Petr_J píše:To VD.CSD: Vypadá to mnohem líp, to jsi "pouze" očistil obruče od barvy, nebo je za tím něco víc?
nabarvil kola a očistil "pouze" obruče a tyčoví...
Moderátor: Michal Dalecký
Petr_J píše:To VD.CSD: Vypadá to mnohem líp, to jsi "pouze" očistil obruče od barvy, nebo je za tím něco víc?
Jirka Rubín píše:Na stránkách ROCO více pohledů na 354.130
https://www.roco.cc/rde/produkte/lokomo ... 1-csd.html
Svratka píše:nem.str.:
Dle mého názoru měly stroje zařazené u ČSD tendr plechový jen do úrovně hrany bočních uhláků. Střední nástavba měla kolmé hrany (tedy nikoli šikmé ocelové náběhy jak má model) a byla dřevěná, dost možná na každém stroji originál provedená. Při pohledu na tendr odzadu větší šířka zvýšeného tendru než má model, maximální využití prostoru až k hraně oválných okének budky. V půdorysu tedy nikoli čtverec, ale pěkný široký obdélník.
Mimochodem, proč měnit slušivý giesel za trubku? Navíc, provedení modelu se smaltovanými tabulkami a dvojitými madly odpovídá období 60.let, kdy byly stroje gieselem doslova ozdobeny! Krása komína vynikne jak při pohledu ze strany v předsunuté pozici podobně jak u čtyřkoláka, tak i při čelním pohledu (štíhlý komín s oválnými okny budky). Sláva konstruktérům!
Osobně nechápu, co je zajímavého na původním rakouském komínu tvaru strohé roury bez prostorového efektu? Teprve komín giesel dodal strojům plasticitu a eleganci, i když chápu, že ortodoxní zastánci za každou cenu původních konstrukčních prvků se mnou nemusí souhlasit...
Svratka píše:Ještě by to chtělo upravit turbínku vedle giesselu. Jednak mi přijde její vzhled poněkud odlišný od vzhledu pěkných uzavřených turbínek v našich zemích a jednak ta na modelu má dle rakouského vzoru dlouhou trubku na odcházející páru podle plochy komína. U nás měly turbínky pouze krátkou trubičku, navíc to šlo ještě přes jakousi pohyblivou spojku či co???
Možná někdo doplní bližší technickou specifikaci..., předem díky.
A pak by mě ještě zajímalo, co jsou takové vyklenuté půlválcové vodorovně umístěné "toulce" nebo "torny" pod okrajem výhledu z budky hned vedle dveří ? Na modelu nejsou a většina lokomotiv na snímcích, které jsem nalezl, je má.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Pawlik a 7 návštevníků