DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Příspěvekod JaroHo » pát 11 črc, 2025 8:18 am

Co se týče krásy vozu, tak originál není žádný krasavec o proti dnešním vozům ale kdyby ten model udělali přesně podle předlohy i s detaily tak o němu budu uvažovat. Ale takhle ani náhodou. To si raději koupím stavebnici a něco během dvou let splácám. Rozhodně to bude vypadat líp
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod Mcx » pát 11 črc, 2025 9:19 am

A když to jde v TT, tak proč to nejde v H0 ?? Tady SDV model, který nemá žádnou ze zmiňovaných chyb. Na model SDV se podívám z metru a vidím vůz Vase, což bohužel u modelu MTB nejde říci.
Vase_08.jpg
Mcx

Příspěvekod jirie123 » pát 11 črc, 2025 9:22 am

Samozřejmě nemohu mluvit za všechny, ale tyhle spolu s Vsa by se určitě prodávaly po desítkách, protože jsou to specifické vozy. Až na pár odlitků toho moc nebylo.
Za mě je to promarněná velká šance.
Byla by z toho nádherná souprava 70. let.
jirie123

Příspěvekod jirie123 » pát 11 črc, 2025 9:24 am

Mcx píše:A když to jde v TT, tak proč to nejde v H0 ?? Tady SDV model, který nemá žádnou ze zmiňovaných chyb. Na model SDV se podívám z metru a vidím vůz Vase, což bohužel u modelu MTB nejde říci.
Vase_08.jpg

Už jsem se ptal loni. SDV výrobu v H0 nechystá :cry:
jirie123

Příspěvekod Mcx » pát 11 črc, 2025 10:28 am

jirie123 píše:Už jsem se ptal loni. SDV výrobu v H0 nechystá

No, to víme asi všichni a nejen u Vase, otázka byla proč to u SDV v TT jde a proč to u MTB v H0 nejde? proč u SDV model vypadá jak Vase a proč u MTB vypadá model H0 jen vzdáleně podobný vozu Vase.
Mcx

Příspěvekod M&T » pát 11 črc, 2025 12:10 pm

Mcx píše:
jirie123 píše:Už jsem se ptal loni. SDV výrobu v H0 nechystá

No, to víme asi všichni a nejen u Vase, otázka byla proč to u SDV v TT jde a proč to u MTB v H0 nejde? proč u SDV model vypadá jak Vase a proč u MTB vypadá model H0 jen vzdáleně podobný vozu Vase.

V prípade MTB je zbytočné sa týmito otázkami zaoberať. P. Báňa je imúnny voči názorom zákazníkov (aj tým rozumným a konštruktívnym) a rovnako je imúnny aj voči vlastnému presvedčeniu o kvalitne vykonanej práci. Jemu je úplne jedno ako ten model vyzerá, čo si kto o MTB myslí, pre neho je podstatné, že sa to predá ...
Aký to kontrast voči majiteľovi PIKO, ktorý sa tými modelmi doslova kochá .... no, a potom aj ten výsledok tak vyzerá ....
Za posledné roky sa u mňa PIKO stalo synonymom kvality a špičkového prevedenia modelov ... takže sa mi vrátil slogan z detstva ... s vláčikmi PIKO ste vždy na správnej koľaji ... :-)
Na druhej strane som sa našťastie všetkých modelov MTB zbavil a zostali mi len posledné tri, ktoré ležia odložené v skrini a čakajú na predaj. Teda okrem Bobiny, ktorá sa občas prebehne ale aj to len do času, kým ju niekto nevyrobí poriadne ...
Takže je super, že ste tu uviedli perfektné fakty a porovnanie k modelu, ale otázky "PREČO" nemajú žiadny význam ....
M&T

Příspěvekod Ivan » pát 11 črc, 2025 12:17 pm

Mcx: kdyby ta fotka byla modelu v N, tak OK, ale v H0 je to jen hračka.
Kluci mají nějaká auta od Siku, vyloženě hračka a přitom se to reali blíží více než Vase MTB své předloze.
Fakt nemá smysl řešit proč, protože když se to prodá, Baňa je spokojený a vyrábí dál.

Pro SDV kreslí modely jeden TT nadšenec a proto ty modely vypadají jak vypadají, prostě dobře. Navíc je postaví i průměrný modelář.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Mcx » pát 11 črc, 2025 12:57 pm

A z mé strany diskuze na téma modely MTB Vase Vsa končí, protože názory v posledních dvou příspěvcích jsou již spíše z kategoerie hospodských keců po 10 pivu.
Tož jsme si pokecali :D
Mcx

Příspěvekod jipol57 » pát 11 črc, 2025 4:41 pm

Mám dotaz, na dodávky služebáku Ds (ROCO), od AMBmodely. Už jste někdo vagony dostali?
Objednával jsem 30.6. tehdy bylo uvedené, že dodávky budou po 7.7. Dostal jsem automatický mail, že mám počkat na potvrzení, a pak zaplatit.
Ale zatím potvrzení nedošlo, a na stránkách už je vagon nedostupný.

Asi je to dotaz na pana Daleckého.
jipol57

Příspěvekod Aleson » pát 11 črc, 2025 4:44 pm

Vím, že to jsou asi poměrně zbytečné dotazy sem na fórum ( i když třeba někdo nějaké informace má ), ale proč SDV nechce vozy dělat v H0, když má (vzhledem k velmi slušnému provedení v TT ) zřejmě dobře zpracované podklady ? Stejně tak mi není moc jasné, proč se do takových typických ČSD vozů ( Vsa, Vase) nepustí třeba IGRA ? Řekl bych, že pokud by cena byla rozumná ( řekněme do 1000,-Kč/ks ) mají tyto vozy velký obchodní potenciál. Určitě by se našlo velké množství modelářů ( v ČR i SR ), kteří by si chtěli poskládat soupravu .....
Aleson

Příspěvekod loscarlos » pát 11 črc, 2025 6:00 pm

Ahoj, SDV vagóny HO zatím dělat nemůže, protože na to nemá přístroje - lisy. Vychazi to i z logiky věci - HO auta jsou velká zhruba jako TT vagony. Navic původně dělali jen HO auta. Ale třeba se i my HOčkári dočkáme. Mluvil jsem není dávno s p. Podubeckým st. a třeba se blýská na lepší časy. Nu uvidíme, nechme se překvapit :D
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod Aleson » pát 11 črc, 2025 9:16 pm

Děkuji za odpověď. Tak budeme doufat...
Aleson

Příspěvekod vvitty » pát 11 črc, 2025 10:14 pm

jipol57 píše:Mám dotaz, na dodávky služebáku Ds (ROCO), od AMBmodely. Už jste někdo vagony dostali?
Objednával jsem 30.6. tehdy bylo uvedené, že dodávky budou po 7.7. Dostal jsem automatický mail, že mám počkat na potvrzení, a pak zaplatit.
Ale zatím potvrzení nedošlo, a na stránkách už je vagon nedostupný.

Asi je to dotaz na pana Daleckého.

Dle informaci z facebooku konkurence budou vozy rozesilane az v srpnu. Nebo mozna koncem cervence. Taky cekam.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod nem.str » sob 12 črc, 2025 12:45 am

https://www.masinky.cz/clanek/62881-Dod ... /index.htm

aktuality
Dodání vozů DS Roco

Dodání vozů DS Roco

Vozy 6200141 a 6200142 budou dodány k nám někdy na konci července

ČSD verze je už vyprodána, proto je i u nás zrušena. Kdo mám objednáno, ten ho samozřejmě dostane.

Roco plánuje vyrobit další serii v dostatečném množství. Potom je zase zpřístupníme k objednávkám

Elektrická lokomotiva řady E 469.1 bude na trhu v prosinci ještě před vánoci
nem.str

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 12 črc, 2025 7:05 am

No, reagoval jsem na informace ktere mame na obchodnim portale a to je ze vozy DS jsou připraveny k expedici. Mame to tak s kazdym zbozim a do tydne to mam tady. Proto jsem zverejnil info ze brzy budou. Ale "Wait for delivery" tam stale visi tak asi bude platit info s koncem mesice.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)