novinky 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2010

Příspěvekod F. Placheta » čtv 01 črc, 2010 8:12 pm

jestli bude "zamracena" a Roco alespon trochu zvladne zvuk (bez ktereho to samozrejme nejde), tak muzou pocitat s odbytem jen ode me min. 5 ks... 8)
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod caruso82 » pát 02 črc, 2010 7:20 am

Michal Šuhajda: Včera som videl naživo tú rokácku T.478.3 a madlá pri dverách na stanovište sú na tom rovnako ako pri verzii Blonski / ČD :cry:
caruso82

Příspěvekod Martin HO » pát 02 črc, 2010 11:32 am

Michal Šuhajda píše:Forma je stejná jako na 754, nebo byly rozdílné žaluzie opraveny?

Ale Michal se ptal hlavně na žaluzie, ty dosavadní jsou minimálně z jedné strany nemodelové (každá strana navíc jiná). I mne toto vadí daleko nejvíc (kromě údajně praskající karoserie a tlustostěnného nástřiku).
Martin HO

Příspěvekod George V. » pát 02 črc, 2010 12:59 pm

To Michal Šuhajda:

Forma asi bude jiná, protože mezi 753 a 754 jsou rozdíly. U 753 chybí zásuvky dálkového řízení a na střeše musí být výfuk PG, stejně tak mezichladíč kompresoru je jinak orientován, vč. přívodních trubek.

Foto modelu zde (K-Report):

http://www.k-report.net/ukazobrazek.php ... jpg&styl=2

...podle obrázku z téhle strany vypadají žaluzie dobře...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod nexus » pát 02 črc, 2010 2:29 pm

Zkusil jsem upravit další obrázek, který mám k dispozici a vypadá to takhle.
Obrázek
Lépe už asi upravit nejde. Ještě celé pohledy:
Obrázek
Obrázek
Na tom červeném ČD je vidět nepřesně navázaný pruh mezi čelní a boční částí.
nexus

Příspěvekod Jarda H. » sob 03 črc, 2010 9:29 am

George V. píše: ..... Forma asi bude jiná, .......podle obrázku z téhle strany vypadají žaluzie dobře...

O tom nejsem až tak přesvědčený - za prvé není fotka z obou stran, a za druhé (přečtu-li si připomínky majitele nového brejlovce na K-reportu, kopie zde viz poslední věta : Je vcelku povedný, poměrně ostrý, nerozpatlaný přechod mezi šedou/zelenou. Bohužel podvozky jsou nelakovaný plast a bez popisů /rozvor a čísla podvozku chybí,viz fota vel. vzoru/. Hezký je zeleně lakovaný interier kabiny, bohužel okolní stěny jsou v barvě karoserie. U rudé verze to ruší. Na rudé opruzenině ČD podle mě chybí nástavce výfuků /komíny/, ...... Propírané žaluzie, horní reflektor, kinematika/jen při sunutí/,silná vrstva laku-tedy to co se kritizovalo u podzimní serie se nezlepšilo.

Zřejmě tedy stejná forma s chybou na žaluziích .... :?:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod greenery » sob 03 črc, 2010 11:23 am

....no nevím. Mám ho doma - žádná silná vrstva laku mě neruší a to jsem docela náročný. Podvozky jsou u trojkové verze určitě lakované - mají stejný odstín jako rám a lak na nich podle mě je rozpoznatelný. Ale popis chybí. Žaluzie neřeším - nejsem natolik technicky zdatný, aby toto pro mě bylo kriteriem kvality nebo nekvality modelu. Ale nic proti nim nemám. Ale nejsem si jistý, že by ROCO kvůli této věci vyhodilo formu a udělalo novou.
Nejvíce mě vadí osazení madel a stupaček - jsou z drátku a líbí se mi tedy filigránské provedení. Na modelu jsou ale některé mírně nakřivo a o větším odsazení od karoserie už tu byla řeč. Kdyby byly přiloženy k dosazení vyhrál bych si s tím. Takto je na tom ale patrné, že to osazovala nějaká paní, zaměstananá ve firmě, která má k modelům asi stejný vztah jako já k africkému Burundi. A to je škoda.
Jinak ale z pohledu fandy železnice (nejsem odborník) jsem z modelu nadšený. Kdybych si ho bastlil z leptu, určitě nebude výsledek takový.
Tato řada mě denně vozila do školy, takže určitě "must have".
greenery

Příspěvekod ostradik » pát 09 črc, 2010 8:20 pm

Také jsem se dnes stal hrdým (a trochu zklamaným) majitelem T478.3082. Drobné nepřesnosti v oblasti žaluzií a podobně mně ani tak nevadí ale ta kilometrová vrstva laku která se na čumáku pod čelními okny překrývá a tvoří tak úděsná schod je šílená.Takovou ,,kvalitu" bych od firmy ROCO nečekal.
K té střeše.....pokud vím základ formy je stejný ale skládá se z více dílů jejichž části jsou vyměnitelné, proto lze bez problému lisovat i odlišné kastle......krásně to jde vidět na sergejích kde se to těma variantama střechy jen hemží.
Ho patláma patláma
ostradik

Příspěvekod mnitka » sob 10 črc, 2010 12:10 pm

Dlouho očekávané vozy WLABmz ČD od RAILTOP ( Praha, Holašovice, Lednice-Valtice ) by měly být během příštího týdne k mání!!!!
mnitka

Příspěvekod jiri739 » stř 14 črc, 2010 2:55 pm

Tak jsem koukal a už jsou v nabídce u jednoho prodejce.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod mnitka » čtv 15 črc, 2010 4:38 am

bohužel nejsou zatím skladem, cena je lepší než v zahraničí (59 EURO)
http://www.reisezugwagen.eu/?p=3828
einfach Spitze!
mnitka

Příspěvekod Pivrnec78 » ned 18 črc, 2010 11:11 am

RailTop WLABmz - Praha už je doma od pátku 16.7., Holašovice jsou také už k dispozici, Lednice - Valtice zatím nedorazily - tento vůz mám taky ještě objednaný.
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod mnitka » ned 18 črc, 2010 1:49 pm

Kolego, kde nakupuješ?
mnitka

Příspěvekod Pivrnec78 » ned 18 črc, 2010 2:26 pm

No jo, no ... to musíš mít toho správného prodejce :D Ještě malou ochutnávku ...
Obrázek
Obrázek
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod mnitka » pon 19 črc, 2010 8:52 am

Pivrnec78 píše:No jo, no ... to musíš mít toho správného prodejce :D Ještě malou ochutnávku ...
Obrázek
Obrázek

jo jo, pěkný...
zpracování je někde jinde jako u ROCO nebo TILLIGa, mám něco od LSM to je tak stejná třída jako RailTop.
co se obchodníků týče..., každý je k něčemu (já osobně nakupuju povětšinou ve Vídni)
mnitka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)