Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod mikerichter » ned 27 led, 2013 1:26 pm

Chci se jen zeptat, jestli v případě zamračené III. série se bude jednat o novou formu, nebo jestli přepracují tu stávající a bude to znamenat konec dalších variant předešlých sérií?
mikerichter

Příspěvekod George V. » ned 27 led, 2013 2:44 pm

Já bych to tipnul na novou formu. Přeci jen u té třetí serie je těch rozdílů víc, než jen bočnice a střecha. Třeba okap na převisu střechy nad kabinou - tohle se vložkou formy udělat asi moc nedá (u MTB si situaci zjednodušili tím, že ten okap má i II. serie a v TT i I. serie :) ).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » ned 27 led, 2013 5:13 pm

George V. píše:Ty okna nejsou čtvercová, ale obdélníková, akorát je poměr stran kapánek menší, než u rokáckého modelu T478.1010, kde také může (opticky) svoji roli hrát i technologie zasklení, kdy není rám součástí okna, ale bočnice. Já doufám, že se to přepracování bude týkat právě toho zasklení.

Ano souhlas - okna jsou obdelníkový ale jen nepatrně. Forma byla upravena jak v partii střechy, rámu i na ty okna došlo. Redukce byla jen o nějaký desetinky ale šáhli na to, takže se celkový vzled zase zlepší. Rám bude jak na druhou, tak i na třetí sérii. Víc uvidíte za pár měsíců sami. Prej furt kecám tak teď budu mlčet :-) Navíc teď nemám pro celotýdenní pobyt v rajchu na nic čas, tak se případně těm co jsem neodpověděl v sz omlouvám.
ReichenbergW

Příspěvekod viky » ned 27 led, 2013 5:37 pm

Já si myslím že by mohlo roco vylepšit bardotku rozhodně v bočních oknech. To by jsme všichni uvítaly :D Také by mohlo roco použít 21-pinové rozhraní a použít nápravy s nižším okolkem jako u nové 218 :) Jen mě zaráží že roco nemá duplovat modely MTB jak tady bylo již psáno ale evidentně roco si opět dělá co si zamane :evil: Nic proti ale takovéto jednání jsme již pocítily na loupajících pruzích sergejů, špatné nádrži prvních bardotek atd. :twisted: Doufejme že už to bude jen lepší :lol:
viky

Příspěvekod mikerichter » ned 27 led, 2013 6:15 pm

viky píše:Já si myslím že by mohlo roco vylepšit bardotku rozhodně v bočních oknech. To by jsme všichni uvítaly :D Také by mohlo roco použít 21-pinové rozhraní a použít nápravy s nižším okolkem jako u nové 218 :) Jen mě zaráží že roco nemá duplovat modely MTB jak tady bylo již psáno ale evidentně roco si opět dělá co si zamane :evil: Nic proti ale takovéto jednání jsme již pocítily na loupajících pruzích sergejů, špatné nádrži prvních bardotek atd. :twisted: Doufejme že už to bude jen lepší :lol:

Tak, kdyby jste pozorně četl a nenaříkal jen nad tím, jak Roco dupluje MTB a "mrví modely", tak byste se dočetl, že okna úpravou prošla. Jinak mně osobně duplicita modelu vůbec nevadí, jelikož je podle mě bardotka Roco mnohem lepším modelem a lokomotivu 751 219-7 chci. A takových nás je jistě hodně, u Roca to asi vědí a podle toho také činí.
mikerichter

Příspěvekod Rudolf » ned 27 led, 2013 8:29 pm

Rudolf

Příspěvekod George V. » ned 27 led, 2013 9:26 pm

...Lada 1500, mňam, mňam :D .
George V.

Příspěvekod greenery » ned 27 led, 2013 9:32 pm

mikerichter píše: ......jelikož je podle mě bardotka Roco mnohem lepším modelem.......

......... to je možné, a má být proč. Aby ne, s mnohaletou praxí výrobce. Já mám i konkurenční, a ta zas na to, že je to defacto prvotina jezdí naprosto úžasně.
Já myslím, že vše podstatné už tu bylo mnohokrát řečeno. Já být tím nezmíněným českým výrobcem (zaplaťpánbůh za něj), tak už ode mě nikdo nevidí ani kolo, radši bych lisoval kliky do škodovek.
greenery

Příspěvekod mikerichter » ned 27 led, 2013 11:46 pm

greenery píše:
mikerichter píše: ......jelikož je podle mě bardotka Roco mnohem lepším modelem.......

......... to je možné, a má být proč. Aby ne, s mnohaletou praxí výrobce. Já mám i konkurenční, a ta zas na to, že je to defacto prvotina jezdí naprosto úžasně.
Já myslím, že vše podstatné už tu bylo mnohokrát řečeno. Já být tím nezmíněným českým výrobcem (zaplaťpánbůh za něj), tak už ode mě nikdo nevidí ani kolo, radši bych lisoval kliky do škodovek.

Samozřejmě, že Roco má své know how a technické vybavení na úplně jiné úrovni a tak je jasné, že jejich bardotka bude v jistých aspektech dokonalejší. Nicméně důvody, proč je pro mě bardotka od Roco mnohem lepším modelem, s tímto vůbec nesouvisí. Já mám na mysli pouze tvarovou věrnost své předloze. A co se dodržení tvaru a rozměrů týče, zde nehraje roli mnohaletá praxe, ale volba správných technických výkresů stroje a trocha snahy to správně přenést do požadovaného měřítka. Mimochodem jste první člověk, od kterého se dozvídám, že by v případě kritiky své práce své podnikání zabalil, namísto toho, aby případné nedostatky odstranil a lépe konkuroval v tržním hospodářství.
mikerichter

Příspěvekod Matěj » pon 28 led, 2013 3:20 am

viky píše:Já si myslím že by mohlo roco vylepšit bardotku rozhodně v bočních oknech. To by jsme všichni uvítaly :D Také by mohlo roco použít 21-pinové rozhraní a použít nápravy s nižším okolkem jako u nové 218 :) Jen mě zaráží že roco nemá duplovat modely MTB jak tady bylo již psáno ale evidentně roco si opět dělá co si zamane :evil: Nic proti ale takovéto jednání jsme již pocítily na loupajících pruzích sergejů, špatné nádrži prvních bardotek atd. :twisted: Doufejme že už to bude jen lepší :lol:

Myslím, že to duplicita určitě nebude. Modely od obou výrobců jsou provedené jinak a na různé úrovni. Někdo chce vyšší kvalitu provedení, někdo hold dává přednost 21-pinovému rozhraní. Alespoň si každý bude moci vybrat to, co od modelu vyžaduje.
A nevím, nevím, jestli MTB po příchodu Zamračených od ROCA, je ještě bude vůbec dále vyrábět. Myslím, že už moc ne a bude se v roce 2013 soustředit na modely českých motorových lokomotiv, do kterých se ROCO ještě nepustilo. Snad i ta kvalita provedení půjde postupně nahoru.
Matěj

Příspěvekod radula63 » pon 28 led, 2013 5:20 am

Matěj píše:A nevím, nevím, jestli MTB po příchodu Zamračených od ROCA, je ještě bude vůbec dále vyrábět.

Bude. Své kupce si stále najde.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod George V. » pon 28 led, 2013 6:11 am

Tak MTB bude vždycky pružnější co se týká barevných mutací a rozhraní PLUX22 taky není od věci, takže prostor k odbytu tady stále je, nicméně jistý útlum lze očekávat. Trh je do jisté míry již bardotkami nasycen, ne-li přesycen (Roco neRoco), takže bude potřeba se zaměřit trochu jiným směrem. Jinak brejlovce v TT od MTB se, přes své nedostatky a v konkurenci dalších dvou výrobců, stále prodávají a to právě pro velkou nátěrovou nabídku (pravda, také možná kvůli lepší ceně :) ).
George V.

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 12:11 pm

Tak MTB bude určitě i nadále vyrábět. A to vzhledem k zmíněnému většímu počtu barevných verzí a albíni jsou také šikovná věc. Příchod Roca znamená jen přesun těch modelářů, kterým záleží na fyzické věrnosti skutečné lokomotivě. A to jen malé části těchto modelářů, protože mnoho jich nespěchalo a čekalo.
mikerichter

Příspěvekod Hanysek » pon 28 led, 2013 2:23 pm

Tvrzení, že Roco má Zamračenou tvarově věrnější, mi přijde poněkud odvážné. A jestli má Roco jemnější žaluzie nebo lepší stupačky a madla, tak to mě až tak nezajímá. Na to to nejezdí. I když se mnou nebudete souhlasit, tak při pohledu na oba srovnávané modely (z jakéhokoliv úhlu) v modelu MTB vidím zmenšenou Zamračenou, u Roco spíše karikaturu. Ale třeba bude nová forma, která dříve zmiňované vady odstraní...
Hanysek

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 3:04 pm

752_043_banovce_n_ondavou_7-11-06.jpg
real bardotka zssk.jpg
Než plky lépe napoví obrázky, co je zmenšená zamračená a co karikatura.
Naposledy upravil mikerichter dne pon 28 led, 2013 3:09 pm, celkově upraveno 1
mikerichter

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)