Aby som ti pravdu povedal, v poslednom období som osvetloval cca 30 vagónov, ACME Slovenskú strelu, Roco Ylony, Tillig Ylony, Roco Ba, Da, WR4ü-28, Piko Balm, Liliput Ara.
Stretol som sa s zaujímavým zistením, ACME nedodali zberacie pliešky, Roco Ylony bez zberačov, Tillig Ylony zberače v sáčku, Roco historické v sáčku s doplnkami, Piko Balm bez zberacích plieškov a bez prípravy na osvetlenie, ani možnosť ho dať na akési výstupky nad sedadlá, jedine nalepiť na strechu alebo v mojom prípade skrátiť lištu a doslova ju šprajcnúť do karosérie a oprieť o výlisky okien v prechodových dverách. Naviac pre osvetlenie vagónu trebalo ho rozobrať takmer do posledného dielu.
Najhoršie na tom ale bola Ara od Liliputa ten trebalo celkom rozobrať, vybrúsiť odvrtať a vyrobiť zo zberačov od Tilliga zberanie prúdu z každého kolesa zvlášť! následne prevrtať všetky výlisky a pretiahnuť káble k osvetleniu, hore upevniť lištu, vodiče upevniť aby sa podvozky otáčali prirodzene, a pod strechou ich skovať, následne sa pohrať aby zacvakla strecha.
čiže pochybujem že Piko tie zberacie pliešky mať bude, a ešte viac pochybujem že mysleli na to aby sa to dalo aj akosi rozumne inštalovať.
V tomto u mňa vyhrávajú Roco vagóny:
Dám dole strechu pretiahnem vodiče z osvetlenia až na podvozky, priletujem k zberačom, obojstrannou páskou prilepím osvetlenie na výstuhy vágónu pod strechu a zacvaknem strechu.