422.0 ČSD /178 KkStB/ od Brawa

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 422.0 ČSD /178 KkStB/ od Brawa

Příspěvekod skjozefsk » úte 09 říj, 2012 9:59 pm

Ako sa v EU patrí, Brawa poslala najprv faktúru za objednaný tovar. Z objednaných 10 ks lokomotív 422 fakturuje 3 ks napriek tomu, že potvrdila pôvodné objednané množstvo. Ak mienia podobne postupovať u všetkých odberateľov na Slovensku a v Čechách, že bez vysvetlenia skrátia objednané ks, dostanú sa k mnohým modelárom iba pekné fotografie, ktoré budú zverejnené. Mám zlý pocit, že sme pre firmu Brawa ďaleko. Alebo sa mýlim?
skjozefsk

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 10 říj, 2012 6:10 am

Potvrzuju, bylo vyrobeno 40% z objednanych poctu a to prijde i obchodnikum. Termin dodani zbytku bohuzel neni znam a to tu byl pred tydnem obchodak a rikal ze to dostaneme vse najednou :twisted:
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod radeksindy » stř 10 říj, 2012 8:42 am

Koukám, že BRAWA si chce svoje jméno "vylepšit" :evil:

Týká se to jen 422.031 ČSD nebo i verze kkStB? V souvislosti s ostatními verzemi nic takového nepadlo, to by rakušáci řvali jak pominutý.
radeksindy

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 12 říj, 2012 11:23 am

Obrázek

Obrázek
Bejčkové jsou zde.
Michal Dalecký

Příspěvekod t6791225 » pát 12 říj, 2012 12:52 pm

Nechci, aby to vyznělo nějak zle, ale tohle myslí Brawa opravdu vážně nebo to je jen nějaký vzorek? Za ty prachy bych teda očekával mnohem více muziky... Dyť ty lucerny jsou otřesné. Co ten drát čouhající ze spodka lucerny a ty SMD ledky co jdou vidět. Nedivil bych se ani, kdyby tam dali bílé světlo namísto žlutého :oops: Tlumič od sací brzdy tam nakonec také zůstal... :oops: Červená madla by mohla být také asi aj tenčí...
No dobře jsem udělal, že jsem si počkal na finální provedení, teď aspoň vím, že o takřka 7000 kč chudší nebudu. Někdo může třebas namítat, že se lucerny vymění za lepší, a že to je banalita. No nevím, zkrátka u modelu v této cenové relaci bych očekával, že to bude 100% a ne, že si budu ještě něco upravovat.

Na druhou stranu mě mile překvapilo provedení pojezdu a nechybí ani náhon mazání pro mazací lis a jiné drobné detaily.
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod aklman » pát 12 říj, 2012 2:35 pm

aklman píše:Vypadá to tak že Turbo ROPA nebude. ČSD pouze dýmniční vrata.

Stačilo si prostudovat soupis dílu pro 92.2222...ČSD sny z Říšského vrchu se rozplynuli.
Ještě pozor na rozdílnou výšku nárazníku vpředu a vzadu...
Obrázek
Přílohy
2836.jpg
aklman

Příspěvekod ReichenbergW » sob 13 říj, 2012 7:06 am

Nazdar pánové, tak kdo má zájem může si u nich říct o práci. Já na to oficiálně kašlu protože tohle nemá žádný smysl. Samé sliby a pak chyby a ještě musím poslouchat kecy o tom že jsem něco zkazil já, nebo že píšu na fórum a upozorňuju na to. Takže i Brawu škrtám ze seznamu a ať se tím "těší" někdo jinej. Oficiální vyjádření vedoucího konstrukce je dole, kdy jsem se ho v tomto týdnu ptal na podstatný věci (lucerny byly i na něj moc a tak na to neodpověděl vůbec).... Zkusím to ještě s domácími výrobci /pokud budou mít zájem/, Tillig to převedl do reality zatím taky dobře (až na jedne vynechaný nápis na baterkách a propady střech což neovlivním), Riwarossi snad taky ještě, zbytek je mi už fuk... U Brawy je ještě odevzdaná ta 413.073 kterou snad dotáhnou - viz níže a Stettin M 262.101.
Naposledy upravil ReichenbergW dne úte 16 říj, 2012 2:31 pm, celkově upraveno 1
ReichenbergW

Příspěvekod hrboun » sob 13 říj, 2012 11:20 am

Nevzdávej to, ten model je super a kkstb verze je nádherná. Před pár lety se prodávala 422.0 od Kleinmodellbahnu za 4 litry a nikdo neřekl ani popel...
Toto jsou špičkový modely za velmi přijatelnou cenu. Porovnejte si tento model s třikrát dražší 423.0 od Albatrosu......
hrboun

Příspěvekod ReichenbergW » sob 13 říj, 2012 11:47 am

hrboun píše:Nevzdávej to, ten model je super a kkstb verze je nádherná. Před pár lety se prodávala 422.0 od Kleinmodellbahnu za 4 litry a nikdo neřekl ani popel...
Toto jsou špičkový modely za velmi přijatelnou cenu. Porovnejte si tento model s třikrát dražší 423.0 od Albatrosu......

Jo to se ti poví. Je to rok práce v pr... a vyhlídky na zlepšení nikde. Je to o to horší že celý rok ujišťovali jak to jde dobře a neváhali za mnou přijet domů, což bych od jinýho výrobce ani nemohl čekat. Jenže výsledek je naprosto mimo vše co tu prošlo a co bylo slíbeno. Mimochodem ty ČSD turba jsou na chlup stejný jako jsou na 524.0 od MMC, takže odtud vítr asi vane. Jinak souhlas s AM se to srovnávat nedá, tohle je ještě pořád na daleko lepší úrovni ale za těch podmínek by to mělo být dobře. Nic víc to fakt nemá cenu řešit. Dokud se to bude bouchat v Číně je to o ničem...
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 13 říj, 2012 5:31 pm

Co přesně na modelu nemá být a co naopak má? Možná poprosím zkušené o zakreslení do obrázku. Pročítal jsem vlákno a už se v tom ztrácím. Jinak dílenské zpracování je na velmi dobré úrovni. To co mi v pátek prošlo rukama, bylo bez chyby včetně jízdních vlastností. To u předchozích modelů k vidění nebylo :) Ty drátky u zadních světel nejsou takový propadák a v reálu si toho nevšimnete. Na opravu stačí trochu černé barvy.
Michal Dalecký

Příspěvekod ReichenbergW » ned 14 říj, 2012 7:08 am

Michal Dalecký píše:Co přesně na modelu nemá být a co naopak má? Možná poprosím zkušené o zakreslení do obrázku. Pročítal jsem vlákno a už se v tom ztrácím. Jinak dílenské zpracování je na velmi dobré úrovni. To co mi v pátek prošlo rukama, bylo bez chyby včetně jízdních vlastností. To u předchozích modelů k vidění nebylo :) Ty drátky u zadních světel nejsou takový propadák a v reálu si toho nevšimnete. Na opravu stačí trochu černé barvy.

Vysavač sací brzdy je na všech poválečných provedeních navíc. Původně slíbili dva kotle, takže to být mělo a nemělo. Stejně tak původně (písemně) slíbená turbína provedení ČSD vyšuměla, přesto že na loko 413.073 jí dali. Evidentně není ale jejich výroby a zřejmě to někde (MMC? = výrazná podobnost s novými 524.0 téže firmy). To že spolu kooperují je známo. PRvní věc půjde odstarnit nějakou zátkou, kterou bude muset někdo vyrobit. Druhá věc by mohla být snadnější, turbo by měli nabízet jako náhradní díl. Zeptám se jich jestli by nás neměli zájem nějak odškodnit a dodat to zdarma (silně o tom ale pochybuju). No chtějí naše vagony tak se budou muset snažit. Ty madla měly být odlitek, slabší a s "kuličkou" v lomu, tak jako ve skutečnosti. S tím bude taky chtít něco udělat. Jak bude čas pokusím se zorganizovat výrobu leptů a tištěných tabulek, protože ošidili i tisk a vyprdli se na černý podklad, což dělá i Roco... Už jsem trošku vyšumněl ale mám z nich fakt dost...
Naposledy upravil ReichenbergW dne úte 16 říj, 2012 2:32 pm, celkově upraveno 1
ReichenbergW

Příspěvekod hrboun » ned 14 říj, 2012 7:31 am

Je nutný tam dávat srp a kladivo? Už na 413.0 to hodně klukům vadí....
hrboun

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 14 říj, 2012 8:31 am

Pokud koukám na fotky skutečných lokomotiv tak snad ještě stříšky nad předními okny na budce. Jinak s tou výměnou a případnym odstraněním dílů to bude problematické, protože všechny díly komplet na modelu jsou zalepeny.
Michal Dalecký

Příspěvekod ReichenbergW » ned 14 říj, 2012 9:45 am

hrboun píše:Je nutný tam dávat srp a kladivo? Už na 413.0 to hodně klukům vadí....

Tady to ani jinak nejde. Revizi měla v červnu 1948 a to se začaly dávat ty "petikoruny" na počest první pětiletky na všechno. Už s tím i dojezdila. Bude tak pasovat k tomu co už bylo (M 140.3 Tillig). Na nic dalšího to už dávat asi nebudu, když to vadí. Tady by se muselo změnit řadový označení na M 262.001 a to by asi mátlo (sice byla přeznačená už v roce 1947) ale raději bych jí od klasic kých M 262.0 takto odlišil...
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » ned 14 říj, 2012 9:49 am

Michal Dalecký píše:Pokud koukám na fotky skutečných lokomotiv tak snad ještě stříšky nad předními okny na budce. Jinak s tou výměnou a případnym odstraněním dílů to bude problematické, protože všechny díly komplet na modelu jsou zalepeny.

Tak ale to mi řekli rovnou že dělat nebudou. Jinak skutečná 422.031 stříšky neměla. Chybí tedy na 178.50 kkStB. Jedině doplnit leptem... Co ale s těma lucernama to zatím netuším. Nemá někdo tip kde by se daly sehnat lepší?
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)