mikinko píše:horak píše:Pokial poznas cely HW masiny do detailov a aj vsetky uskalia pri ozvucovani konkretneho typu, tak tvoje riesenie je OK. Napr Bardotky, Okuliarnici ROCO su uplne jasni. Tak isto aj stroje MTB s predpripravenym reprom.
Ale ty vies ako bude vypadat HW Kyklopa? Ja nie. Preto necham pana Daleckeho, nech sa v danom stroji "realizuje"...
Pravdu povediac, túto poznámku som nepochopil. Ako by mal asi vyzerať HW? Však su predsa jasne definované štandardy pre rozhrania dekodéra.
.....
Ja už mám od Jaceka nejeden dekodér a jediné čo som urobil bolo, že som ho strčil do pätice, pripojil repro (najčastejšie kocku ZIMO), položil na koľaje a jazdil. Jacek totiž okrem samotného zvuku nahráva aj nastavenia dekodéra pre jazdu (neviem či len krivky, alebo aj parametre pre motor, PWM, ....) - v každom prípade mašinka vždy bez problémov krásne jazdí ....
Tak to si naozaj nepochopil co myslim tym poznanim HW.
Islo mi o vsetky priestorove pomery v masine tak, aby som ja ako koncovy uzivatel nemusel riesit vsetky zapeklitosti ozvucovania - kam osadit repro, aky typ repro, kadial tahat vodice k repro. V pripade parnakov rozborka-zborka (a nic neposrat). Maximalne strcit dekoder a jazdit.
Naposledy som takto riesil 12 dekoderov od JACEKa. Pricom vsetko ozvucovanie bolo vykonane predoslej dobe. Bud od vyroby (zvukove masiny) alebo som ozvucoval ja dodatocne. Aj take drobotinky ako odstranenie kondenzatora C4 v Ragulinovi PIKO, ci brutalne stiesnene priestory v pare FLM 335.1501.
Tymto zabavkam pri ozvucovani sa chcem vyhnut - nech mi to urobi dodavatel modelu ked ho o to poziadam.

Alebo uplne najjednoduchsie - kupit tovarensky zvukovy model. Ten vsak MTB NEDODAVA, preto je to na predajcoch, alebo samo-domo...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!