Rudolf píše:Asi se shodneme na tom, že výrobce musí prodat co nejvíce kusů. To předpokládá výrobu jednoho typu lokomotivy (z jedné formy) ve více modifikacích, nejlépe ještě s popisy různých železničních společností v různých státech.
Jenže takových modelů, které ještě nikdo nevyráběl je už minimum.
Rudolf píše:Proto moc nevěřím zrovna výrobě české poválečné rychlíkové lokomotivy, která nikde jinde než u nás nejezdila. I když ta představa je skvělá a určitě bych si ji koupil.
Já myslím, že je to reálné. Je to o tom aby si výrobce udělal průzkum trhu, také by se dozvěděl že mnoho z nás by si jí koupilo v ceně 10 000 CZK.
Rudolf píše:Spíš kdyby někdo napsal, že Roco připravuje výrobu třeba kkStB 97, tj. naší 310.0, která jezdila v celém Rakousko-Uhersku, během války i v Německu, tomu bych věřil spíš. A myslím, že by byla velmi dobře prodejná. A hodila by se na každé kolejiště v této oblasti. A výrobní cena proti rychlíkové lokomotivě by byla značně nižší.
Složitost konstrukce bohužel nezáleží na velikosti mašiny, ale spíš na počtu detailů ze kterých je složena
Rudolf píše:Nedalo by se to navrhnout firmě Roco ?

Udělat průzkum trhu, předobjednávky apod ? Asi by to byl mnohem reálnější projekt.
Určitě ano, ale nejenom ROCO třeba i PIKO, GUETZOLD, Fleicschmann Liliput a já nevím komu ještě. Tohle by mojhl být úspěšný model, zejména pro mnho svých variací.
Rudolf píše:Nemáte někdo info o té 556.0 ze Slovenska ? V posledním Železničním magazínu byly opět fotografie některých dílů z připravované výroby. Jaká bude cena ?
No slyšel jsem že má stát 35 000, ovšem při dotazu na druh dvojkolí - mají být prý z ROCO BR50 jsem si řekl, že by výrobce alespoň mohl dodat kola RP25 jak má třeba hrboun popřípadě RP25 FS. O tom však nechtěl ani slyšet - takže to bude zase "jakoby štokr" což mi připadá jako velká škoda.