Technicky dotaz ohledne Lokomotivy

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: loko HO

Příspěvekod vvitty » pát 08 srp, 2008 7:39 am

MaHa píše:
VitekS píše:Jasny,tohle se mi dostalo jen tak do ruky.Ale spis se chystam kupovat v USA na ebay,protoze me lakaji americke lokomotivy.

Jó a jak budeš na e-Bay řešit případné reklamace (nic není dokonalé,že.) :?:

nijak. zapocitam si riziko do ceny.... kdyz za to same zaplatim o 30-50% mene nez tady, muzu si dovolit misto dvou lokomotiv koupit tri a jednu mit jako zalozni zdroj nahradnich dilu :) stejne, kolik motohodin najedes za dva roky, aby neco melo sanci odejit? pokud se to nesype uz na zacatku...

btw s jednim z jejich obchodu jsem reklamaci dokonce i resil, pri preprave doslo k poskozeni par drobnych dilu, sprahel a tak (nevhodne baleni). a svete div se, prisly prilozene k dalsi objednavce, nikdo ani nic nechtel videt.
vvitty

Re: 00 versus H0

Příspěvekod MaHa » ned 10 srp, 2008 5:20 pm

michal_n_cz píše:
VitekS píše:Jeste bych mel jdnu otazecku.Jak je to z lokomotivama co jsou v rozmeru OO daji se normalne pouzit na HO?

00 jsou většinou modely Britských železnic. Rozchod je taky 16,5mm, takže je lze s nimi jezdit na běžných kolejích H0. Ale měřírko mají tuším 1:76 a jsou trochu macatější. Požívají i jiné spřáhla podobné starému háku od Fleischmanna. Koukni třeba na http://www.hornby.com
Michal N.

Tak nějak - mají větší průjezdný profil. :?
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod MaHa » ned 10 srp, 2008 5:26 pm

vvitty píše:
MaHa píše:
VitekS píše:Jasny,tohle se mi dostalo jen tak do ruky.Ale spis se chystam kupovat v USA na ebay,protoze me lakaji americke lokomotivy.

Jó a jak budeš na e-Bay řešit případné reklamace (nic není dokonalé,že.) :?:

nijak. zapocitam si riziko do ceny.... kdyz za to same zaplatim o 30-50% mene nez tady, muzu si dovolit misto dvou lokomotiv koupit tri a jednu mit jako zalozni zdroj nahradnich dilu :) stejne, kolik motohodin najedes za dva roky, aby neco melo sanci odejit? pokud se to nesype uz na zacatku...

btw s jednim z jejich obchodu jsem reklamaci dokonce i resil, pri preprave doslo k poskozeni par drobnych dilu, sprahel a tak (nevhodne baleni). a svete div se, prisly prilozene k dalsi objednavce, nikdo ani nic nechtel videt.

To pak jo, ale chce to těch 50%-70%, aby bylo na tu třetí náhradu!
PS: Některé věci z dodávek se sypou už od začátku a není to špatným balením.
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » ned 10 srp, 2008 5:33 pm

George V. píše:To MaHa:

...no mně se také hlavně moc nehodí do koncepce. Samá DR, epocha III. Kdyby to bylo aspoň DB...

No tak nechat přeznačit. Vždyť spousta DR-vozidel skončila jako kořistních na našich kolejích(pokud neděláš IV-V epochu).
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod George V. » úte 19 srp, 2008 11:18 am

...právě, že bych chtěl IV-V epochu, ale nijak striktně. Bude tam i nějaká pára, coby historický vlak. Ale stejně se starých modelů asi zbavím, protože se chystám na digitál a asi půjdu i do krátkých spřáhel. Ty očka nějak nedrží a nedají se spojovat v oblouku, jako dřív.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vvitty » úte 19 srp, 2008 4:26 pm

[quote="MaHa]To pak jo, ale chce to těch 50%-70%, aby bylo na tu třetí náhradu!
PS: Některé věci z dodávek se sypou už od začátku a není to špatným balením.[/quote]

tak pokud nekdo dela US lokomotivy, stejne mu nic jineho nezbyva, protoze tady na trhu proste nejsou (resp. vozi(l) je sem napr. pan Litomysky, ale tusim jen v Nku), a nebo jsou za takovou ranu, ze rezerva 50% na kuse se da porad jeste udelat. Pokud kurz $ nepujde zpatky na 35, pak uz to bude taky jedno, protoze misto lokomotiv budeme radi ze mame na benzin :).

a k cemu je tahaji ostatni? bud jako levnejsi alternativa pro deti na hrani, a tam odejdou z jinych duvodu, nebo jako zdroj podvozku a dilu na prestavby, a tam je stejne reklamace obtizna. taky neni nutne kvuli pripadne oprave brat rovnou novou lokomotivu, nekteri prodejci jsou schopni k objednavce pribalit i prislusne nahradni dily, pokud je zrovna maji skladem, nebo se daji sehnat i tady v CR za rozumne penize.
Snad nejdrazsi soucasti je motoru, a jeho vinuti neodchazi zas tak casto ;)
Tedy pokud v lokomotive neni osazeny DCC dekoder, potom muze byt druha draha cast prave ten dekoder.
vvitty

Staré modely

Příspěvekod MaHa » úte 19 srp, 2008 5:42 pm

George V. píše:...právě, že bych chtěl IV-V epochu, ale nijak striktně. Bude tam i nějaká pára, coby historický vlak. Ale stejně se starých modelů asi zbavím, protože se chystám na digitál a asi půjdu i do krátkých spřáhel. Ty očka nějak nedrží a nedají se spojovat v oblouku, jako dřív.

Nu pak BR 38 (saská P-8 )(354.5 ČSD) je velmi kvalitní model srovnatelný se současnou produkcí . K zahození není ani stará verze BR 86 nebo BR 56 ze Zwickau. A např. stará verze BR 106 je určitě o něco lepší než verze nová.
...a nové modely? Koupil jsem si od ROC-a 447.0 (BR 94) a "kopou" u ní spojnice. Zdá se že to nepůjde rozjezdit...., takže asi reklamace.... :?
S některými novými modely bych určitě nespěchal.... :?
Naposledy upravil MaHa dne úte 19 srp, 2008 6:00 pm, celkově upraveno 2
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » úte 19 srp, 2008 5:57 pm

vvitty píše:
MaHa]To pak jo, ale chce to těch 50%-70%, aby bylo na tu třetí náhradu!
PS: Některé věci z dodávek se sypou už od začátku a není to špatným balením.[/quote]
[quote="vvitty píše:
tak pokud nekdo dela US lokomotivy, stejne mu nic jineho nezbyva, protoze tady na trhu proste nejsou (resp. vozi(l) je sem napr. pan Litomysky, ale tusim jen v Nku), a nebo jsou za takovou ranu, ze rezerva 50% na kuse se da porad jeste udelat. Pokud kurz $ nepujde zpatky na 35, pak uz to bude taky jedno, protoze misto lokomotiv budeme radi ze mame na benzin :).

No jo, ale on ten kurz časem nahoru určitě půjde....... :?
....a budem chodit pěšky nebo kolmo...... :? ...strašná představa..... :?
vvitty píše:a k cemu je tahaji ostatni? bud jako levnejsi alternativa pro deti na hrani, a tam odejdou z jinych duvodu, nebo jako zdroj podvozku a dilu na prestavby, a tam je stejne reklamace obtizna. taky neni nutne kvuli pripadne oprave brat rovnou novou lokomotivu, nekteri prodejci jsou schopni k objednavce pribalit i prislusne nahradni dily, pokud je zrovna maji skladem, nebo se daji sehnat i tady v CR za rozumne penize.
Snad nejdrazsi soucasti je motoru, a jeho vinuti neodchazi zas tak casto ;)
Tedy pokud v lokomotive neni osazeny DCC dekoder, potom muze byt druha draha cast prave ten dekoder.

O vinutí ani tak nejde jako o komutátor, špatně zalisovaný, pootočený vůči kotvě apod. Další vadou jsou RP 25 v HO. Pro uživatele oblouků pod R 500 mm je dobré je vyměnit za standart.
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod vvitty » úte 19 srp, 2008 6:41 pm

tak zrovna RP25 muzou byt naopak duvodem, proc si je nekteri objednavaji ;)

a to bych neuvadel jako reklamovatelnou vadu, ktera se pozna az dodatecne, to je vlastnost, ktera je specifikovana uz od zacatku... to bych mohl taky rict, ze vadou k reklamaci je pouzite sprahlo... nicmene i to je uvedeno.
vvitty

Příspěvekod George V. » stř 20 srp, 2008 7:47 pm

To MaHa:
Zrovna BR93!(447.0) od Roca mám a je v pohodě, se starýma párama nesrovnatelná. Starou BR86 mám a je to nic moc, motorek je třeba pořád mazat, jízdní vlastnosti bídné. Moc lehká. BR106 je pěkná, tu si zřejmě nechám, ale netuším, jak do ní dostat dekodér. Ostatní tebou vyjmenované páry nemám, ale co o nich vím, tak pohon jen v tendru = nic moc jízdní vlastnosti. Od Roca mám ještě sergeje a BR110 (745) a to je ve srovnání se starou produkcí úplně jiná liga. Stejně tak HOBBY Hercules od Pika (aspoň co se pojezdu týče).
George V.

Příspěvekod MaHa » pát 22 srp, 2008 7:44 am

vvitty píše:tak zrovna RP25 muzou byt naopak duvodem, proc si je nekteri objednavaji ;)

a to bych neuvadel jako reklamovatelnou vadu, ktera se pozna az dodatecne, to je vlastnost, ktera je specifikovana uz od zacatku... to bych mohl taky rict, ze vadou k reklamaci je pouzite sprahlo... nicmene i to je uvedeno.

RP 25 jsem nemyslel jako reklamační vadu, ale jen jako jistý další problém pro uživatele menších oblouků(kterých je u nás většina) s jejich vypadáváním..... :?
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » pát 22 srp, 2008 7:54 am

George V. píše:To MaHa:
Zrovna BR93!(447.0) od Roca mám a je v pohodě, se starýma párama nesrovnatelná. Starou BR86 mám a je to nic moc, motorek je třeba pořád mazat, jízdní vlastnosti bídné. Moc lehká.

No tak dovážit, místa je tam dost. popř. vyměnit zinkový balast za olověný......
George V. píše: BR106 je pěkná, tu si zřejmě nechám, ale netuším, jak do ní dostat dekodér. Ostatní tebou vyjmenované páry nemám, ale co o nich vím, tak pohon jen v tendru = nic moc jízdní vlastnosti.

Tomu nerozumím, pohony v tendru jsou snad špatné?
George V. píše:Od Roca mám ještě sergeje a BR110 (745) a to je ve srovnání se starou produkcí úplně jiná liga. Stejně tak HOBBY Hercules od Pika (aspoň co se pojezdu týče).

No právě u té 745 byl u motorku pootočený komutátor.......
A v sergeji je motor v podstatě stejný - má navíc setrvačník.
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod hummus » pát 22 srp, 2008 8:30 am

MaHa píše:RP 25 jsem nemyslel jako reklamační vadu, ale jen jako jistý další problém pro uživatele menších oblouků(kterých je u nás většina) s jejich vypadáváním..... :?

Ja bych to nevidel tak tragicky. Doma jsem projizdel Atlasku s RP25 na starem U-kolejivu piko s polomerem 440 mm a lokomotiva nemela zadne problemy. V obloucich R3 Roco (434,5 mm) jezdi uplne fantasticky. Na dobre polozenych profilovych kolejich podle me nemuze byt problem s RP25 ani na obloucich 360 mm.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » pát 22 srp, 2008 8:32 am

Ad 745:

Jak jsi to zjistil, že je pootočený komutátor? Mně ta 745 jezdí dobře, ale zdá se mi, dost pomalu. Může to být tím? Jinak podle papírů má setrvačník také...

Ad pohony v tendru:

Mám dvě mašiny s pohonem v tendru a nic moc. Dokud jsou bandáže měkké tak to jakž takž jezdí, pak už má v kopci ta mašina co dělat sama se sebou, natož ještě táhnout nějaký vagony. Obzvlástě BR 01 je na to dost háklivá...
George V.

Příspěvekod MaHa » pát 22 srp, 2008 8:41 am

hummus píše:
MaHa píše:RP 25 jsem nemyslel jako reklamační vadu, ale jen jako jistý další problém pro uživatele menších oblouků(kterých je u nás většina) s jejich vypadáváním..... :?

Ja bych to nevidel tak tragicky. Doma jsem projizdel Atlasku s RP25 na starem U-kolejivu piko s polomerem 440 mm a lokomotiva nemela zadne problemy. V obloucich R3 Roco (434,5 mm) jezdi uplne fantasticky. Na dobre polozenych profilovych kolejich podle me nemuze byt problem s RP25 ani na obloucich 360 mm.

Tak tos měl(máš) kliku! Koupil jsem si omylem (přehlédl jsem) BR103(E03) na RP 25 a ta skákala ven i na profilech R550mm. Také modely US-vozů od firmy Walters mají RP-25(taky nic moc). Zřejmě budou asi RP-25 a RP-25, když dva dělají totéž není to totéž. Takže RP-25 na malých poloměrech bude vždy sázka do loterie.
Modelová železnice
MaHa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)