Moderátor: Michal Dalecký
petrha píše:Měl bych takový dotaz pro majitele motorového vozu - už MTB udělalo něco s tím, aby u mot.vozů a lokomotiv držely zvukové dekodéry ZIMO??
radula63 píše:petrha píše:Měl bych takový dotaz pro majitele motorového vozu - už MTB udělalo něco s tím, aby u mot.vozů a lokomotiv držely zvukové dekodéry ZIMO??
Např. motorový vůz 842 v H0 . Tam se dekodér vkládá ze strany konektoru.
U svých modelů v TT jsem u dekodérů MX645 plux 16 a MX648 P16 problémy nezaznamenal ani u jednoho modelu (celkem 5ks).
Stačí si pouze pohlídat, aby "klíčový" pin na dekodéru byl uštípnut úplně u toho černého plastu. Zimo je někdy nechává delší, pak logicky nedrží, jelikož nejde domáčknout k DPS. U kamaráda, který má obr měřítko ( há nulu ), byl problém u jednoho nebo dvou dekodérů MX645 P 22. Stačilo pohlídat klíčový pin a bylo po problému.
Někdo tento problém řeší navrtáním do DPS malé dírky, důlku. Pak nemusí zastřihávat "klíčový" pin.
Asi 3 roky (možná i víc) zpět MTB nechalo upravit v tichosti u výrobce konektroru dotykové plošky a pak problémy ustaly a stačí pohlídat jen délku "proklatého" pinu. Do té doby to někteří řešili opatrným sundáním černého plastu z konektoru na dekodéru. Osobně jsem to pár lidem udělal a bylo po problému. Ten plast se dá stáhnout během deseti vteřin.
I mne je však s podivem, proč třeba u dekodéru MX630 P16 (nezvukový) má ZIMO nožičky delší.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků