Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Příspěvekod jirkan » pon 09 zář, 2013 12:33 pm

I když je to možná trochu mimo téma, ale přesto bych rád dodal, že by bylo skvělé, kdyby kromě nás "spotřebitelů" se nad touto otázkou vážně zamýšleli i výrobci. Protože někdy mám dojem, že většina z nich umí vyrábět jen to, co právě ohlásila konkurence. Je sice hezké, že si mohu vybrat mezi dvěma Sergeji, dvěma Raguliny, dvěma Brejlovci, třemi zamračenými, třemi čmeláky atd., ale radši bych viděl nabídku dvanácti různých modelů. A ono se to netýká jen našich modelů, stačí se podívat na to, kolik je k dispozici 118, 119, 220, 210, 215 až 218, ale taky 01, 03, 38, 50, 52, 75, 103, 110, 140, 141, 150 atd. Ono sice myšlení bolí, ale zase třeba by pak nemuseli někteří výrobci každou chvíli "restrukturalizovat" (nebo jak se dnes moderně říká krachu).
jirkan

Příspěvekod jarnotrulli » pon 09 zář, 2013 12:52 pm

2: petrha
Vím že některé mnou zmiňované stroje se vyrábí, (Elkom, Micro Metakit atd.) ale abych dával za model cca 50000,-Kč to si jaksi nemůžu dovolit, nemluvě o tom že některé "malosériové" modely za desítky tisíc korun svojí cenou zdaleka neodpovídají kvalitě.
jarnotrulli

Příspěvekod mastanec » pon 09 zář, 2013 1:04 pm

forex píše:
milan ferdián píše:To,že někteří výrobci chcou za své paskvily přemrštěné ceny,to se ví.Mám pocit,že problematika spadá víceméně k maloseriovým výrobcům než ke klasickým výrobcům.
Víceméně dost pochybuji,že v našich českých končinách se této šance někdo chytne.Stačí se vrátit do minulosti a zjistíme postupně časem kolik již výrobců a jejich produkty zmizelo z našeho trhu.Jeden úspěch jste ale vy modeláři v HO zaznamenali a to docílit úpravy formy pro vůz osmidvéřové Baiky.Bylo by dobré,kdyby jste si pohlídali i ostatní vozy,teď například Da.Dle mého gusta málo fotek a chtělo by kapku více náhledů na služební vůz Da.

Ale nechme toho.Pišme o tom co nám chybí a jak jsem četl již zde řadu příspěvků,tak to vypadá ,že vše a není třeba ani rozlišovat modelovou velikost.

Proc Milane "nechme toho", myslim,ze to tu neni hadka, a urcite to tu snad neni placene forum nektereho vyrobce,abychom tady museli mlcet, nicmene,ja o nekolik postu vyse napsal,ze klidne za motoraka dam 8 000, ale musi to k necemu stat, takhle bych povazoval soucasnou cenu M 152 za vyhozene penize. Kazdopadne tato poddiskuze v tomto vlakne vznikla prave proto, ze chybi i poradna M152, bez ohledu na fakt,ze ji nekdo dela, stejne tak,jak tu bylo zmineno v jedne reakci,ze pulka parnich loko, co tu jini kolegove postradaji, jsou,ale v cene,ze to proste normalni modelar nekoupi za takove castky.....stejne tak kolem osmidveraku uz jsem zaznamenal mimo toto forum reakce, ze si Ti,co vyvolali predelavku osmidveraku maji zkusit ,jak je narocne neco postavit a neremcat......ale to bychom teprve zase uz byli u toho, ze v lide u nas jsou ochotni koupit leckdy cokoliv,bez ohledu na kvalitu a cenu....

Od te doby kam mi pamet saha si pamatuju par ceskych vyrobcu "Come and Go", nevim co presne se s nimi stalo, jak a proc to s nimi dopadlo, ale jaka tehdy byla komunikace se zakaznikem? Co vim tak komunikovali jedine s prodejci.
Ale v dobe bleskove elektronicke komunikace, a kdyz je moznost ziskat odezvu od mnoha lidi v kratkem case, proc toho nevyuzit a nekomunikovat se zakazniky?
Copak jsou zakaznici tak neduleziti aby nemohlis vzest nazor nebo rdu k/na budouci produkt?
Zajiste, mnoho lidi se bude chovat jako s prominutim hovada (koho se toto dotklo, neozyvejte se, nikoho jsem nejmenoval :wink: ), na druhou starnu se ale podivejte, ze nekteri jsou schopni mit objektivni pripominky.

No a v dnesni dobe kdy presne technologie jsou cim dal levnejsi, by se snad dalo neco rozumneho udelat.

Docela by mne v tomto pripade zajimalo story s vozy Taes/Zaz od MTB, v novinkach jsem cetl, ze pan Dalecky nekomu psal ze "Vylisky jsou uz na ceste do Evropy" odkud? Z Ciny ci jine zeme kde jsou schopni vyrobit kvanta levne?
Toto by me taky zajimalo, nedavno jsem na Alibaba (Asijsky obchodni portal kde muzete koupit uplne vse, kdyz na to mate ;) ) a nasel jsem tam vylisek Bramosi M152 (minimalni mnozstvi 500ks ;) ).

Jak jiz bylo receno, take si myslim, ze toto tema bylo trochu nestastne pojmenovano, snad by pomohlo tam pripsat, "Který továrně vyráběný model ČSD nejvíce chybí?" ono by se asi dalo sehnat vsechno ale je to o penezich, jenze to uz se zase opakujeme.

Vlackum zdar!

PS: Tady se to rozjelo, nez jsem toto sesmolil, jiste, veskere nakladni vozy.
Jeste napad, dela se neco formou KITU? Ala - Revell 130/230, v Anglii takto nektere modely dela Dapol.
Ale kit jako kit, ne nesetaveny model.
TTckari stavebnice maji, v H0 je jich poskrovnu. (Mam Raj od Bramose, Faccs a Eas VDV/Bramos, i tu 130 od Revell), stavebnicemi NEMYSLIM odlitky.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 1:10 pm

jarnotrulli píše:2: petrha
Vím že některé mnou zmiňované stroje se vyrábí, (Elkom, Micro Metakit atd.) ale abych dával za model cca 50000,-Kč to si jaksi nemůžu dovolit, nemluvě o tom že některé "malosériové" modely za desítky tisíc korun svojí cenou zdaleka neodpovídají kvalitě.

No jo a jsme zpětně v začarovaném kruhu.Tak jak dál :?: Chceme kvalitní modely,ale odpovídající naši peněžence.Respektuji,ale kdo se toho chytne.Můžeme tu do vánoc diskutovat a nic se nezmění,jestli někdo z nás neudělá ten odvážný krok,kterého může stát krk i existenci nebo dostat na modelářské výsluní respektovaného výrobce.Kdo z vás má odvahu :?: Nemyslím tím nic zlého nebo ironického.Myslím to vážně.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mastanec » pon 09 zář, 2013 4:56 pm

A co ty stavebnice? To by nikoho nelákalo?
Kdyby se dělaly stavebnice vozů, jó ti bych měl flotilu.
Mám na mysli kity, jak letadla.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod Rtep » pon 09 zář, 2013 5:07 pm

Dobrý večer

můj názor je , že dobrá volby by byla i řada k.k.St.B 97 alias 310. Sice je to asi pro dříve narozené :lol: má to aspoň pořádný komín :o .
Rtep

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 5:41 pm

forex píše:Myslis jako,ze nekdo z nas ma zalozit firmu a zacit vyrabet vyse uvedene, nebo jsem Te opet spatne pochopil? :P

No dobře jsi to pochopil.Stejně vše je v našich rukou a hlavách.Nebo budeme opět čekat na nějakého spasitele.Stačí kdyby začal pro začátek jen s tím motorákem,třeba opět s tou 810 (exM152.0) nebo s něčím jiným,ale aby prostě začal s kvalitními modely a s přiměřenou cenou pro nás.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 5:41 pm

Rtep píše:Dobrý večer

můj názor je , že dobrá volby by byla i řada k.k.St.B 97 alias 310. Sice je to asi pro dříve narozené :lol: má to aspoň pořádný komín :o .

Tak přidám 422.0..
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Zx1974 » pon 09 zář, 2013 5:59 pm

mastanec píše:A co ty stavebnice? To by nikoho nelákalo?
Kdyby se dělaly stavebnice vozů, jó ti bych měl flotilu.
Mám na mysli kity, jak letadla.

Lákalo, když by to bylo komplet včetně pojezdu a obtisků, tak aby se dalo stavět z krabičky a maximálně se řešili doplňky pro vylepšení vzhledu. Však jsem byl taky vděčný MTB za barču albína. Kdyby to byla úplná stavebnice tak by výrobce nemusel řešit problémy s výrobou.

Jen se obávám, že nás moc není.
Zx1974

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 6:01 pm

forex píše:kdokoliv z nas zacne neco takoveho, tak musi mit prijmy z jinych veci, jako je priklad fa Sikulove, nebot postavit zivobyti na jednom,ci dvou modelech je myslim sebevrazedna mise, jsme maly trh ....

To pro mě není nová informace,ale jak chceš řešit kvalitní modely s přijatelnou cenou :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rudolf » pon 09 zář, 2013 6:28 pm

milan ferdián píše:

Tak přidám 422.0..

422.0 dělá BRAWA a už se dávno prodává http://www.brawa.de/produkte/h0/lokomot ... 8-csd.html
Rudolf

Příspěvekod jarnotrulli » pon 09 zář, 2013 6:30 pm

milan ferdián píše:

jarnotrulli píše:2: petrha

No jo a jsme zpětně v začarovaném kruhu.Tak jak dál :?: Chceme kvalitní modely,ale odpovídající naši peněžence.Respektuji,ale kdo se toho chytne.Můžeme tu do vánoc diskutovat a nic se nezmění,jestli někdo z nás neudělá ten odvážný krok,kterého může stát krk i existenci nebo dostat na modelářské výsluní respektovaného výrobce.Kdo z vás má odvahu :?: Nemyslím tím nic zlého nebo ironického.Myslím to vážně.

Myslím že kdyby ROCO udělalo model třeba Šlechtičny nebo Albatrosa za cca 16-20tisíc tak by se to určitě prodávalo. Věřím že i spousta zahraničních modelářů by je koupila.
Navíc kdyby se trošku změnila politika prodeje - aby obchodník neměl na modelu větší zisk jak výrobce, tak by se výroba vyplatila a prodej by se taky zlepšil..... byl jsem celkem překvapen, jaké mají obchodníci marže - konkrétně na ROCO lokomotivách :wink:
jarnotrulli

Příspěvekod Rudolf » pon 09 zář, 2013 6:37 pm

Ano to je dobrý nápad. Spousta variant a prodávala by se v polovině Evropy. Prodalo by se pěkných pár tisíc kusů.
Rudolf

Příspěvekod fanton23 » pon 09 zář, 2013 6:53 pm

představte si kvalitně provedenou (Rivarossi) kompletní soupravu žabotlamu 450/451 (stačí jeden, dva vložené vozy) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
fanton23

Příspěvekod soundman73 » pon 09 zář, 2013 7:21 pm

milan ferdián píše:No jo a jsme zpětně v začarovaném kruhu.Tak jak dál :?: Chceme kvalitní modely,ale odpovídající naši peněžence.Respektuji,ale kdo se toho chytne.Můžeme tu do vánoc diskutovat a nic se nezmění,jestli někdo z nás neudělá ten odvážný krok,kterého může stát krk i existenci nebo dostat na modelářské výsluní respektovaného výrobce.Kdo z vás má odvahu :?: Nemyslím tím nic zlého nebo ironického.Myslím to vážně.

Já to vlákno myslel trochu jako "průzkum trhu", právě proto, že nějaká "odvaha" by byla, ale nechci aby to byl skok po hlavě do tmy.
soundman73

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)