Technicky dotaz ohledne Lokomotivy

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod MaHa » pát 22 srp, 2008 8:58 am

George V. píše:Ad 745:

Jak jsi to zjistil, že je pootočený komutátor? Mně ta 745 jezdí dobře, ale zdá se mi, dost pomalu. Může to být tím? Jinak podle papírů má setrvačník také...

Pootočení komutátoru se navenek projeví tak, že se model při jízdě na jednu doslova "vleče" a na druhou stranu "letí jak raketa", respektive motor má na jednu stanu výraně vyšší otáčky než na stranu druhou a "hřeje se" (tento poznatek mám od staršího kolegy-modeláře, který naše snažení sleduje už z modelářského nebe a možná se nestačí divit :idea: )
Tu loko kupoval kolega v e-shopu přímo v místě jeho působení a při předvedení modelu si toho zřejmě nevšiml........
George V. píše:Ad pohony v tendru:

Mám dvě mašiny s pohonem v tendru a nic moc. Dokud jsou bandáže měkké tak to jakž takž jezdí, pak už má v kopci ta mašina co dělat sama se sebou, natož ještě táhnout nějaký vagony. Obzvlástě BR 01 je na to dost háklivá...

No jo, když jsem si kupoval první BR 01, tak jsem si taky říkal co to ti blbci v Piku v NDR vymysleli. :? No a dnes? Dnes mi BR 01 vytáhne 5-6 starých rychlíkáčů(velký odpor) do 3% stoupání v oblouku jako nic s tím že adhezní bandáže musí být v pořádku. :wink: Je teda fakt že BR 01 nebo 03 vyžadují dobře položené koleje.
U BR 38 jsou navíc hnaná všechna 4 dvojkolí.........u BR 56 jsou navíc všechna bandážovaná........
PS: Ten tendr (u BR 01, 03) se musí u většiny staré produkce vyladit.
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod George V. » pát 22 srp, 2008 9:30 am

Na starém kolejišti mám staré standardní kolejivo Piko (plech) místy ještě "podbité" papírem, nic moc kvalita, ale s BR 01 problémy z pohledu vykolejování nikdy nebyly. Spíš horší věc, co se mi stala, že se mi úplně rozpadly vodivé pružinky na spojce mezi tendrem a mašinou, musel jsem tam neletovat drátky. A tu spojku ("očko") už jsem několikrát lepil...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 22 srp, 2008 12:16 pm

MaHa píše:Tak tos měl(máš) kliku! Koupil jsem si omylem (přehlédl jsem) BR103(E03) na RP 25 a ta skákala ven i na profilech R550mm. Také modely US-vozů od firmy Walters mají RP-25(taky nic moc). Zřejmě budou asi RP-25 a RP-25, když dva dělají totéž není to totéž. Takže RP-25 na malých poloměrech bude vždy sázka do loterie.

Nevím o nikom jiném, že by s RP měl problémy.
Obávám se proto, že je to prostředím kde se ty RP testovaly.
Takže co se týče RP 25 má MaHa prostě smůlu.
Zdenek Valter

Příspěvekod MaHa » ned 24 srp, 2008 7:47 am

Zdenek Valter píše:
MaHa píše:Tak tos měl(máš) kliku! Koupil jsem si omylem (přehlédl jsem) BR103(E03) na RP 25 a ta skákala ven i na profilech R550mm. Také modely US-vozů od firmy Walters mají RP-25(taky nic moc). Zřejmě budou asi RP-25 a RP-25, když dva dělají totéž není to totéž. Takže RP-25 na malých poloměrech bude vždy sázka do loterie.

Ty seš nějakej chytrej! Pusť si u Ivoše RP 25 do stanice Pytel pod Břízkami a kolemstojící ti budou zpívat: ...na kolena na kolena jé jé jé...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (a budou se smát že zase se někdo chytil :wink: )
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » ned 24 srp, 2008 7:55 am

George V. píše:Na starém kolejišti mám staré standardní kolejivo Piko (plech) místy ještě "podbité" papírem, nic moc kvalita, ale s BR 01 problémy z pohledu vykolejování nikdy nebyly. Spíš horší věc, co se mi stala, že se mi úplně rozpadly vodivé pružinky na spojce mezi tendrem a mašinou, musel jsem tam neletovat drátky. A tu spojku ("očko") už jsem několikrát lepil...

To proto že jsi je asi v ostrém oblouku zkratoval a po vyhřátí se změnila vniřní struktura jejich materiálu. Pak se pochopitelně rozpadly. Dnes by se snad měly snadno koupit jako náhradní díl.
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 24 srp, 2008 8:00 am

MaHa píše:
Zdenek Valter píše:

Ty seš nějakej chytrej! Pusť si u Ivoše RP 25 do stanice Pytel pod Břízkami a kolemstojící ti budou zpívat: ...na kolena na kolena jé jé jé...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (a budou se smát že zase se někdo chytil :wink: )

Nevím MaHa kdes k tomu přišel. Já jsem u Ivoše jezdil se všemi svými vozidly a neměl jsem problém žádný !!
Včetně vozidel s FS koly !!!
Mimochodem kluci také staví mašiny ČKD z amerik s RP takže tvá slova přinejmenším nechápu.
Prozraď svůj důvod proč tu šíříš negativní informace o RP popřípadě si promluv pořádně se svým zdrojem informací, že Ti valí klíny do hlavy. :wink:
Zdenek Valter

MAHA vs. VALTER

Příspěvekod Irudzi » ned 24 srp, 2008 8:27 am

Hoši tady je to skoro jako v ringu bojovníků K1 ultimate fight, mno budu fandit jen jednomu...Zdeňku do toho :lol:
Irudzi

Příspěvekod MaHa » ned 24 srp, 2008 8:57 am

Zdenek Valter píše:
MaHa píše:
Zdenek Valter píše:Nevím o nikom jiném, že by s RP měl problémy.

Nevím MaHa kdes k tomu přišel. Já jsem u Ivoše jezdil se všemi svými vozidly a neměl jsem problém žádný !!
Včetně vozidel s FS koly !!!
Mimochodem kluci také staví mašiny ČKD z amerik s RP takže tvá slova přinejmenším nechápu.
Prozraď svůj důvod proč tu šíříš negativní informace o RP popřípadě si promluv pořádně se svým zdrojem informací, že Ti valí klíny do hlavy. :wink:

A že na poslení výstavě jezdili s BR 290-295 s tím že Atlaska stála potupně v modelových kopřivách :?: Na můj dotaz proč tomu tak je mi bylo řečeno že ty atlasky nejsou to pravé ořechové(jak jsem nakoupil, tak prodávám) :lol: :lol: :lol: :lol:
Zdenku vyzkoušej Pytlík pod Břízkami (pokud možno sám osobně), hlavní štreka má totiž příliš velké oblouky (tam RP 25 nepadají) a pak mluv! :lol: :lol: :lol:
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 24 srp, 2008 10:33 am

MaHa píše:Zdenku vyzkoušej Pytlík pod Břízkami (pokud možno sám osobně), hlavní štreka má totiž příliš velké oblouky (tam RP 25 nepadají) a pak mluv! :lol: :lol: :lol:

MaHa - nikdo z KMŽ Brno žádného MaHa nezná = možná jsi tam vystupoval od svým pravým jménem a pak by bylo možná všem jasno.
Já jsem vozidla zkoušel osobně.
Tedy nepodávám informaci zprostředkovanou, ale vlastní.
Jestli tam takové problémy byly tak ať to napíšou lidé z klubu.
Zajímalo by to víc lidí než jen mne.
Mimochodem Atlasek v Brně moc nemají. To jsi opravdu velmi špatně informován.
Zdenek Valter

Příspěvekod cíba » ned 24 srp, 2008 11:44 am

Hele, mám kocoura na BR 290 a myslím, že se celkem poved. ...ale potom, co jsem si na radu objednal atlas, budu stavět už jen na tom. Když si odmyslíte ty dvojkolí (ať normoš nebo RP) a zaměříte se na pojezd, tak ten mají jednoznačně lepší ty atlasy, navíc jsou ty domky z kovu, takže další hmotnost navíc. ...je to prakticky stejný pojezd s "novou" BR 204 od Roca, akorát ten rozvor podvozku sedí cca na 0,3 mm přesně. Jo a taky jsem koumal nějaký diskuze v USA a tam si tyhle loko od atlasů, které dělalo Roco, chválí a považují za držáky...
cíba

Příspěvekod MaHa » pát 29 srp, 2008 6:53 pm

Zdenek Valter píše:
MaHa píše:Zdenku vyzkoušej Pytlík pod Břízkami (pokud možno sám osobně), hlavní štreka má totiž příliš velké oblouky (tam RP 25 nepadají) a pak mluv! :lol: :lol: :lol:

MaHa - nikdo z KMŽ Brno žádného MaHa nezná = možná jsi tam vystupoval od svým pravým jménem a pak by bylo možná všem jasno.

Mňo víš Zdenále nechci se tady vytahovat, ale jeden z mých modelů je (nebo byl pokud galerii předělávali :?: ) v galerii spolku na webu. Ten tvůj jsem tam ale neviděl. :lol: :lol: :lol:
Pokud se mýlím tak mě oprav! :wink: :lol: :lol:
Zdenek Valter píše:Já jsem vozidla zkoušel osobně.

Tomu samozřejmě moc nevěřím - skoro tedy vůbec! :lol: :lol: :lol: :lol:
Zdenek Valter píše:Tedy nepodávám informaci zprostředkovanou, ale vlastní.
Jestli tam takové problémy byly tak ať to napíšou lidé z klubu.

No to by bylo nejlepší! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale vzhledem k tomu že se s tebou asi nebudou chtět moc dohadovat, tak asi ti některé věci "odkývají" jen aby měli do tebe pokoj! :lol: :lol: :lol:
Zdenek Valter píše:Zajímalo by to víc lidí než jen mne.
Mimochodem Atlasek v Brně moc nemají. To jsi opravdu velmi špatně informován.

Já při poslední výstavě viděl jen jednu a ta stála potupně v kopřivách (a možná ve vitrýně)! :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil MaHa dne pát 29 srp, 2008 7:10 pm, celkově upraveno 3
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » pát 29 srp, 2008 7:05 pm

cíba píše:Hele, mám kocoura na BR 290 a myslím, že se celkem poved. ...ale potom, co jsem si na radu objednal atlas, budu stavět už jen na tom. Když si odmyslíte ty dvojkolí (ať normoš nebo RP) a zaměříte se na pojezd, tak ten mají jednoznačně lepší ty atlasy, navíc jsou ty domky z kovu, takže další hmotnost navíc. ...je to prakticky stejný pojezd s "novou" BR 204 od Roca, akorát ten rozvor podvozku sedí cca na 0,3 mm přesně. Jo a taky jsem koumal nějaký diskuze v USA a tam si tyhle loko od atlasů, které dělalo Roco, chválí a považují za držáky...

Cíbo v pořádku. Proti gustu žádná diskuse! :D :wink: Já jen že mám tu atlasku (zamračená)už asi 12 let ve vitrýně (Ivoš mě tehdy do toho uvrtal kvůli rozvoru) no a osobně musím konstatovat že nic moc! :? (Samozřejmě zůstaly jí RP-25 a skáče ven - takže koukáme na sebe vzájemě - já do vitrýny na ni a ona z vitrýny zase na mě :lol: ) Myslím si že 290 je prostě trakčně lepší i kdyby atlaska měla normální nákolky NEM! :D :D
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod George V. » sob 30 srp, 2008 11:35 am

...ovšem za předpokladu přerochání dvojkolí na správný průměr. Jinak je BR290 pod brejlovcem (zamračenou) o ničem.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 30 srp, 2008 3:50 pm

MaHa píše:Mňo víš Zdenále nechci se tady vytahovat, ale jeden z mých modelů je (nebo byl pokud galerii předělávali :?: ) v galerii spolku na webu. Ten tvůj jsem tam ale neviděl. :lol: :lol: :lol:
Pokud se mýlím tak mě oprav! :wink: :lol: :lol:

Jak by tam mohl být Tvůj model když Tě nikdo pod Tvým Nickem v Brně nezná ????
Zdenek Valter

Příspěvekod Hloubkar » úte 09 zář, 2008 5:42 pm

A co říkáte na starý modely naší rychlíkový Krysy od PIKA? Já ji tady mám a hlavně kvůli ní chci stavět po nějakých 12-ti letech kolejiště (je to prostě moje nejoblíbenější lokomotiva :oops: ). Kolik myslíte, že za ní můžu zapojit vagónů? Klasických rychlíkových a trať pro ní bych chtěl udělat bez stoupání. Jinak moje výbava je zatím jen ta Krysa. Vagóny k ní ještě nemám.
Hloubkar

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)