Piko T435 / 720 / BR107 maly Hektor

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2021

Příspěvekod Dovi » pát 12 lis, 2021 5:20 pm

jardaaa píše:Bruska/ližina, můžu se zeptat, o čem je řeč? Slyším o tom poprvé..
dík

Např. tady je pěkné uvedení do problematiky od Jindry Charváta:

viewtopic.php?f=15&t=12510

viewtopic.php?f=15&t=12510&start=30#p289144
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod JaroHo » sob 13 lis, 2021 8:46 am

včera jsem viděl hektora naživo a je fakt luxusní. Detaily má moc hezké, hezčí než PMT.
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod Svratka » sob 13 lis, 2021 5:35 pm

Jen škoda těch nesmyslných "vyboulených" sloupků madel na bruknách i čelníku...
Svratka

Příspěvekod Ivan » ned 14 lis, 2021 6:11 am

George V. píše:Chomutovský agrárník je jiné číslo. Tuším 139, nebo tak nějak...

Já našel v literatuře (atlas vozidel ŽM) , že agrárníci byli do čísla 140, nemusi to tam být správně.
Vím, že informace o zelených byla i na prototypy.cz, ale ty stále nejedou :(
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod rozec.karel » ned 14 lis, 2021 8:18 am

Zdravím... A já sem si furt myslel, že lokomotiva "agrárník" je pouze lokomotiva T435.087, která měla snad poprvé použity kývačkové podvozky a měla i zvýšenou rychlost na 80km/h a jezdila i s rychlíkama... Nebo se v něčem pletu? Rád se nechám uskromnit v názorech... :P :P :P ...Kývačkové podvozky pak doslaly až lokomotivy T435.139-145. :D
rozec.karel

Příspěvekod JaroHo » ned 14 lis, 2021 12:27 pm

v názorech se uskromňovat nemusíš ale myslels třeba usměrnit :mrgreen:
info z wiki: Stroj T 435.087 měl jako první zelený nátěr (odtud přezdívka „agrárník“) a změněný převod na dvojkolích, takže nejvyšší rychlost vzrostla z 60 na 80 km/h
JaroHo

Příspěvekod George V. » ned 14 lis, 2021 4:26 pm

Už nevím, jak to bylo z výroby, ale já Chomutovskýho 720.139 jinak, než zelenýho neznám. Ten byl snad zelenej už za komančů...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod A2C » ned 14 lis, 2021 5:53 pm

Páni, musím sa s Vami podeliť.
V piatok mi známy doniesol novinku od Piko T435.0 aby som mu dosadil doplnky.
Pre mňa T435.0 nikdy nebola lokomotívou po ktorej by mi páslo srdce, predsa len som ju vídaval ako škaredú lokomotívu v TT a takú divnú krabicu od PMT.
O čo väčšie bolo moje prekvapenie keď som ju vytiahol z krabičky. Nemôžem povedať, že láska na prvý podľa, ale rozhodne jej kúpu zvažujem. PMT je oproti tomu ako MTB oproti Roco či Techimage.
Nádherný model, nádherné detaily, model je atraktívny ako krásna dáma v šatách ktoré zvýraznia každý jej dokonalý kus... A pohybuje sa ladne s gráciou a vybraným slovníkom. Asi tak by som definoval moje prvé zoznámenie s týmto malým hektorom od Piko.
A teraz k modelu. Predstavuje loko v 4ep. (asi v období tesne po druhom oslobodení ČSSR červenou armádou), lebo jej chýba hviezda má hranaté nárazníky, čo asi bude chyba (aj keď neviem kedy sa na tieto lokomotívy dostali), ja tam budem osadzovať guľaté.
Model má 308g bez dekodéra s analógovou prepojkou (Plux12).
Hnané všetky 4 nápravy, 2 bandáže na dvoch vnútorných dvojkoliach (vždy na jednej strane po 1)
Samozrejmosťou sú všetky detaily osadené sólo, okrem teda madiel na kapote, tie sú len nafarbené výstupky (čo ale nie je na škodu, vyzerá to skvele) a musel som si ho vziať do ruky na blízky pohľad či sú aj madlá samostatné alebo je to len nafarbený výstupok karosérie. Veľmi dobrú službu v tomto zohrá aj tá tmavomodrá farba. Zrejme je správna i keď ja osobne by som preferoval svetlejšiu.
Madlá na kabíne sú plastové, zábradlia sú leptané. Trocha som sa toho obával, ale pôsobia veľmi dobre.
Rovnako tak aj zábrana výstupu na strechu je leptaná.
Popisy sú natlačené čisto a aj najmenší nápis je čitateľný. Oproti PMT ich je aj pár naviac.
Leptané tabulky a štítky, bohužiaľ nie sú pribalené, avšak takto sa ponúka práca pre výrobcov tabuliek.
Ventilátor na streche je v striebornej farbe a jedná sa o sólo diel. Naviac pekne vyniká pod žalúziami. Pod osou ventilátora sa naviac nachádza skrutka držiaca karosériu (ďalšie dve sú pod kabínou vedľa podvozkov)
Model má Plux22 a power pack ktorému nie tak celkom rozumiem, pretože je na iba 3V a 1F.
Samozrejmosťou sú podsvietené aj tabuľky.
Stanovište je kovový výlisok.
Miesto pre reproduktor je pod kovovým výliskom ktorý drží skrutku pod ventilátorom.
V Analógovom modeli je miesto reproduktoru vyplnené závažím v tvare reproduktora o váhe 16g
2W repro od Zimo sa nezmestí. Bude treba použiť 1W s nízkou ozvučnicou alebo s ozvučnicou na mieru. opäť priestor pre našich výrobcov doplnkov.
Momentálne budem osadzovať dočasne MX630P16 takže nemôžem opísať všetky nastavenia a funkcie.
V každom prípade aspoň takto som chcel priblížiť tento nádherný model.
Ak ešte premýšľate, už nie je nad čím. Očakávam strmý prepad cien PMT modelov.

Edit:
model má osadený motorček "čínskeho typu" vyzerá to na FK055 (5pólový) ale môže to byť aj 3 pólová varianta ktorú tak rád používa Trix. Samozrejme nedajú sa vymieňať uhlíky.
Čo jasne naznačuje na veľký výpadok motorčekov v Číne. A nie výhodný prechod na 3 pólové motorčeky ako sa tu snaží prezentovať Roco...
Jednoducho zrejme poriadne tam niečo vyplavilo a motorčeky nie sú.
Naposledy upravil A2C dne ned 14 lis, 2021 8:04 pm, celkově upraveno 1
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod JaroHo » ned 14 lis, 2021 7:26 pm

asi nemělo být malým hektorom od MTB. :mrgreen: ale piko.Jakuž jsem psal, vypadá fakt pěkně a A2C→ta poezie k tomu je super :mrgreen: :wink:
JaroHo

Příspěvekod A2C » ned 14 lis, 2021 8:05 pm

elvis.jarous píše:asi nemělo být malým hektorom od MTB.

Pardon, moja hlava už snívala o dáme v červenom ;) :D
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Dovi » pon 15 lis, 2021 12:59 pm

A2C píše:
Páni, musím sa s Vami podeliť.

[...]
Nemôžem povedať, že láska na prvý podľa, ale rozhodne jej kúpu zvažujem.
[...]
Nádherný model, nádherné detaily, model je atraktívny ako krásna dáma v šatách ktoré zvýraznia každý jej dokonalý kus... A pohybuje sa ladne s gráciou a vybraným slovníkom. Asi tak by som definoval moje prvé zoznámenie s týmto malým hektorom
[...]
Samozrejmosťou sú všetky detaily osadené sólo, okrem teda madiel na kapote, tie sú len nafarbené výstupky (čo ale nie je na škodu, vyzerá to skvele) a musel som si ho vziať do ruky na blízky pohľad či sú aj madlá samostatné alebo je to len nafarbený výstupok karosérie. Veľmi dobrú službu v tomto zohrá aj tá tmavomodrá farba. Zrejme je správna i keď ja osobne by som preferoval svetlejšiu.
Madlá na kabíne sú plastové, zábradlia sú leptané. Trocha som sa toho obával, ale pôsobia veľmi dobre.
Rovnako tak aj zábrana výstupu na strechu je leptaná.
Popisy sú natlačené čisto a aj najmenší nápis je čitateľný. Oproti PMT ich je aj pár naviac.
Leptané tabulky a štítky, bohužiaľ nie sú pribalené, avšak takto sa ponúka práca pre výrobcov tabuliek.
Ventilátor na streche je v striebornej farbe a jedná sa o sólo diel. Naviac pekne vyniká pod žalúziami.
Samozrejmosťou sú podsvietené aj tabuľky.
Stanovište je kovový výlisok.

Ak ešte premýšľate, už nie je nad čím. Očakávam strmý prepad cien PMT modelov.

Ahoj,
a díky Ti za podrobné a potěšující informace.

Já jsem momentálně taky už několik dní "v naději"...

Po shlédnutí množství videí vlastníků H0 modelů BR 107 DR (loňský PIKO 'Hektor' v jejich východoněmecké červené kamufláži) jsem už dál neváhal a toho našeho tmavomodrobílého ČSD Hektora jsem minulý týden objednal - i přes ty německé pokyny mašinfírovi ve vysílačce a přes absenci pěticípé hvězdy :-)

- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod arcade » pon 15 lis, 2021 8:42 pm

Kratke video Hektora od Pika:
https://youtu.be/nisB0Qj70TU

Z mojho pohladu je model naozaj velmi krasny, zvuky su dost slusne.
Jedina otazka-ako sa da zvysit hlasitost zvuku u modelov Piko? ( okrem F25 )
arcade

Příspěvekod FilipP » pon 15 lis, 2021 9:02 pm

Dakujem za video. Je to fakt pekny model aj zvuk je dobry. Podrobny manual este nie je, ale ak je to ako pri inych Piko projektoch tak celkova hlasitost je pod Susi bank 2 (takze najprv CV1021 na hodnotu 2) na CV900. Zakladne nastavenie je 200, malo by ist zvysit az na 255.
FilipP

Příspěvekod George V. » úte 16 lis, 2021 5:12 am

Dá se to nastavit i na Roco Multimouse?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod FilipP » úte 16 lis, 2021 5:28 am

Asi to zavisi aj od centraly. Ja mam Roco z21 start s multimaus a ide to. Akurat ten zapis trva dlhsie.
No pozor, ja mam projekt Vectron.Tohto Hektora nemam a nie je rozsireny manual, no co som ich par pozrel, vsetky mali max hlasitost v Susi bank 2 a pod CV 900. Najprv treba nastavit CV1021 na hodnotu 2 (tym sa aktivuje Susi bank 2) a az potom CV900 na hodnotu hlasitosti ktoru chcem. Na Vectrone bola 200 a da sa az po 255. No pri vyssej hlasitosti moze zvuk skreslovat, mne na 200 prisiel prilis hlasny.

20211116_063625.jpg
Naposledy upravil FilipP dne úte 16 lis, 2021 5:40 am, celkově upraveno 1
FilipP

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)