498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Příspěvekod T435.0 » ned 23 říj, 2022 12:27 pm

horak píše:
Screenshot_20221023_140321.jpg

BEZ ZÁRUKY :!:

Ďakujem večer to skúsim
T435.0

Příspěvekod vperlik » ned 23 říj, 2022 4:48 pm

Jindra Charvat píše:V případě nouze zatím ještě dostupný na
p.s. k té tekutině v kouřovém generátoru, jsou z výroby testované, ale kapalina by při transportu vytekla, takže jsou tam případně pouze nepatrné zbytky. V žádném případě nedoporučuji pouštět na "sucho", pak si taky už nemusíte zakouřit nikdy :wink:

Vážení, koho zajímají nějaké technické podrobnosti, jak je model udělaný uvnitř, tak jsem založil nové vlákno, kde se budeme snažit zmapovat funkčnost a provést případně náhradu dekodéru za ZIMO. Také tam přibudou fotky vnitřku lokomotivy, kouř. generátoru apod.
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=7&t=14150

Také se omlouvám za mystifikaci, že v modelu není plnohodnotný generátor s rázovým ventilátorkem, mýlil jsem se.

Kouřový generátor je udělaný na úplně stejném principu jako jsou elektronické cigarety (WAP), já jsem nekuřák, tak jsem to neznal, ale měl jsem tu kamaráda a ten když u mě viděl na stole rozebraný generátor, tak byl nadšený. Je použita úplně stejná přírodní bavlněná vata, která je tam nacpaná a tu zdola ohřívá malý topný rezistor. Kamarád doběhl do auta a přinesl mi tzv. base-liquid (tj. bez příchutí a nikotinu), oni si z toho ti "wap-kuřáci" ty směsi michají, dali jsme to tam a funguje to naprosto perfektně, skoro bych si troufl tvrdit, že to kouří lépe než ten co tam zbyl po zkoušení ve výrobě. Ale je to, prosím, bez záruky a na vlastní odpovědnost !!!

Co je ale podstatné - kapalina se do vaty krásně vcucne, takže nevytéká ven (jako u starších "vyvíječů" ve tvaru trubičky), když model převrátíte. Samozřejmě nesmíte tam dát větší množství, než je doporučeno a nechat kapalinu "vykouřit", než doplníte novou, protože není poznat, jak je vata ještě nacucaná.V generátoru je ještě teplotní čidlo a malý ventilátorek se 4 lopatkami a motorkem na 2,8V. Celý generátor je řízen mikroprocesorem, který v sobě loko má. Ta vata by se bez problémů dala časem vyměnit, pokud by se přepálil ten topný rezistor, i to by dalo vyměnit, vše jde krásně rozebrat. Jinak už asi víte, že po cca 5 minutách se generátor automaticky vypne.
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod Matěj » úte 25 říj, 2022 2:30 am

Bez názvu.jpg
A už se na Modelbazaru vesele prodává...
Matěj

Příspěvekod Dovi » úte 25 říj, 2022 3:40 am

Myslím, že ještě nebylo řečeno poslední slovo - těch 19 tisíc, to je jen taková první vlaštovka.

Clipboard_Albatros_TRIX_za_19_tisíc_Kc.png
Clipboard_Albatros_TRIX_za_19_tisíc_Kc.png (14.46 KiB) Zobrazeno 2937 krát

Jak je vidět, naštěstí ještě existují hodní kolegové, kteří myslí na ty, na které se nedostalo.

Nelitují námahy a obětí, a s těžkým srdcem a s citlivou empatickou duší investují pro naše dobro.
Takže nezoufejte - na všechny zájemce se dostane..

- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod A2C » úte 25 říj, 2022 4:40 am

Dovi píše: 
Myslím, že ještě nebylo řečeno poslední slovo - těch 19 tisíc, to je jen taková první vlaštovka.

Jak je vidět, naštěstí ještě existují hodní kolegové, kteří myslí na ty, na které se nedostalo.

Nelitují námahy a obětí, a s těžkým srdcem a s citlivou empatickou duší investují pro naše dobro.

Súhlasím a potom sú tu asi taký ktorých Albatros asi až tak moc nenadchol.
https://modelbazar.cz/trix-25498-albatros-zsr/1071760
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod JaroHo » úte 25 říj, 2022 5:25 am

Dovi, to bylo s nadsázkou doufám :mrgreen: Manželka se mě ptá, proč se za počítačem usmívám :mrgreen:
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod Dovi » úte 25 říj, 2022 8:00 am

Nadsázka v tom nebyla žádná, ale ironie všechny 3 poslední řádky :--)

- v dětství H0 a potom N
Dovi

Příspěvekod jirie123 » úte 25 říj, 2022 10:50 am

A2C píše:
Dovi píše: 

Súhlasím a potom sú tu asi taký ktorých Albatros asi až tak moc nenadchol.

Já bych to spíše viděl tak, že se model nepodařilo dotyčnému inzerentovi včas uklidit do skříně a vymákla ho manželka. To pak v rámci uklidnění bouře není moc variant na výběr. Pak už jen stačí aby pošťák přinesl nový rozpis záloh na energie a je dílo zkázy dokonáno.
jirie123

Příspěvekod Dovi » úte 25 říj, 2022 12:04 pm

jirie123 píše:
A2C píše:
Dovi píše: 

Příloha Clipboard_Albatros_TRIX_za_19_tisíc_Kc.png je dlouhodobě nedostupná.

Súhlasím, a potom sú tu asi taký, ktorých Albatros asi až tak moc nenadchol.

Já bych to spíše viděl tak, že se model nepodařilo dotyčnému inzerentovi včas uklidit do skříně a vymákla ho manželka. To pak v rámci uklidnění bouře není moc variant na výběr. Pak už jen stačí, aby pošťák přinesl nový rozpis záloh na energie a je dílo zkázy dokonáno.

Tohoto "16tisícového" prodávajícího shodou okolností znám.

Clipboard_Albatros_H0_TRIX_za_16_tisic_Kc.png
Clipboard_Albatros_H0_TRIX_za_16_tisic_Kc.png (15.22 KiB) Zobrazeno 2612 krát

Podle mých dosavadních opakovaných zkušeností s Vl. B. (koupě několika nových lokomotiv + nového železničního vozu + nového silničního vozidla - všechno to byly dnes již několik let nesehnatelné, vyprodané věci) ho považuji za "seriózního maloprodejce".

Proto si dovoluji nabídnout třetí a zároveň nejpravděpodobnější možnost, a sice tu, že díky nízkým režijním nákladům (u občasně prodávající soukromé osoby) je to prodej za rozumné peníze pro kupujícího a přitom i s dostatečným ziskem pro prodávajícího.

- v dětství H0 a potom N
Dovi

Příspěvekod jipol57 » úte 25 říj, 2022 2:38 pm

Dovi píše: a přitom i s dostatečným ziskem pro prodávajícího. 

Můj prodejce mně rovnou nabídl cenu 15 900, a nemyslím si, že by šel pod cenu. Jen je to slušný prodejce a ví, že už jsem u něho něco utratil a asi ještě utratím.

Tak a už je doma, a spokojenost.
Výhrady jsou jen na absenci zastavování ABC, takže si u mě vesele jezdí na červenou. Snad pánové na jiném vláknu něco vymyslí pro dekodér ZIMO. Klidně bych oželel kouření. Docela to smrdí.
Trochu mně vykolejovala na složitých zhlaví, ale poladěním přítlaku 1. běhounu, jsem to vyřešil. Stačilo napružit přítlačné plíšky a šroubek který drží běhounový podvozek, nechat trochu povolený. Je to k tomu asi nachystané, protože šroubek jde v závitech těžko, a nemusí být dotažený na doraz.
O kinematikách už jsem tady psal. Mezi mašinou a tendrem, jsem zkusil změnit polohu, jak je posaná v návodu, ale to už je moc nakrátko. Chce to něco mezi.
A zadní na tendru je přímo katastrofa. Vůle stlačeného a nataženého je 3mm, plus další 3mm je mezi nárazníkama i při stlačení. Sečteno, při jízdě 6mm.
6 x 87 = 522mm skutečných v poměru.
Ale to půjde snad upravit zkrácením šachty. Jen tu vůli, zatím ještě nevím. Něco se ale určitě dá vymyslet.
Jo, a nevejde se mně na točnu. :oops:
jipol57

Příspěvekod novk2007 » úte 25 říj, 2022 3:13 pm

Já nevím jak ostatní , ale ja jsem z modelu nadsen dnes mě prisel domu . Je to vlastně prvni typicky Československá parní lokomotiva , kterou vyrobil nějaký výrobce v průmyslovem měřitku. Kdyz jsem vloni viděl Trix 02 tak jsem si myslel že to je Roco ale pak kola mě přesvědčila o opaku pokud někomu budou vadit tak si myslím že by se to dalo vyměnit za dvojkoli od Weinerta . Co třeba navrhnout firmě Märklin aby udělala něco pro záchranu Českolipskeho Albatrose. Že by ho vyrobily v modelu a pak část peněz třeba 100 Euro z každeho prodaneho modelu věnovali na jeho rekonstrukci jako kdysi Roco u Rakouske párovky 310. Nebyl by to spatný nápad . a budu jen doufat že to nezůstane jen u albíka
novk2007

Příspěvekod shodan » úte 25 říj, 2022 4:41 pm

Když ted vidim ty smejdy na model bazaru, tak ji mam chut odepsat at si to strcej do ......e. Ta lokomotiva se da porad objednat a uz to na bazaru leze ke 20 tis. Ale kdyz si to nekdo koupi... tak je to vlastne jeho problem :mrgreen:
Naposledy upravil shodan dne úte 25 říj, 2022 6:31 pm, celkově upraveno 1
shodan

Příspěvekod Jirka Rubín » úte 25 říj, 2022 6:08 pm

Zde je Albík skladem.

https://www.okvlacky.cz/produkt/parnilo ... 17587.html

Před hodinou ověřeno!
Není potřeba kupovat předražené na modelbazaru.
Jejich dost.
Jirka Rubín

Příspěvekod Kulsud » úte 25 říj, 2022 6:52 pm

shodan píše:Když ted vidim ty smejdy na model bazaru, tak ji mam chut odepsat at si to strcej do ......e. Ta lokomotiva se da porad objednat a uz to na bazaru leze ke 20 tis. Ale kdyz si to nekdo koupi... tak je to vlastne jeho problem :mrgreen:

To přeci nejsou šmejdi. Když někdo spekuluje a zkouší vydělat prachy, je z mého pohledu úplně normální. Šmejdi prodávají předraženou nefunkční neznačkovou věc vyrobenou bůhví kým. Šmejdi na Modelbazaru nabízí drahou desítky let starou německou parní lokomotivu, na kterou nalepí červenou hvězdu a tabulku s lvíčkem. Tohle je TOP výrobek a někdo na něm chce udělat pár korun. V Německu se dá Albatros pořídit za cca 600 E. Jsou čeští prodejci šmejdi?
Kulsud

Příspěvekod Kulsud » úte 25 říj, 2022 6:53 pm

Jirka Rubín píše:Zde je Albík skladem.

https://www.okvlacky.cz/produkt/parnilo ... 17587.html

Před hodinou ověřeno!
Není potřeba kupovat předražené na modelbazaru.
Jejich dost.

Ani, potvrzuji Okvláčky mají skladem bez předobjednávky.
Kulsud

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)