňované stroje se vyrábí, (Elkom, Micro Metakit atd.) ale abych dával za model cca 50000,-Kč to si jaksi nemůžu dovolit, nemluvě o tom že některé "malosériové" modely za desítky tisíc korun svojí cenou zdaleka neodpovídají kvalitě.
forex píše:Myslis jako,ze nekdo z nas ma zalozit firmu a zacit vyrabet vyse uvedene, nebo jsem Te opet spatne pochopil?
Rtep píše:Dobrý večer
můj názor je , že dobrá volby by byla i řada k.k.St.B 97 alias 310. Sice je to asi pro dříve narozenémá to aspoň pořádný komín
.
mastanec píše:A co ty stavebnice? To by nikoho nelákalo?
Kdyby se dělaly stavebnice vozů, jó ti bych měl flotilu.
Mám na mysli kity, jak letadla.
forex píše:kdokoliv z nas zacne neco takoveho, tak musi mit prijmy z jinych veci, jako je priklad fa Sikulove, nebot postavit zivobyti na jednom,ci dvou modelech je myslim sebevrazedna mise, jsme maly trh ....
milan ferdián píše:Rtep píše:Dobrý večer
můj názor je , že dobrá volby by byla i řada k.k.St.B 97 alias 310. Sice je to asi pro dříve narozenémá to aspoň pořádný komín
.
Tak přidám 422.0..
milan ferdián píše:No jo a jsme zpětně v začarovaném kruhu.Tak jak dál
jarnotrulli píše:2: petrha
Vím že některé mnou zmiňované stroje se vyrábí, (Elkom, Micro Metakit atd.) ale abych dával za model cca 50000,-Kč to si jaksi nemůžu dovolit, nemluvě o tom že některé "malosériové" modely za desítky tisíc korun svojí cenou zdaleka neodpovídají kvalitě.Chceme kvalitní modely,ale odpovídající naši peněžence.Respektuji,ale kdo se toho chytne.Můžeme tu do vánoc diskutovat a nic se nezmění,jestli někdo z nás neudělá ten odvážný krok,kterého může stát krk i existenci nebo dostat na modelářské výsluní respektovaného výrobce.Kdo z vás má odvahu
Nemyslím tím nic zlého nebo ironického.Myslím to vážně.
Rtep píše:Dobrý večer
.
milan ferdián píše:No jo a jsme zpětně v začarovaném kruhu.Tak jak dálChceme kvalitní modely,ale odpovídající naši peněžence.Respektuji,ale kdo se toho chytne.Můžeme tu do vánoc diskutovat a nic se nezmění,jestli někdo z nás neudělá ten odvážný krok,kterého může stát krk i existenci nebo dostat na modelářské výsluní respektovaného výrobce.Kdo z vás má odvahu
Nemyslím tím nic zlého nebo ironického.Myslím to vážně.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Stanopp a 6 návštevníků