Tillig Y

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Tillig Y

Příspěvekod rchlumecky » čtv 25 úno, 2010 4:08 pm

V novinkách
http://www.tillig.com/deutsch/downloads/2010-NH-H0.pdf
je červenej Y vagón. Ve vagónech se skoro vůbec nevyznám, ale tenhle už vůbec nedokážu zařadit ... to je přípojnej k motorákům ? Nebo něco jinýho ?
"ale já tady nejsem sám - já tady tak chlastám .. "
rchlumecky

Příspěvekod JBr » čtv 25 úno, 2010 4:30 pm

Velkoprostorovy vuz druhe tridy s naftovym topenim :) Pripojnak k hydram, ale jezdi i samostatne s normalnimi lokomotivami.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod rchlumecky » čtv 25 úno, 2010 5:05 pm

JBr píše:Velkoprostorovy vuz druhe tridy s naftovym topenim :) Pripojnak k hydram, ale jezdi i samostatne s normalnimi lokomotivami.

No to sem si původně myslel taky, ale ten přece vypadá jinak - nebo ne ? (okna, střecha, spodek apod.)
"ale já tady nejsem sám - já tady tak chlastám .. "
rchlumecky

Příspěvekod JBr » čtv 25 úno, 2010 5:47 pm

No, tohle by mel byt vuz Btn, tedy rada 053 (drive Baim). Pokud Tillig pouzije to same co mel v TT, tak konkretne Btn755. Vzhledove (pokud nebudeme resit detaily) jsou si ty vozy hodne podobne a Tillig proste ten kabat navleknul na svoji Y.

http://parostroj.net/katalog/ov/formula ... 0&odkud=40
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod "Beňa" » čtv 25 úno, 2010 5:48 pm

No, je to pseudomodel, neodpovídá skoro v ničem.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod George V. » čtv 25 úno, 2010 8:05 pm

...kdyby ti pitomci udělali aspoň vůz Bn z jedničky(bývalá kupátková dvojka z Vidobony, nedávno dojezdily poslední dva), aspoň by to tak nebilo do očí...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Re: Tillig Y

Příspěvekod kubulak » ned 03 říj, 2010 2:20 pm

Nechci zakladat nove tema, kdyz tohle ma tak prihodny nazev..

Jaka panuje spokojenost s HO Tilligovskymi Y vozy CSD? Vim ze je chysta i Roco, ale je Tillig tolik spatny (a v cem), ze se vyplati pockat?
V cem muze byt Roco lepsi? Proste prosim majitele Tilliga, aby se vyjadrili k jizdnim vlastnostem, vzhledu, kvalite zpracovani, mire podobnosti predloze, rozebiratelnosti pro pripadne upravy, proste plusy a minusy... predem diky !
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod vorisekml » ned 03 říj, 2010 3:15 pm

Jak můžeme porovnávat když Roco ani na Lipsku neukázalo prototyp svého "Y" ! A to má jít za dva měsíce do prodeje. Tillig je skoro 20 let starý model a je to znát. Nejvíc mě vadí velmi jednoduše ztvárněná okna (rámy oken, není prostorová postoupnost mezi stahovací a pevnou částí), zasklení oken je dost "mléčné" není tak krystalicky čiré jako u Roco či Piko, ale pořád lepší než Bramos. Není dotažený spodek vozu, který není ani potištěn. Nesedí stupačky, chybí detaily (háky, kotvy), příliš zaoblená čela skříně, střešní větrače mají špatný sklon i tvar. Starší série Sachsenmodelle mají lepší popisy a lak než novější od Tillig.
KKK funguje dobře, na ježdění po kolejišti OK. Nic lepšího ještě není, pokud nemáš nic posečkej s nákupem. Předpokládám zlevnění Y od Tillig. A to jak nových tak bazarových na aukrech. Kolegové mě jistě doplní.
Na lipsku byl k vidění nově konstruovaný lůžkový Y ve verzi mitropa ep.IV ze které bude vycházet ČSD verze. Už se propírá v novikách.

http://cpavkar.rajce.idnes.cz/vsehochut ... 010086.jpg
http://cpavkar.rajce.idnes.cz/vsehochut ... 010087.jpg
http://cpavkar.rajce.idnes.cz/vsehochut ... _Kopie.jpg
http://cpavkar.rajce.idnes.cz/vsehochut ... _Kopie.jpg
H0
vorisekml

Příspěvekod kubulak » ned 03 říj, 2010 5:29 pm

OK, diky za info. A jak bys hodnotil Sachsenmodell? Ve srovnani s tim Tilligem?
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Pája » ned 03 říj, 2010 5:58 pm

Kukulaku,mám asi komlet set rychlíkových vozů od Tiiligu,nové prakticky nejeté (max 5metrů-nemám je kde provozovat) prodám se slevou.Dostanu se k nim až příští víkend (přesná soupiska typů a případně foto).
PS:nehoděj se mi do provozu,začali se mi líbit rychlíkové vozy ČSD kolem světové války.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 říj, 2010 6:24 pm

Pája píše:Kukulaku,mám asi komlet set rychlíkových vozů od Tiiligu,nové prakticky nejeté (max 5metrů-nemám je kde provozovat) prodám se slevou.Dostanu se k nim až příští víkend (přesná soupiska typů a případně foto).
PS:nehoděj se mi do provozu,začali se mi líbit rychlíkové vozy ČSD kolem světové války.

Ty je máš v H0 ? :shock:
Zdenek Valter

Příspěvekod Pája » ned 03 říj, 2010 8:40 pm

Sory,sypu si popel na hlavu :oops: :oops: :oops: ,jsem přehlídl,že už jsem u většího měřítka.Samozřejmě mám TT.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod George V. » pon 04 říj, 2010 5:06 am

to kubulak:

...vzhledové nedostatky popsal kolega výše, mě nejvíce vadí ty "oblá" čela, ale zas na druhou stranu ty okna jsou v pohodě (akorát okna ve dveřích vypadají trochu nemodelově, v A a AB jsou lepší). U toho nového lůžkáče se ty oblá čela dají překousnout, může znázorňovat vozy z prvních serií z let 1968-72 (ale ČD verzi bych už asi nerozdejchal), u vozů BDs, B, AB a A už to vadí dost. Vozy jsou velmi snadno rozebíratelné, dá se do nich pořídit LED osvětlení jehož panel krásně přikreje kupátka a je dobře funkční i na DCC (jen se trochu zahřívá). Co se jízdních vlastností týče, krátká spřáhla Roco nutností. S dodávanými spřáhly nelze soupravu 4 vozů sunout do oblouku, vykolejuje (navíc se často rozpojují). Jízdním vlastnostem hodně napomůže zabudování osvětlení. Vůz je těžší a díky sběrným plíškům se tolik nehoupe. Asi tak.

P.S. Pokud budu spokojen s provedením vozů od Roco (na zkoušku mám objednaný BDs - to okno vlakvedoucího u Tilliga je fakt příšerný :) ), nabídnu osvětlenou soupravu BDs, A, B ČSD (výroba Tillig 2008) k prodeji...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)