Zopár postrehov a jedna úprava:
Mám pocit že ACME chce potrestať zákazníkov ktorí si nekúpili zvukovú verziu. Všetka "bižutéria " bola poctivo prilepená, bez násilia zdigitalizovať model a pridať
aj spriahlo na opačnú stranu nebolo možné. Všetky hadice na strane bez spriahla a aj elektrické prípojky bolo nutné odrezať skalpelom a následne diery prevŕtať. Kinematika sa zasekávala na oboch stranách-bola od farby. Riešenie: zľahka oškriabať skalpelom. Nie je mi jasné, prečo sú doplnky ktoré je možné zameniť prilepené.
Pantografy nešli zdvihnúť-kliešte a trocha násilia na háčikoch to vyriešili.
Ak sa nemýlim, okná na streche strojovne si nedovolilo natlačiť čiernou farbou ani MTB. Nadšenie z nového modelu sa stratilo a nahradilo ho sklamanie. Tak trocha
som aj tušil prečo sa ACME poponáhľalo. Dnes je to jasné ( viď novinky ROCO).
Všimli ste si popisy? Čitateľné sú aj tie pri brzdových hadiciach.
Predpokladám že vo zvukovej verzii je použitý dekodér ESU LokSound 5 a preto sú reflektory zapojené opačne ako ostatné svetlá. Vyriešil som to
jednoduchou úpravou na plošnom spoji. Vyhodil som odpory R1 a R5 a pridal dve prepojky medzi R1-Q1, R5-Q2 .
Táto úprava bola testovaná s dekodérom ZIMO MX644D - projekt JACEK 350. Reflektory
sa dajú rozsvietiť pomocou F3 a F4. F1 zapína koncové svetlá so smerovou závislosťou.
Po týchto skúsenostiach asi počkám s nákupom 362, možno sa objaví v katalógu ROCO 2022 .