ČS train Npp mototechna

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ČS train Npp mototechna

Příspěvekod Mcx » sob 12 říj, 2024 5:41 pm

A tady i auta, ale opět bočnice shodné s Res 11.sk., u obou vozů které jsou vidět
Nsk_05.jpg
Mcx

Příspěvekod Milan.D. » sob 12 říj, 2024 8:32 pm

Mcx má určitě pravdu v tom, že tyhle modely nejsou pro detailisty jako je on nebo já, ale každý nemá tak vysoké nároky na autentičnost. Někomu stačí ke štěstí dobré jízdní vlastnosti a alespoň přibližná podobnost s předlohou. A to tento model splňuje, takže komu to stačí, pro toho použitelný je. Já ten svůj Nsk před lety strašně chtěl, ale tehdy, v době než jsem začal modely předělávat, nebyl s nápisy ČSD. Po čase jsem ho přesto koupil ČD s tím, že k němu seženu obtisky a přeznačím ho. To už jsem se ale vozům věnoval víc a zjistil jsem, že zdaleka není dokonalý a obtisky nikdo nedělá. Nakonec jsem se ale přesto pustil alespoň do částečné úpravy a obtisky jsem si sestříhal ze zbytků. Připravované sety ale kupovat nebudu, protože nabízené zpracování modelů mi nevyhovuje a do přestavby se mi nechce. Jinak ale díky Mcx za další nádherné fotky těchto vozů .:D
Milan.D.

Příspěvekod A2C » sob 12 říj, 2024 11:31 pm

Mcx píše:Na to je jednoduchá odpověď, fotku nikdo nenajde, protože neexistuje. prototypy 1969 a další vozy vznikaly rekonstrukcí Nsk až v 70. letech, které již asi řadou Npp označeny nebyly, tak byly označeny jen ty dva protoypy, které samozřejmě vzhledem k době vzniku měly 12-místné číslo 27 54 4030 502 a 503.
Jinak model připomíná skutečný vůz jen velmi zhruba - prostě je poplatný době vzniku modelu.

Ďakujem veľmi pekne za informáciu, ušetril som si námahu s prerábkou.
A ďakujem aj za fotky, vidím, že ich využijem maximálne v 4ep. náklad Škodovky 100/110. :wink:
Využijem teda vozovú jednotku PP-80 ktorú robí Malá železnice pre 3ep.
Ďakujem.

Milan.D. píše:Mcx má určitě pravdu v tom, že tyhle modely nejsou pro detailisty jako je on nebo já, ale každý nemá tak vysoké nároky na autentičnost. Někomu stačí ke štěstí dobré jízdní vlastnosti a alespoň přibližná podobnost s předlohou.

Ešte stále je to lepšie než MTB, takže za mňa úplná spokojnosť :lol:

Jindra Charvat píše:ČStrain
může prosím někdo znalý připojit pár slov/řádek obecně o kvalitě výrobků ČStrain. Mám očekávat Bramos, Piko nebo Roco - úroveň/kvalitu :)

Za mňa je to niekde v polke cesty medzi Bramos a Roco/Piko.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod nem.str » ned 13 říj, 2024 5:19 am

Mcx píše:A tady popisy na voze v roce 1973 - Kbs 27 54 333 2502-2
Nsk_03.jpg

to vzpínadlo je z U140
Nsk_04.jpg

Bočnice Npp - uvědomte si, že řada z nich vznikla přestavbou z NSK (bočnice stejné), kde byl požadavek od ČSLA (armády), aby v případě konfliktu, šlo z nich udělat zpět Nsk.

Detaily - uvědomte si, že se jedná o formu 30 let starou a model je v kategorii hobby, měly být sety s brejlovcem CStrain. u vozu Sas (Faccs) je tomu jinak)

I mistr tesař se někdy utne a Mcx nemá vždy 100% pravdu
nem.str

Příspěvekod Sandy » ned 13 říj, 2024 7:48 am

Mcx se tady ošklíbá nad vozem Npp od CS trainu a přitom si, podle vlastních slov, pořídil ten "emerický" vůz od MTB....
No toto :roll:

EDIT.
Před pár lety jsem si u pana Banka pořídil stavebnici vozu Npp. Zatím jsem se dostal jen k sestavení spodku. A k mému překvapení má vůz luxusní jízdní vlastnosti v porovnání se staršímin vozy Nsk. Možná i proto, že jsem použil dvojkolí Klein... s osou 23,8 mm. /jezdí po R434).

Jinak tyto vozy (ať od CS train nebo MŽ) neuvěřitelným způsobem oživí kolejiště. Jen kdyby nestály těch nejméně pět litrů....
Sandy

Příspěvekod Mcx » ned 13 říj, 2024 6:12 pm

Sandy píše:Mcx se tady ošklíbá nad vozem Npp od CS trainu a přitom si, podle vlastních slov, pořídil ten "emerický" vůz od MTB....

Jj jeden pokus o vylepšení stačil :D
Ale spíše by mne zajímalo proč ten Leks má takové nějaké divné "klanice" až na horní plošinu, je to vidět i na dalších vozech a jsou i další fotky kde to je vidět. Po odebrání bočnic to již neměly.
No ono je jednoduché vysvětlení proč vozy Leks mají bočnice shodné s vozy Res 10/11.sk. Protože Výroba Nsk skončila rokem 1967, 1970 protoypy Npp/Leks, výroba v 70, letech ... ne rekonstrukce, nebo si někdo myslí, že vozy Nsk ČSD byly odprodány AZNP a Mototechně na reko na Leks, asi ne, byly vyrobeny další , ale již v souběhu s Res 10. sk. které se vyráběly 1967 až 1970 a pak od roku 1975 vozy Res 11.sk. asi vyrobeny hned jako Leks a s bočnicemi které se lisovaly a svařovaly pro Res (výrobně jednodušší a levnější než původní Nsk)
Takže v zásadě asi u modelu Leks bočnice špatně, protože jiné jsem na fotkách neviděl, jedině možná ty dva prototypy a na všech vozech v 70. i 80. letech jsou vidět ty vysoké klanice až k horní plošině.
Tak asi to budou normální klanice Nsk, měly je i protoypy, ty taky opravdu měly bočnice shodné s Nsk, protože vznikly z vozů Nsk vyrobených v roce 1965.
Mcx

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)