Moderátor: Michal Dalecký
Matěj píše:Pánové. Mně, jako Pražákovi, se to hlášení zdá trochu podivné. Co si o tom myslí Bratislaváci? Když to prý nahrávali přímo v Bratislavě, je to hlášení autentické? Připadá mi to, že paní hlasatelka skovensky moc dobře neumí. Díky.
Dovi píše:
Ledaže by ta "Slovenka" byla z Užhorodu
Dovi píše:Eurostar píše:Prikladam nejake fotky a linky na videa co som zrobil pocas vikendu.
Juraji,
děkuji za zprávu, za fotky a za videa.
Reaguji hlavně na videa číslo 1 a č. 3 - Parna masinka Trix 25498 part 1.mp4 a Parna masinka Trix 25498 part 3.mp4.
A konkrétně bych měl prosbu k průjezdu lokomotivy tou (pseudo)obloukovou výhybkou, mj. i proto, že taky jako Ty používám profilové kolejivo MATRIXu "C" s touto geometrií.
Jedná se tedy o průjezd Albatrosa obloukem - o to, jaký minimální poloměr oblouku skutečně zvládne.
Výrobce sice uvádí 437,5 mm, jenže ono se to v praxi bude pravděpodobně lišit i podle toho, jestli je loko v originálním stavu (bez úprav, jen vyndaná z krabičky a posazená na kolej) nebo jestli má dodatečně uživatelsky nainstalovány kryty pístních tyčí parních strojů (ty by měly být přiloženy v přibaleném příslušenství).
Tvůj exemplář je zcela čerstvý a ještě tam ty kryty nemáš (a možná je ani neplánuješ nainstalovat).
Ony totiž (při hodně malém poloměru oblouku) budou zřejmě ty nasazené kryty zasahovat do běhounových kol...
Takže moje prosba, a výsledek asi bude zajímat hodně lidí:
Prosím Tě, až se zase dostaneš ke svému kolejišti, mohl bys lokomotivu posadit na kolej nejbližší nádražní budově, aby pak mašina mohla projet tou vnitřní větví obloukové výhybky s R = 360 mm?
Nakreslil jsem tu trasu žlutou čarou do snímku z Tvého videa - čili otázkou je, zdy by mašina projela tou "žlutou vnitřní větví"...?
Není vyloučené, že to mašina bez nasazených krytů pístních tyčí zvládne, a to by bylo moc fajn zjištění pro spoustu zájemců.
Díky moc, Dovi
Eurostar píše:Na objasnenie, moje obluky vratane vyhybiek maju minimalny polomer 438 mm, samozrejme aj vratane tej oblukovej vo vnutri [...]
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Jirka Černý a 9 návštevníků