Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 03 led, 2014 8:23 am

Pánové, nějak zapomínáte na zákonná ustanovení o kartelových dohodách a omezení volné soutěže - ono to s tím "dodržením" pevné koncové ceny nebude fakt tak horký :lol:

A popravdě - předražený a nekvalitní modely k životu opravdu nepotřebujeme - stejně jako zbytečný a předražený tablety a chytrý telefony, automatický auta co sami brzděj a mluvěj, petardy pro sobecký magory, spousty debilních zákonů, řady neschopných politiků a jiné podobné verbeže :lol. To jestli si danou věc nakonec koupíme je na každém z nás - kdo je rozumný, přemýšlí. U koho vítězí touha nad zdravým rozumem, jeho problém...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 03 led, 2014 8:30 am

kubulak píše:
Petr Zatrepalek píše:Prostě - předobjednat můžeš, koupit nemusíš!

Tim bych si od Noveho roku nebyl tak uplne jisty. Novy Obcansky zakonik (Zakon 89/2012 Sb), ktery 1.1.2014 vstoupil v platnost, zavadi mj. tez pojem "predsmluvni odpovednost". Tj. pokud si s nekym neco predbezne dojednate, a pak z toho chcete cuknout, druha strana po vas muze vyzadovat dodrzeni dohody a to i kdyz jeste nebyla podepsana smlouva. Zrovna na ruseni rezervaci/predobjednavek se to celkem hodi. Uvidime na prvni judikatury soudu, pak budou vsichni chytrejsi.

Na druhou stranu zavádí posílení práva slabší strany - a tím je v tomto případě spotřebitel. Takže má-li výrobek vady, neodpovídá obrázku v katalogu, neodpovídá-li cena, a potažmo je-li objednán přes e-shop tak tato predsmluvní odpovědnost neplatí.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Adam_B » pát 03 led, 2014 8:46 am

Roco chce aby lidi využívali i jejich e-shop. To nebudou dělat pokud někdo bude na minimálních cenách. Proto zavádí jednotné ceny pro všechny, tím pádem se nebudeš ohlížet kde je levněji, ale půjdeš zrovna k prodejci ve svém okolí, protože je to pro tebe nejlevnější varianta pokud nechceš platit poštovné (malý nákup) nebo jet někam dá. Ale jestli ti dá nějaký obchodník nějakou 5-10% slevu, tak to je na něm, protože on si zmenší marži. A kvalita je druhá věc, ale v německu už to taky není jak před 10 lety, kdy x km cesty opravili za den, ale už to dělají 2 měsíce jak u nás.Výrobky jsou tam stále kvalitnější a taky vím, že co se nevezme na německý, rakouský trh se přebalí a veze k nám hlavně, ale když to tu lidi kupují, tak proč taky ne a pokud to stále u nás koupí 20% lidí a prodejce ví, že nikde jinde by se toho tolik neprodalo, tak je to pořád lepší vozit do ČR než neprodat nic nebo vůbec, že?

Firma má tvořit zisk, bohužel tak to je a ve většině případů i bude, když bude tvořit zisk, tak se ho bude snažit maximalizovat(Věřím v to, že každý kdo má vlastní firmu se o to snaží). My, jako modelářský trh s tím nic neuděláme, protože kdyby jsme přestali kupovat výrobky fy. Roco nebo nějaké jinší, tak se na nás klidně vyprdnou a přestanou dělat ČD/ČSD/ZSSK a budou si valit v klidu dál pro němce a začnou třeba dělat pár modelů jiné země.

Tak to vidím já a nemusíte souhlasit.
Adam_B

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 03 led, 2014 9:01 am

Má pravdu, ten hoch! Nicméně - kupovat něco co cenou absolutně kvalitou neodpovídá, je pitomost... Viz třeba "nový" čsd modrý Bastard piko. Nebo akceptovat "jen tak" zdražení první verze Piko čmeláků... A to jsme jen u Pika...
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Adam_B » pát 03 led, 2014 9:13 am

Proto je třeba chodit vybírat k naším obchodníkům a pečlivě se přebírat, protože co jsem stihl přečíst jak to ten půlrok bylo, viz brejlovci a ty praskliny rámů, to můžu zrovna slisovat celý model a nakonec Vám ještě třeba z toho vzejde "dobrý" obchodní vztah a nějaká ta 5% sleva při každém nákupu :lol:

Taky jsem si koupil Ozvučenou Barču Roco (perfektní stav), ale pak jsem si uvědomil, že Roco na "nový" model osadilo starou elektroniku (8pin), tak jde vidět jak nás vnímá. Každý blbý taurus má 22pin v dnešní době, ale ten je taky ÖBB. No a ČSD barča se zvukem, ta může dostat 8pin ať se toho zbavíme,že? Takže člověk co by si chtěl udělat osvětlení ala MTB, tak by musel vyměni celou elektroniku....

Tohle mě nejvíc sere...
Adam_B

Příspěvekod mlha » pát 03 led, 2014 9:19 am

Adam_B píše:Proto je třeba chodit vybírat k naším obchodníkům a pečlivě se přebírat, protože co jsem stihl přečíst jak to ten půlrok bylo, viz brejlovci a ty praskliny rámů, to můžu zrovna slisovat celý model a nakonec Vám ještě třeba z toho vzejde "dobrý" obchodní vztah a nějaká ta 5% sleva při každém nákupu :lol:

Taky jsem si koupil Ozvučenou Barču Roco (perfektní stav), ale pak jsem si uvědomil, že Roco na "nový" model osadilo starou elektroniku (8pin), tak jde vidět jak nás vnímá. Každý blbý taurus má 22pin v dnešní době, ale ten je taky ÖBB. No a ČSD barča se zvukem, ta může dostat 8pin ať se toho zbavíme,že? Takže člověk co by si chtěl udělat osvětlení ala MTB, tak by musel vyměni celou elektroniku....

Tohle mě nejvíc sere...

Myslíš i s prosvítajícíma červenýma ledkama?To by ses musel hodně snažit.....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Houmr » pát 03 led, 2014 9:21 am

Řekl bych, že pro plno železničních modelářů, je dostupný obchod jenom sen.
Pro mne a asi nejenom pro mne je výhodnější poštovné, než jen 60km někam do obchodu. Takže mi většinou musíme riskovat si to nechat poslat...................
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Adam_B » pát 03 led, 2014 9:27 am

mlha píše:Myslíš i s prosvítajícíma červenýma ledkama?To by ses musel hodně snažit.....

To teda jo, ale byl jsem hodně zklamán, když jsem zjistil, že nesvítí ani kabiny, kdy u mé startsetovky BR110 jo :lol: A musíte uznat, že kdyby tam byl ten 22pin tak by to nikoho v rocu nezabilo, ale holt větší výdělek je přece jen větší výdělek. Ale něco už jsem se bavil u p. Novotného, takže aspoň kabiny možná budou svítit :idea:
Adam_B

Příspěvekod Adam_B » pát 03 led, 2014 9:30 am

Houmr píše:Řekl bych, že pro plno železničních modelářů, je dostupný obchod jenom sen.
Pro mne a asi nejenom pro mne je výhodnější poštovné, než jen 60km někam do obchodu. Takže mi většinou musíme riskovat si to nechat poslat...................

V tom případě jde ale zboží do 14 dnů vrátit přece ne?
Adam_B

Příspěvekod George V. » pát 03 led, 2014 9:31 am

No ono s tím kamenným obchodem to taky není nijak slavné. Já mám jeden 20km a mám ho po cestě z práce. Problém je, že je to malý obchod, takže když bych si tam chtěl něco koupit, pravděpodobně to bude na objednávku, protože většinu věcí mít stejně skladem nebude.
Obzvláště pokud by to byl nějaký "spíček" jiné železniční správy, nebo něco hodně drahého. Roco (nebo jiný výrobce) dodá, já si vesele zajedu k prodejci a ejhle, vada (třeba i malá, která se prodejci třeba ani nezdá vadou (potřebuje prodat :D )). Model nepřevezmu. Co bude, až zas budu od něj něco chtít? Bude po mě chtít zálohu? Nebo se na mne rovnou vy....? Prostě modely nejsou housky, nebo televize.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Adam_B » pát 03 led, 2014 9:40 am

Myslím, že je v jeho zájmu mít spokojené zákazníky, protože k němu z vašich peněz taky něco proudí...pokud si to neuvědomuje, tak jít na prověřený eshop...a případné vrácení poškozeného zboží. Tak nějak bych to řešil já...
Adam_B

Příspěvekod Houmr » pát 03 led, 2014 11:03 am

Adam_B píše:
Houmr píše:Řekl bych, že pro plno železničních modelářů, je dostupný obchod jenom sen.

V tom případě jde ale zboží do 14 dnů vrátit přece ne?

To jde, ale jde o to ,že si ho nemohu prohlédnout dopředu, popřípadě hodit řeč s prodavačem atd. A pořád něco posílat tam a zpět to je taky radost a řešení reklamací po telefonu to je k nezaplacení :?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod George V. » pát 03 led, 2014 11:26 am

Jenže aby se s Tebou bavil na nějaké úrovni znamená, že u něj musíš taky nějaký penízky nechat (a třeba překousnout i pár chybiček na modelech)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod FloP » pát 03 led, 2014 3:12 pm

FloP

Příspěvekod mnitka » sob 04 led, 2014 8:56 am

Novinkové katalogy firmy vypouštějí k veletrhu hraček v Norimberku (přelom ledna a únoru)
PIKO je výjimka.
mnitka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)