Novinky H0 2021

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2021

Příspěvekod Adam_B » pát 26 úno, 2021 11:38 am

u V160 začali taky Plux22 a skončili s Plux16...
Adam_B

Příspěvekod mvck » pát 26 úno, 2021 11:45 am

Přípojňák Btax od MTB, kdyby náhodou někdo měl zájem:
Přílohy
Schránka011.jpg
mvck

Příspěvekod Ronoath » sob 27 úno, 2021 4:14 pm

Jak je na tom ten model technicky? Má osvětlení? Svítí konci na obě strany? Konektor DCC? Zatím není dostupný návod na mtb-model.com. Mohu poprosit o fotku interiéru?

Jinak rychlým pohledem na fotky skutečných vozů 010 jsem nenašel takový, který by měl piktogram kočárku na straně u záchodu; vždy na opačné straně, kde je místo pro přepravu rozměrnějších zavazadel.
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod S200-251 » ned 28 úno, 2021 7:58 am

Podle fotek teda nic moc, to už i starý model od Bramosu vypadá mnohem lépe.
Celkové proporce, čelo, okna - naprostá katastrofa. Obrovské nárazníky které jsou jak pěst na oko. Spodek celkem zjednodušený asi jako u Bramosu.
Chybějící zásuvka a kabel napájení, popisky na dveřích vozu naopak než mají být.

Jestli za tohle někdo zaplatí těch nějakých 1800,- , tak se nelze divit že s úspěchem stále produkují takové paskvily. Za něco takového bych nedal ani 500, protože skutečnému vozu se to jen vzdáleně podobá.

Nechci házet všechno od MTB do jednoho pytle, třeba 842 je fajn (jen je potřeba vyměnit kompletně všechny boční okna a jejich rámy, interiér a doplnit velkou spoustu detailů)...
S200-251

Příspěvekod mvck » ned 28 úno, 2021 1:30 pm

S200-251 píše:Podle fotek teda nic moc, to už i starý model od Bramosu vypadá mnohem lépe.
Celkové proporce, čelo, okna - naprostá katastrofa. Obrovské nárazníky které jsou jak pěst na oko. Spodek celkem zjednodušený asi jako u Bramosu.
Chybějící zásuvka a kabel napájení, popisky na dveřích vozu naopak než mají být.

Jestli za tohle někdo zaplatí těch nějakých 1800,- , tak se nelze divit že s úspěchem stále produkují takové paskvily. Za něco takového bych nedal ani 500, protože skutečnému vozu se to jen vzdáleně podobá.

Nechci házet všechno od MTB do jednoho pytle, třeba 842 je fajn (jen je potřeba vyměnit kompletně všechny boční okna a jejich rámy, interiér a doplnit velkou spoustu detailů)...

Proto mi taky za 842 jezdí 2xBtax od Bramosu. :) Sice je tam slabší interiér, ale kastle se povedla nesrovnatelně lépe než MTB. Proto se taky tyto letité vozy (Bramos) stále prodávají, když nic lepšího není. Snad dokud nepřijde Roco s unifikovaným nátěrem.
mvck

Příspěvekod novk2007 » pon 01 bře, 2021 6:24 am

Tak webove stranky Acme nějako nefungujou. Divne.
novk2007

Příspěvekod Vojtěch Vorel » pon 01 bře, 2021 9:03 am

Je pravda, že Btax od Bramosu je velmi jednoduchý model, ale vypadá pěkně, dokonce ani ten interiér není nic hrozného, když ho člověk nenechá červený. Natřel jsem podlahu šedě a WC žíhaně šedá-hnědá normálně štětcem (žádný malíř nejsem) a jsem s tím naprosto spokojen. Na druhou stranu si musíme ale uvědomit, že 810 od Roco je ve většině případů nádherný MODEL, ale jestli někdo chce vláčky, aby si s nima hrál s dětma, je Roco naprosto nepoužitelné (na rozdíl od levnějšího a jednoduššího MTB).
PS: Má ještě Piko ty staré formy na ES499.0? Myslím, že kdyby je s novým motorkem, lepším osvětlením a ideálně šachtou pro spřáhla začalo jako hobby verze za 3000 dělat, udělalo by s tím dost možná radost víc lidem než ACME s tím, co k nám teď pouští.
Vojtěch Vorel

Příspěvekod xmatejx » stř 03 bře, 2021 12:38 pm

S200-251 píše:Jestli za tohle někdo zaplatí těch nějakých 1800,- , tak se nelze divit že s úspěchem stále produkují takové paskvily. Za něco takového bych nedal ani 500, protože skutečnému vozu se to jen vzdáleně podobá.

Ostatní kupující jsou zřejmě ale jiného názoru, dle webu MTB byla první várka kompletně rozprodána a připravuje se další...
xmatejx

Příspěvekod mvck » čtv 04 bře, 2021 10:44 am

xmatejx píše:
S200-251 píše:Jestli za tohle někdo zaplatí těch nějakých 1800,- , tak se nelze divit že s úspěchem stále produkují takové paskvily. Za něco takového bych nedal ani 500, protože skutečnému vozu se to jen vzdáleně podobá.

Ostatní kupující jsou zřejmě ale jiného názoru, dle webu MTB byla první várka kompletně rozprodána a připravuje se další...

Ona je otázka, kolik procent těch kupujících je s modelem spokojeno a kolik to bere jen jako východisko z nouze. Ne každý má možnost si upravovat Btax od Bramosu (vylepšení interiéru, zapojit osvětlení) a jiný výrobce zatím vůz v unifiku nedělá. Tedy kupující volí mezi dvěma variantami, z nichž ani jedna zdaleka není ideální. Jakmile přijde s tímto barevným schematem Roco, tak MTB neprodá ani šroubek z toho jejich paskvilu.
A s tím "vyprodáno" bych to taky bral s rezervou, po eshopech jsou stále běžně skladem. Stejně jako jejich motoráky 810, ty se po nástupu Roca taktéž staly obtížně prodejnými.
mvck

Příspěvekod xmatejx » čtv 04 bře, 2021 11:36 am

mvck píše:Ona je otázka, kolik procent těch kupujících je s modelem spokojeno a kolik to bere jen jako východisko z nouze. Ne každý má možnost si upravovat Btax od Bramosu (vylepšení interiéru, zapojit osvětlení) a jiný výrobce zatím vůz v unifiku nedělá. Tedy kupující volí mezi dvěma variantami, z nichž ani jedna zdaleka není ideální. Jakmile přijde s tímto barevným schematem Roco, tak MTB neprodá ani šroubek z toho jejich paskvilu. A s tím "vyprodáno" bych to taky bral s rezervou, po eshopech jsou stále běžně skladem. Stejně jako jejich motoráky 810, ty se po nástupu Roca taktéž staly obtížně prodejnými.

To ovšem nic nemění na tom, co jsem napsal. Roco se pro rok 2021 na tuto variantu "unicolor" zřejmě nechystá, takže MTB bude (opět) profitovat. Obchod se na co by kdyby nehraje. A MTB to dobře ví. A jak zde již mnohokráte u jiných (paskvilů MTB) zaznělo: drtivá řada kupujících to prostě nevidí a pokud vidí, je jim to jedno (zaznělo zde krásné "zvykl jsem si").
A co se "vyprodáno" týče - toto fórum je téměř esoterické. Nikde jsem se nesetkal s takovou mírou pocitové a dojmově iracionální argumentace jako zde. Všimněte si: napíši, že "dle MTB byla první várka již rozprodána, připravuje další", vůbec nic jsem nepsal o tom, kolik se toho válí kde v eshopech, protože MTB není maloobchodem, ale jak známo, prodává pouze obchodníkům. Těm rozprodalo zřejmě vše, lze-li věřit jejich webu. Než se půlrok s půlrokem sejde, vyprodají i obchodníci vše a další várka Btax MTB bude mít své zákazníky. Takto to MTB dělá již roky a dobře ví, že to funguje - ověřeno praxí. A co se týče Roco konkurence. V následujících letech to na Najbrt 810ky made in MTB skutečně nevypadá. Jenže, soudě dle webu MTB je to výrobci jedno - přišli s "809 281", mají v plánu variantu MAV a jak zde zaznělo: ty modely dobře jezdí, jsou nabízeny i se zvukem od pana Smutka, takže si svoje zákazníky najdou.
xmatejx

Příspěvekod flopik » čtv 04 bře, 2021 12:23 pm

Obrázek

Exact-Train 20347

- jak se vám zdá tato novinka ve III. ep?

Otvírací dvířka, skvělé deataily a žádná chyba v popisku, tak to vidím já.
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod t6791225 » čtv 04 bře, 2021 12:48 pm

Mě by zajímal odstín červenohnědé, předchozí model tohoto vozu s 12-ti místným číslem byl hodně hnědý (odstín spíš odpovídal RAL 8012), zde se mi to trochu zdá jako opačný případ, je moc červený.
Chtělo by to vidět v reálu ideálně na prodejně...
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod mvck » čtv 04 bře, 2021 1:02 pm

xmatejx píše:
mvck píše:Ona je otázka, kolik procent těch kupujících je s modelem spokojeno a kolik to bere jen jako východisko z nouze. Ne každý má možnost si upravovat Btax od Bramosu (vylepšení interiéru, zapojit osvětlení) a jiný výrobce zatím vůz v unifiku nedělá. Tedy kupující volí mezi dvěma variantami, z nichž ani jedna zdaleka není ideální. Jakmile přijde s tímto barevným schematem Roco, tak MTB neprodá ani šroubek z toho jejich paskvilu. A s tím "vyprodáno" bych to taky bral s rezervou, po eshopech jsou stále běžně skladem. Stejně jako jejich motoráky 810, ty se po nástupu Roca taktéž staly obtížně prodejnými.

To ovšem nic nemění na tom, co jsem napsal. Roco se pro rok 2021 na tuto variantu "unicolor" zřejmě nechystá, takže MTB bude (opět) profitovat. Obchod se na co by kdyby nehraje. A MTB to dobře ví. A jak zde již mnohokráte u jiných (paskvilů MTB) zaznělo: drtivá řada kupujících to prostě nevidí a pokud vidí, je jim to jedno (zaznělo zde krásné "zvykl jsem si").
A co se "vyprodáno" týče - toto fórum je téměř esoterické. Nikde jsem se nesetkal s takovou mírou pocitové a dojmově iracionální argumentace jako zde. Všimněte si: napíši, že "dle MTB byla první várka již rozprodána, připravuje další", vůbec nic jsem nepsal o tom, kolik se toho válí kde v eshopech, protože MTB není maloobchodem, ale jak známo, prodává pouze obchodníkům. Těm rozprodalo zřejmě vše, lze-li věřit jejich webu. Než se půlrok s půlrokem sejde, vyprodají i obchodníci vše a další várka Btax MTB bude mít své zákazníky. Takto to MTB dělá již roky a dobře ví, že to funguje - ověřeno praxí. A co se týče Roco konkurence. V následujících letech to na Najbrt 810ky made in MTB skutečně nevypadá. Jenže, soudě dle webu MTB je to výrobci jedno - přišli s "809 281", mají v plánu variantu MAV a jak zde zaznělo: ty modely dobře jezdí, jsou nabízeny i se zvukem od pana Smutka, takže si svoje zákazníky najdou.

V pořádku, já myslím, že nejsme v nějakém zásadním rozporu. A k té dojmologii, o které mluvíte : já myslel, že jste původně psal, že "zákazníci mají o model zájem", proto jsem reagoval tak, že v eshopech stále jsou. V tom žádnou iracionalitu nevidím. Druhá věc je strategie MTB, že vyrobí jen tak malé množství, které bezpečně distribuuje a nic jim nezbude. To jsou ale různé věci, které bych nespojoval. Tedy hlásí-li MTB vyprodáno, nic to neznamená, protože to tak mají vždy. Nebo ne?
mvck

Příspěvekod Mcx » čtv 04 bře, 2021 1:25 pm

ad Vtu - Ex-train - neznám Vtu - Ommu Klagenfurt s plechovými dveřmi u ČSD, ty byly dosazovány u DB a DR po válce a vozy byly zesilovány - neboť válečná produkce toho moc nevydržela, vyrobeny byly všechny s dřevěnými dveřmi.
Nezaměňovat s vozy Vtu dodávanými z NDR Niesky v roce 1951celkem 100 + 250 vozů, stejný rozvor kratší skříň + plechové dveře.
Mcx

Příspěvekod vojtas » čtv 04 bře, 2021 2:15 pm

Mcx
Nemáš publikovatelnou fotku toho vozu z vagonky Niesky? Na parostorji jsem nic nenašel.
TT
vojtas

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)