V příspěvku jste se zmínil o zvukáči ZIMO. Měnil jste i reproduktor za Zimo kostku?
Podle mnou získaných informací po nějaké době začnou chrastit.
Díky.
Moderátor: Michal Dalecký
RadekH0 píše:V příspěvku jste se zmínil o zvukáči ZIMO. Měnil jste i reproduktor za Zimo kostku?
Podle mnou získaných informací po nějaké době začnou chrastit.
Díky.
sidlo píše:Všem místním kritikům bych doporučil si přičíst první kapitolu mikroekonomie o nabídce a poptávce.
Pokud bude poptávka (a ta zjevně je), tak bude i nabídka, a to bez ohledu na počet místních kritiků a radilů.
Já, až bude verze E 669.1 ČSD bez žlutého pruhu (a pošetřím korunky), jedno vozidlo koupím.
forex píše:Je nutno dodat, ze Piko Cmelak, ma take tripolovy motor. Ale kazdopadne to jezdi lepe nez MTB.
forex píše:Nevim,zda to je primo polska vyroby, v roce 2014 se stejnym typem polskych loko byl v Lipsku jeden malovyrobce z Dortmundu, tusim......
Netáhlo píše:forex píše:Nevim,zda to je primo polska vyroby, v roce 2014 se stejnym typem polskych loko byl v Lipsku jeden malovyrobce z Dortmundu, tusim......
Ano, výrobce sice sídlí v Dortmundu, ale je to Polák. Nebo si myslíš, že by německý výrobce, jako prvotinu, zvolil Polskou předlohu?
Nicméně lokomotivu jsem měl v ruce a než jsem se dozvěděl, co je to zač a kdo to vyrábí, tak jsem si myslel, že MicroMetaKit začal vyrábět elektriky. A cena mě úplně dostala, na naše to bylo nějakých 4 300 Kč.
Výrobce by klidně vyrobil jakoukoliv lokomotivu, ale podmínka je, odběr alespoň 2000ks (jinak jsme s cenou někde v lese).
fousek píše:Ovšem EU07 do Prahy také zajížděly.
Aleson píše:Ahoj všem.
Vrátil bych se zase k tématu tohoto vlákna - tedy k šestikoláku. Ve svém minulém příspěvku jsem se zabýval
určitým hodnocením, opravou a drobnými úpravami 3-pólového motoru lokomotivy od MTB. Chtěl jsem ještě
napsat něco o digitalizaci.O tomto tématu se teď ale zmíním jen částečně. Pokoušel jsem se "naladit" dekodér
tak, aby byly jízdní vlastnosti uspokojivé. To se mi vcelku povedlo, lokomotiva se rozjížděla plynule, ve vyšší
rychlosti (modelově ca od 70 až do 90km/h) jezdila taky slušně, jen ve středních rychlostech nepatrně cukala,
chod nebyl úplně plynulý. Ale výsledek byl celkem dobrý. Při zkušebních jízdách se mi několikrát stalo,
že se mašina vůbec nerozjela. To vyřešilo zvýšení minimální rychlosti v CV2. Pak ale došlo k něčemu,co jsem
ještě nezažil. Mašina se "sekla" za plné jízdy ! Myslel jsem, že se kousl nějaký převod. Rozebral jsem to a zjistil
jsem, že motoru se zadřelo zadní ložisko.Rotorem šlo rukou otáčet jen velmi těžce. Mašina měla najeto
tak maximálně 2 hodiny čistého času. Mažu ložiska silikonovým olejem, který je dost řídký, ale netuhne. Nikdy
se mi žádný motor nezadřel. Rozdělal jsem motor, abych našel příčinu, ale nic. Při té příležitosti jsem si ale
všiml, že po té krátké době provozu jsou viditelně probroušené sběrací plíšky u komutátoru (viz foto) a tím to
u mě ten motor definitivně prohrál. Už to tady párkrát zaznělo, JE TO ZMETEK !
Nebudu to prodlužovat, následovala výměna za 5ti pólovou Mashimu MH-1632D, které stačí nepatrně zkrátit
hřídele a patřičně ji vypodložit ze spodu a z boků. Na rámu není potřeba dělat žádné úpravy, setrvačník a unašeče
kardanů lze použít původní. Rozdíl je veliký. Nastavil jsem dekodér na defaultní hodnoty, mašina se rozjíždí
od nejnižší rychlosti, je daleko tišší, jezdí klidně v celém rozsahu rychlostí a není potřeba nijak laborovat
s nastavením dekodéru.
Smutné na celé věci je, že jinak vcelku přijatelný model dokáže MTB takhle znehodnotit kvůli rozdílu možná
dvou stovek ?
Chtěl jsem si ještě pořídit další kus ve verzi ČSD (ovšem ne v té napodobenině, která vyšla ), ale další
takové martyrium, 5 stovek za nový motor k ceně lokomotivy a spoustu práce .... Na to kašlu !
Alda
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 10 návštevníků