ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 24 srp, 2015 10:49 am

FloP píše:http://abload.de/image.php?img=p1170659y8pcx.jpg

...na německém fóru jsem objevil patinovanou novinku Roco T478.2055 - po patinaci úplně zmizely popisy :shock: Chvíli jsem také přemýšlel o změně odstínu mírnou patinou, ale vidím, že to moc nepomohlo... za tu výstavní cenu jsem rád, že pan Dalecký model vrátil výrobci (i když ten se brání "zuby nehty"), snad se jim tam trochu :idea:

A co jsi čekal... Patina znamená že přidáváš další barvy přes spodní. Takže vždy popisy potlačuješ.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod look23 » pon 24 srp, 2015 10:56 am

FloP píše:http://abload.de/image.php?img=p1170659y8pcx.jpg

...na německém fóru jsem objevil patinovanou novinku Roco T478.2055 - po patinaci úplně zmizely popisy :shock: Chvíli jsem také přemýšlel o změně odstínu mírnou patinou, ale vidím, že to moc nepomohlo... za tu výstavní cenu jsem rád, že pan Dalecký model vrátil výrobci (i když ten se brání "zuby nehty"), snad se jim tam trochu :idea:

Není to práce zdejšího kolegy?
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod FloP » pon 24 srp, 2015 11:19 am

FloP

Příspěvekod FloP » pon 21 zář, 2015 1:50 pm

Rád bych se zeptal na vaši radu - oslovil jsem několik svých oblíbených a osvědčených obchodníků v ČR - koupil jsem v akci Roco dvě šumperské Bardotky (modrá verze) a nejsem schopen z původního prodejce a ani z oblíbených obchodů vyzískat správnou náhradní černou nádrž... :roll: neznáte kontakt na zástupce Roco pro ČR - to bude asi poslední možnost, jak nádrž (možná) získat. Roco je fakt nízce flexibilní :!:
FloP

Příspěvekod FloP » úte 22 zář, 2015 9:32 am

...a trochu si odpovím sám. Oslovil jsem obchod mimo ČR a ejhle, ono to jde :idea: ... (jaký bude výsledek, uvidím).

Sehr geehrter Herr Flodr,

vielen Dank für Ihre Email.

Selbstverständlich werden wir das entsprechende Ersatzteil bei der Firma Roco
bestellen!

Herzliche Grüße aus Detmold und einen schönen Tag

Stephan Behrend

Příspěvekod FloP » pon 05 říj, 2015 3:29 pm

... a nádrže jsou doma :idea: milé překvapení - servis výborný, z mé strany dosud nedoceněný. Zásilka překontrolovaná s kontrolním lístečkem, přiložena malé sladká "odměna" :wink:
FloP

Příspěvekod TomBart » pon 26 říj, 2015 10:21 pm

nakonec i ta roco není tak špatná......
.... rychloúprava bez zbytečných serepetiček do epochy ČSD. Stejnak to je jen na jedno ježdění a pak půjde na ČD nebo pryč, není to totiž úplně podle mých představ. Navíc nepochopím toho blbce, co lepil boční okna tak, že se to muselo vybrušovat....
Přílohy
TMB_6356.JPG
TMB_6355.JPG
TMB_6353.JPG
TomBart

Příspěvekod Svratka » úte 27 říj, 2015 7:25 pm

Ani nepamatuju, že by tuším Čerčanská T478.1230 byla v 70.letech vzhledově jak před zrušením... No, jestli je to podle fotky, tak prosím... :-)
Svratka

Příspěvekod greenery » úte 27 říj, 2015 7:41 pm

Patina je ovšem moc pěkná. Nerozumím tomu vybrušování....
greenery

Příspěvekod TomBart » úte 27 říj, 2015 9:06 pm

Svratka píše:Ani nepamatuju, že by tuším Čerčanská T478.1230 byla v 70.letech vzhledově jak před zrušením... No, jestli je to podle fotky, tak prosím... :-)

Ani já to nepamatuji. Ale podle fotek co mám některé stroje v takovémto stavu v 70letech jezdili. I podle pamětníků stačilo, aby nebyla v turnuse. Co se týče oloupaného laminátu tak i to sedí. Navíc uvedený model nemá hvězdu, což by jí měl asi mít nebo by bylo vidět místo po zamaskování. Dále s největší pravděpodobností by nebyly nažluto natřeny hrany schůdků. Konkrétně tabulka 230 je pouze volba dosazení na model kvůli příštímu víkendu, protože epocha ČD není vítána. Poté se stroj přesune v čase a zároveň převtělí na 751 209 v době provozu v Chomutově. A už dopředu upozorňuji, že nesedí umístění znaku ČKD, barva vzduchojemu a popisky. Znak ČKD zůstane tam, kde je, protože původní potisk se mi nepodařilo sundat bez poškození nátěru. Vzduchojem se pouze přestříká, tabulky se dosadí a zároveň se model opatří ČD. Popisky jsou napatinovaný a neřeším je. Kdyby jo, tak už to je to na velkou rekonstrukci. Pak asi nebude sedět přesně oloupání, páč nemám pořádnou fotku. resp. nemám serii detailních fotek ze stejného období.
TomBart

Příspěvekod TomBart » úte 27 říj, 2015 9:10 pm

greenery píše:Patina je ovšem moc pěkná. Nerozumím tomu vybrušování....

nepodařilo se mi sundat boční okna, aniž bych je nepoškodil. Snažil jsem se je odřezat. Jsou přilepeny lepidlem, co naleptalo materiál okna a stěny. Zbytky oken se musely vybrousit. Na oknech je vidět poškození. Ale dá se to řešit náhradním dílem. Jen jsou v tomto ohledu u Roca zase moc aktivní
TomBart

Příspěvekod Svratka » úte 27 říj, 2015 9:36 pm

Tak to je jiná... mě to bylo nějak divný..., 751.209 to už je něco jiného... :-)
Jen nerozumím přesně, z jakého důvodu bylo nutné vysklít a zasklít okna? Nějaký postup patinace, při kterém bylo nutné je tímto chránit? Nebo načervenění těsnění?
Svratka

Příspěvekod TomBart » stř 28 říj, 2015 5:25 am

Svratka píše:Tak to je jiná... mě to bylo nějak divný..., 751.209 to už je něco jiného... :-)
Jen nerozumím přesně, z jakého důvodu bylo nutné vysklít a zasklít okna? Nějaký postup patinace, při kterém bylo nutné je tímto chránit? Nebo načervenění těsnění?

jj kvůli patině. Zas na takovou chvilku to není. Musí se to stříknout celé rzí, umýt, potom stříknout černorezatou z vrchu a nakonec lakem. Kvůli tomuto všemu se musí celý stroj odstrojit, páč by z těch okýnek nebylo moc vidět....
TomBart

Příspěvekod Jezevec Pepa » stř 28 říj, 2015 7:53 am

FloP píše:... a nádrže jsou doma :idea: milé překvapení - servis výborný, z mé strany dosud nedoceněný. Zásilka překontrolovaná s kontrolním lístečkem, přiložena malé sladká "odměna" :wink:

Já mám tu zelenou a cargo, jsou koupené za běžnou cenu ihned po dodání. Nádrže jsem začal řešit počátkem srpna. Již bylo vzneseno několik dotazů na prodejce (AMB) a stále nic.
Myslím, že by se obch. zástupce měl víc snažit.
Jezevec Pepa

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 29 říj, 2015 1:38 pm

TomBart píše:
Svratka píše:Tak to je jiná... mě to bylo nějak divný..., 751.209 to už je něco jiného... :-)

jj kvůli patině. Zas na takovou chvilku to není. Musí se to stříknout celé rzí, umýt, potom stříknout černorezatou z vrchu a nakonec lakem. Kvůli tomuto všemu se musí celý stroj odstrojit, páč by z těch okýnek nebylo moc vidět....

Okna se dají i vymaskovat tamiya páskou, ale je to zbytečně pracný a trvá do o dost dýl... Patina airbrushem není až tak nutná, nicméně finální přestřik lakem je vždycky nutnost, jinak si tu pracně udělanou patinu člověk po pár dnech ošoupe z modelu prstama.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)