Prosím o radu zapojení

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Prosím o radu zapojení

Příspěvekod Lumpik » čtv 05 lis, 2009 7:51 am

Dobrý den,
rád bych požádal o pomoc se zapojením jednoho žel. přejezdu, tak aby se přejezd sám zavíral před příjezdem vlaku (z obou stran). Přejezd bude vpravo dole před tunelem, tam je jedna kolem a nad ní most. Používám k napájení transformátor FZ1 (pouze k napájení lamp, vyhýbek a semaforů). Na provoz vlaku mám regulační modulátor napájený jiným adaptérem. Takže bych měl cca 1 žel. přejezd a cca 8 semaforů, možná to půjde řešit i jednoduššeji......určitě si nechám poradit. Jediné co doma zatím mám jsou ty staré placaté relé s několika konekory a nějakým přepínáním nahoře. Omlouvám se za neodborné vyjadřování, elektrika je pro mne "španělská vesnice", proto prosím při pomoci a návodu spíše vše detailněji. Pokud by bylo v návrhu i řešení jiným způsobem, rád od vás zakoupám nějaké zařízené k tomu potřebné.
Moje zapojení je analogové, nepotřebuji žádné profesionální provedení, nádraží asi udělám přerušenými (přeříznutá kolejnice) úseky, pokud to zvládnu, stačí mi, aby svítili buď jen zelené, nebo červené světla. Více vůbec nepožaduji. Moc vám děkuji za ochotu a vstřícnost při pomoci zapojení. V nádraží budou 4 řady kolejí.

P.S. Kdo by mi chtěl pomoci pošlu obrázek kolejiště, nevím jak jej vložit sem pro všechny...

ICQ 316-830-235
Lumpik

Příspěvekod milan222 » čtv 05 lis, 2009 9:55 am

budes potrebovat ctyri spinaci koleje, dvoucivkove rele nebo dve rele s dvouma spinacim a jednim rozpinacim kontaktem. nejdriv nam rekni, jake zavory vlastnis. predpokladam, ze mas zavory na trvaly proud s jednou civkou.
milan222

zpráva

Příspěvekod Lumpik » čtv 05 lis, 2009 11:41 am

no závory a semafory by měli dorazit dnes nebo zítra na inzerát, závory to jsou tyto:

http://www.masinky.cz/produkt/2816-H0-P ... /index.htm

a semafory by měli být takovéto (1ks a 4ks dvousvětelné):

http://www.modeltrain.cz/item.php?producer=81&item=754
Lumpik

Příspěvekod kecu.p » čtv 05 lis, 2009 12:08 pm

Pochopil jsem správně že výstražníky máš H0 a návěstidla TT??? :o :shock:

Kdyžtak mi pošli obrázek na můj email. Díky
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

zpráva

Příspěvekod Lumpik » čtv 05 lis, 2009 2:05 pm

nenevše je HO, já hledal jen nějaký podklad jak vypadají. Kdyby bylo kam, pošlu přesně obrázek, co mám od toho pána...
Lumpik

Příspěvekod milan222 » čtv 05 lis, 2009 4:26 pm

to nejsou zavory, ale blikace... na tohle pomuze co jsem psal...
milan222

Příspěvekod kecu.p » čtv 05 lis, 2009 5:46 pm

milan222 píše:to nejsou zavory, ale blikace... na tohle pomuze co jsem psal...

Jestli sis všiml, už jsem psal o příspěvek výšee že se jedná o výstražník :!: :wink:
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)