od jirkan » pon 07 pro, 2015 11:11 am
Já bych si dovolil připsat několik poznámek k jízdním vlastnostem. Protože mám zvukovou verzi, tak pochopitelně v digitálu.
Za prvé je perfektní, že lokomotiva má svou váhu, takže se obejde bez různých pomůcek, které špiní koleje a nakonec zůstanou ležet na tom nejnepřístupnějším místě.... Také sběr proudu je díky tomu lepší. Rychlost je odpovídající, lze se pohybovat i velmi pomalu. Zatím jsem nedělal měření, ale jede to opravdu krokem.
Za druhé - s dodávanou propojkou mezi loko a tendrem je průjezdnost oblouky vynikající, otestoval jsem i 420 mm, bez problémů. Určitě to půjde i na menší poloměr, ale fakt je, že tak dlouhá lokomotiva patří na větší poloměry. Já rozhodně vzhledem k poloměrům na mém kolejišti časem zvážím zkrácení propojky (počkám na slíbený test p. Daleckého), tím se podstatně zmenší i ten největší nedostatek, tj. odstup loko - tendr. I když při ježdění na kolejišti mi to tak strašné nepřipadalo.
Celkově lokomotiva působí velmi robustním dojmem, při rozumném zacházení lze nasadit v běžném provozu bez obav, že se ulomí nějaký detail.
Takže celkově jsem spokojen, jen ta cena asi mohla být trochu "lidovější".