Novinky H0 2026

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2026

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 31 pro, 2025 12:46 pm

alik píše:Mne mile překvapila i novinka - programovač Piko dekodérů za přijatelnou cenu, protože jejich současná "velká" verze programátoru je drahá a takŕka nikdo ji nemá. Mám několik jejich lokokotiv koupených v akci ve zvukové verzi (za cenu analogové) a nahrání nových verzí firmware a zvuků se mi hodí. Myslím, že Piko má dobrou obchodní strategii - dostupný programátor dekodérů usnadní rozhodování mnoha modelářů a zvýší atraktivitu jejich zvukových verzí. Mj. jejich poslední zvuky jsou již docela OK.

Máš k tomu nějaké podrobnosti či odkaz?
Zdenek Valter

Příspěvekod alik » stř 31 pro, 2025 12:50 pm

alik

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 31 pro, 2025 1:12 pm

alik píše:Je to v katalogu na str. 63.

https://www.piko-shop.de/en/artikel/pik ... 46957.html

Díky!
A jseš si jistý, že je to programátor a ne jenom přííslušenství k SmartProgrammeru?
Nikde jsem nenašel popis k tomu klacku ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod M&T » stř 31 pro, 2025 3:00 pm

Zdenek Valter píše:
alik píše:Je to v katalogu na str. 63.

https://www.piko-shop.de/en/artikel/pik ... 46957.html

Díky!
A jseš si jistý, že je to programátor a ne jenom přííslušenství k SmartProgrammeru?
Nikde jsem nenašel popis k tomu klacku ;-)

No, obavam sa, že to nie je smart programmer ale len programovacia koľaj ako doplnok k programmeru. Z obrázku vidno že je tam len konektor na pripojenie k programmeru (asi bude súčasťou aj kábel s konektorovým protikusom). Pochybujem však, že to niekde bude mať zabudované rozhranie WiFi alebo USB port ...
M&T

Příspěvekod alik » stř 31 pro, 2025 3:05 pm

To si nemyslím, nahrávat bude umět, ale na rozdíl od jejich stávajícího velkého programátoru jen nové dekodery XP a vzhledem k napájení přes USB (5V) nebude schopen testovat jízdu lokomotivy. Pro mne ok.

PIKO SmartProgrammer Stick (PSP-S) je USB flash disk pro nahrávání projektů lokomotiv PIKO do PIKO SmartDecoder XP. Tato cenově dostupná verze PIKO SmartProgrammeru (PSP) slouží k programování a konfiguraci PIKO SmartDecoderu XP prostřednictvím bezplatné aplikace PSP. Je vybaven dvoupinovým výstupem, ke kterému lze připojit programovací kolej nebo nový konektor PIKO SmartProgrammer (PSP-C) #55831 jako adaptér rozhraní pro běžná rozhraní dekodérů. PSP-S nemá napájecí výstup a používá se výhradně k nahrávání a programování PIKO SmartDecoderu XP.
alik

Příspěvekod M&T » stř 31 pro, 2025 3:13 pm

alik píše:To si nemyslím, nahrávat bude umět, ale na rozdíl od jejich stávajícího velkého programátoru jen nové dekodery XP a vzhledem k napájení přes USB (5V) nebude schopen testovat jízdu lokomotivy. Pro mne ok.

PIKO SmartProgrammer Stick (PSP-S) je USB flash disk pro nahrávání projektů lokomotiv PIKO do PIKO SmartDecoder XP. Tato cenově dostupná verze PIKO SmartProgrammeru (PSP) slouží k programování a konfiguraci PIKO SmartDecoderu XP prostřednictvím bezplatné aplikace PSP. Je vybaven dvoupinovým výstupem, ke kterému lze připojit programovací kolej nebo nový konektor PIKO SmartProgrammer (PSP-C) #55831 jako adaptér rozhraní pro běžná rozhraní dekodérů. PSP-S nemá napájecí výstup a používá se výhradně k nahrávání a programování PIKO SmartDecoderu XP.

Aha jasne. Teraz som to pochopil ... Vzhľadom na jedinu fotku a uplne absentujuci popis som si myslel, že je to koľaj. Ale to je len USB device s tvarom koľaje :-) A ta medzierka je miesto, kde sa stretava kryt USB konektora s telom zariadenia ... :-)
M&T

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 03 led, 2026 11:49 am

alik píše:To si nemyslím, nahrávat bude umět, ale na rozdíl od jejich stávajícího velkého programátoru jen nové dekodery XP a vzhledem k napájení přes USB (5V) nebude schopen testovat jízdu lokomotivy. Pro mne ok.

To je sice hezké co tu píšeš, ale asi máš více informací, než které publikovalo PIKO na svých stránkách. Takže to zatím nelze ověřit.
Proto promiň mou skepsi.
Zdenek Valter

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)