Novinky H0 2023

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2023

Příspěvekod fousek » úte 17 led, 2023 5:32 am

Politika Maerklinu je pro mě španělska vesnice. A vzájemné vykrádání hnízd je v téhle branži bohužel prostě normální. Ale jinak už Maerklin musel srazit paty. Dost modelů má v katalogu poznámku "výška nárazníků dle normy NEM".
Ale zpět k Sergeji. Čelní okna mi připadají špatně trefená. Myslim si, že jsou velká a s moc ostrými rohy.
fousek

Příspěvekod radeksindy » úte 17 led, 2023 7:48 am

Politika Maerklinu je pro mě španělska vesnice.

Jednoduché, tříkolejnicový svět je od toho dvokolejnicového oddělený. Nejen yechnicky, ale hlavně požadavky zákazníků. To, že v posledních letech udělaly ROCO a PIKO model T 679.1 je velké části zákazníků Märklin jedno. Na krabičcce není kouzelný nápis Märklin a lokomotiva není celá z kovu. Bez toho nemá hodnotu a je nezjímavá. Stejně tak není moc zajímavé, jak moc dobře jsou trefená okna. Série, která se vyrobí pro DC systém pod značkou TRIX, nebude ve srovnání s počty pro Märklin velká. Obdobné je to s vozy CIWL, které jsou jako novinka v katalogu. Od pohledu jsou zmršený, zase stojí vysoko na podvozcích a oproti jiným modelům jsou hnusný. To zákazníky Märklin nezajímá, naopak DC svět si bude nadále pořizovat LS Models nebo Rivarossi.
radeksindy

Příspěvekod Vik » úte 17 led, 2023 7:54 am

radeksindy píše:
Politika Maerklinu je pro mě španělska vesnice.

Jednoduché, tříkolejnicový svět je od toho dvokolejnicového oddělený. Nejen yechnicky, ale hlavně požadavky zákazníků. To, že v posledních letech udělaly ROCO a PIKO model T 679.1 je velké části zákazníků Märklin jedno. Na krabičcce není kouzelný nápis Märklin a lokomotiva není celá z kovu. Bez toho nemá hodnotu a je nezjímavá. Stejně tak není moc zajímavé, jak moc dobře jsou trefená okna. Série, která se vyrobí pro DC systém pod značkou TRIX, nebude ve srovnání s počty pro Märklin velká. Obdobné je to s vozy CIWL, které jsou jako novinka v katalogu. Od pohledu jsou zmršený, zase stojí vysoko na podvozcích a oproti jiným modelům jsou hnusný. To zákazníky Märklin nezajímá, naopak DC svět si bude nadále pořizovat LS Models nebo Rivarossi.

JJ. Märklin má hodně skalních fanoušků, kterým jsou ostatní firmy jednoduše putna. Existuje pár, kteří sice jedou Märklin jako základ, ale berou si zajímavé modely od ostatních značek.

Katalog Märklin/Trix 2023 je někde dostupný i elektronicky? Zatím jsem ho nenašel. A nebo jsem ho přehlédl?
H0
Vik

Příspěvekod hummus » úte 17 led, 2023 7:56 am

Naposledy upravil hummus dne úte 17 led, 2023 1:09 pm, celkově upraveno 1
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod fousek » úte 17 led, 2023 8:41 am

fousek

Příspěvekod Vik » úte 17 led, 2023 1:22 pm

MäTrix Vectron Dual Mode se mi líbí. Jen škoda, že ho neudělali v Siemens nátěru. Myslím, že jsou jediní, kteří ho mají v H0.
H0
Vik

Příspěvekod fousek » úte 17 led, 2023 6:47 pm

Jsou zatím opravdu jediní. Ale ještě bych počkal, s čím přijde Brawa, nebo Jägerndorfer. Ti se v podobných vozidlech šesté epochy také angažují.
fousek

Příspěvekod Jindra Charvat » úte 17 led, 2023 7:12 pm

"To, že v posledních letech udělaly ROCO a PIKO model T 679.1 je velké části zákazníků Märklin jedno..."

V tom to nebude, při pohledu do katalogu na dalšího sergeje trochu "uniká" pohled na vagony za ním a vo tom to je! Nabídnout celej vlak za pěknou sumu.

U katalogu Trix (na rozdíl od Marklina) mne zarazila absence Albíka?!

p.s. ten LS Models OK, ještě Brawa ale Rivarossi :?: .
Jindra Charvat

Příspěvekod Vik » úte 17 led, 2023 7:51 pm

Že by Elvira měla novinky ACME: https://www.elriwa.de/Neuheiten/ACME/ ?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pak NME
Obrázek
Obrázek
H0
Vik

Příspěvekod fousek » úte 17 led, 2023 8:15 pm

Ano, ale loňské :-) Krom prvních dvou, ty byly avizované nedávno. Tu třetí mám už půl roku doma.
Novinkový katalog bude někdy koncem února.
fousek

Příspěvekod radeksindy » úte 17 led, 2023 8:44 pm

Jindra Charvát:
V tom to nebude, při pohledu do katalogu na dalšího sergeje trochu "uniká" pohled na vagony za ním a vo tom to je! Nabídnout celej vlak za pěknou sumu.

Přiznám se, že této myšlence nerozumím. Nebo tomu mám rozumět tak, že zákazníci Märklinu jsou takoví pošuci, že k lokomotivě potřebují předraženou soupravu starých vozů, jinak si to nekoupí? Tyto vozy byly novinkou tak v roce 1995, jsou v programu Märklin sakra dlouho.

TRIX už ho prodal, netřeba dělat reklamu. Modely Märklinu se válejí v obchodech po celém Německu, na Ebay a dalších místech a zatím nijak závratně nemizí. Tak je to potřeba zákazníkovi připomenout.
radeksindy

Příspěvekod StandaR » úte 17 led, 2023 10:25 pm

Vik píše:Že by Elvira měla novinky ACME: https://www.elriwa.de/Neuheiten/ACME/ ?
Obrázek

Na tu ČEZ pořád čekám no :D
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod Vik » stř 18 led, 2023 6:05 am

Tak to se omlouvám.
Vím, že 363 ČSD na trhu byla. Myslel jsem, že jde o reedici, nebo jiné číslo.
H0
Vik

Příspěvekod Jindra Charvat » stř 18 led, 2023 2:05 pm

radeksindy píše:Jindra Charvát:

Přiznám se, že této myšlence nerozumím. Nebo tomu mám rozumět tak, že zákazníci Märklinu jsou takoví pošuci, že k lokomotivě potřebují předraženou soupravu starých vozů, jinak si to nekoupí? Tyto vozy byly novinkou tak v roce 1995, jsou v programu Märklin sakra dlouho.

TRIX už ho prodal, netřeba dělat reklamu. Modely Märklinu se válejí v obchodech po celém Německu, na Ebay a dalších místech a zatím nijak závratně nemizí. Tak je to potřeba zákazníkovi připomenout.

Netuším, jestli zákazníci Märklinu jsou takoví pošuci, tuším ale, že jde nově o obchodní strategii prolínající se celým sortimentem katalogem Ma/Trix (ale i jiných značek) prodat celý vlak jako celek - samozřejmě s pěkným ziskem...

Je normální, že model parního Marklinu se prodává (až na řídké vyjímky) několik let. To že se prodalo o "pár" kusů navíc v Trixu ale přece neznamená, že nepřidám nějakou tu reklamu navíc, když chci prodat více - tedy, jestli chci prodat více???
Jindra Charvat

Příspěvekod M&T » čtv 19 led, 2023 5:22 pm

Kto je hladný, môže sa ísť najesť ... síce novinka spred "X" rokov, ale prišla až teraz ...
Přílohy
ACME_WRRm.jpg
M&T

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)