od apa » sob 20 čer, 2026 6:38 am
To vvity
Zdravím, s tím napětím nemohu souhlasit. V zásadě Trix ,Maerklin jsou výhradně nabuzeni na 18V a ameriky myslím ještě více. Kolejiště mám rozsáhlé, takže ne všude těch 18V bude to je jisté. Na 15V je slabý kouř, ale on je v Trixu i na těch 18V. Takže taková má zkušenost z párou od Trixe. Mám výhrady k jejím kouřovým generátorum navíc z "Bruselskou" pojistkou vypnutí každých 5min a také katastrofou jsou dekodéry MFX Maerklin! Jinak stroje jsou krásně propracované, detailní a líbi se mi. Zkoušel jsem druhou páru od nich 18,201 a ta naštěstí kouři bez problému. K tomu kouři, ano chápu má své zastánce i kritiky, tak to je. Nějakej ten občasnej nepořádek kolem komína mi ale nevadí. Pro mně je např. parní lokomotiva v pohybu a bez kouře nepřijatelná.
Teď nevím co s tím Albikem, má pochopitelně po záruce a nevím jestli dál zkoušet zprovoznění? Mohl odejít ten větrák a nebo málo hřeje cívka?? Na elektriku jsem jalovej, tak to budu muset nechat poměřit. Natlačil jsem tam naši klasickou vatu, tak tam snad problém není?
Nevíte jaké hodnoty by měla mít cívka, případně ten odpor?
Díky