Původně jsem uvažoval "o červeném ČD s pruhy na čelech" a byl jsem pro něj už od zimy "najisto" rozhodnut.
Ze tří poměrně závažných věcných důvodů a 4. symbolického jsem to přehodnotil a [...]
Dva ze tří věcných důvodů pominuly - a třetí byl přebit faktem, že stará láska nerezaví.. :--)
Takže nakonec přijela i lokomotiva 742.162-1 ČD a doplnila dosavadní společenstvo Roco Kocourů.
Na rozdíl od svého ČSD předchůdce Roco 73x0003 (T466.2050 ČSD) má tento novější ČD Kocour Roco 73x0014 (742.162-1 ČD), samozřejmě kromě známých věcí z novějších epoch, jako např. profilované kabiny, změněného (bezpečnějšího) čelního zábradlí, drobných dalších odchylek (zejména na střeše) a předpisových krémových pruhů na čelech, sice také ještě červenou kapotu, avšak působící dojmem o trochu tmavšího odstínu. A hlavně pak má i jinou barvu střechy a podvozkových partií - už ne "čistě šedou", ale subjektivně o něco tmavší "špinavě hnědošedou" s lehce nazelenalým nádechem.
Jinak jako dosud vždy u zatím získaných exemplářů Roco Kocourů platí i u tohoto kusu:
Velká spokojenost a radost z modelu a jeho provedení.
Opět vše v naprostém pořádku - jak povrchová úprava, potisk a nepoškozené detaily karoserie, tak i elektronika, osvětlení*) a ozvučení modelu, a v neposlední řadě i velmi dobré jízdní vlastnosti, samotný pojezd, jeho pohon, ložiska a převody.
__
*)
Včetně správně fungujícího volitelného osvětlení kabiny ovládaného (bezchybně-spolehlivě) pomocí F10