Klub snílků

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Klub snílků

Příspěvekod novk2007 » pát 13 zář, 2024 5:42 pm

A maji Polaci od Pika take narodnostni prirazku nebo jsme to jen my ?
novk2007

Příspěvekod Zlámalík » pát 13 zář, 2024 5:47 pm

TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Kulsud » pon 02 pro, 2024 7:05 am

Hm, takže prosinec v plném proudu a pro milovníky páry a starých dieselů se žádné vánoční překvápko nekoná. Nechci dělat pod stromečkem překvapeného se slovy: "Jé, další Brejlovec do sbírky". :D :D
Kulsud

Příspěvekod mariov8 » pon 02 pro, 2024 8:36 am

Já si myslím, že si nemůžeme stěžovat, nabídka CŠ strojů III-V epochy se za poslední roky rozrostla do nebývalé šíře. Holt se ušetří zdroje na další rok...

Letos byla pro mě největší radostí relativně raritní T477.0 od Albert modelu. Zato loni a předloni to byla úroda...

Ale také bych rád nějakou velkou (ale klidně i menší) naší párovku k Albíkovi do výše zmíněných epoch. Na náklady, příměstské vlaky, lokálky...

Rád bych i další motoráky, leč ty naší produkce vesměs jezdili jenom v ČR a SR... (kromě exportu do HU M152.0), i když jsme se dočkali M240.0 a i okrajovějších věcí jako M296.0 nebo dokonce prototypového M475.0. Ale ono by to chtělo hlavně M262.0 nebo případně M286.0/1 a konečně "Hurvajze" M131.1. A ke všemu přívěšáky!

Teď mne napadlo, takové prasátko T211.0/1, to by byl také vděčný model: depa, vlečky, lokálky...

No nic, jsem se také zasnil... a teď zpět na porady, meetingy, prezentace, statistiky a nezapomenout u toho na děti ve škole!
H0 a H0e, analog (zatím), III a IV epocha. Lepty. Prototypy. Technika a její vývoj - historie.
mariov8

Příspěvekod Zlámalík » pon 02 pro, 2024 8:37 am

No když si tady budete podporovat tuzemské polovýrobce, jejichž hlavní náplní práce je překazit prodeje konkurenci a hodit na trh o týden dřív polotovar, pak se nesmíte divit.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Raudnitzer » stř 11 pro, 2024 9:07 pm

Zlámalík píše:No když si tady budete podporovat tuzemské polovýrobce, jejichž hlavní náplní práce je překazit prodeje konkurenci a hodit na trh o týden dřív polotovar, pak se nesmíte divit.

Jenze ty polotovary jezdi a jezdi. A evidenne jsou poytaveny na jezdeni ..ty znackovy z vietnamu se nejak jebou a jsou spis na paradu
Raudnitzer

Příspěvekod radula63 » čtv 12 pro, 2024 5:45 am

M&T ..
Tak zrovna Roco ve velikosti TT už mi s dalšíma lokomotivama domů nesmí.
Už jsem si nechal jen jednoho Ragulina a jednu páru 377. Měl jsem lokomotiv od Roco celkem osm. Vagony jsou ok.
Hlavně parní mašiny trpí na velmi špatnou kvalitu převodovky. Vždycky po ujetí asi 3 až 5 kilometrů se převodovka vysere - opotřebování šneku a ozubeného kola pod šnekem. Sehnat náhradní díly od Roco je taky sázka do loterie.

A odbočím, vozidla MTB (lokomotivy, motorové vozy, vagony), Kuehn (motorové vozy, vagony) mi jezdí absolutně bez problémů a nájezdem x desítek kilometrů!!! A i Tillig (lokomotivy, vagony), ačkoli k některým z jeho vozidel bych měl taky výhrady.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Střelec » čtv 12 pro, 2024 6:29 am

MTB nenabízí pro mě nic zajímavého, ale asi bych to neriskoval. Podle uživatelů, na které jsem narazil, drží jen nějaké procento produkce. Jeden z uživatelů kdysi dělal větší nákup - z deseti nabízených kusů na krámu bylo bezproblémově pojízdných pět, z těch pěti se tři za pár dní rozsypaly a šly na reklamaci a jen dva zůstaly bezproblémově provozní. Ze tří reklamovaných dva po opravě plně funkční, jeden nakonec po opakovaných reklamacích vyměněný. U dalších uživatelů to bylo 50 na 50.
Takže za mě nebrat. Vyhnu se tak situaci, kdy bych panu Báňovi na burze vrátil vadný výrobek tak, že bych ho naládoval do křesadlovky na dinosaury a pak mu ho vpálil mezi půlky.

Roco šlo s kvalitou pohonů poslední dobou dost dolů, ale mám od nich kromě úzkejch tříspřežek z dřívější výroby jen jednu dvounápravovou páru, kde byl zatím problém jen s nějakým bordelem, co se dostal dovnitř a kousnul se v převodech.
Obecně je tu ze strany uživatelů jen minimální tlak na celkovou kvalitu (místo pronásledování výrobců šmejdu je omlouváme) a podle toho to vypadá.

Co se mých snů týče, čekám na cenově dostupnej kafemlejnek v H0. Ten tištěnej od Locolabu je sice cenově dostupnej, ale bohužel vyžaduje stavbu pojezdu z rozsypu a to prostě nedám - ani pájení rámu, ani stavbu kol a rozvodu (o funkčním spasování nemluvě). Kastle by naopak problém nebyla, to je víceméně klasická plastikařina jako tanky, letadla nebo běžné vagóny. Samozřejmě by se kafemlejnek hodil i v TT, ale to už je spíš sci-fi, stejně jako dobrá 422.0.
Střelec

Příspěvekod Kulsud » pát 13 pro, 2024 11:18 am

Tvl to jsou snad po dlouhé době Vánoce, kdy si asi nic nekoupím. Znovu říkám, že novinek je dost a dost, ale zrovna mě se nic nehodí.
Kulsud

Příspěvekod Matěj » sob 15 bře, 2025 4:44 am

Nevím, jestli o tom už tady někdo psal. Na trhu mi moc chybí kvalitně provedené naše staré dvounápravové osobní vozy zvané Rybák, různých provedení, v měřítku H0. Je mi jasné, že pro zahraniční výrobce jsou nezajímavé, ale proč se do nich nepustí třeba Igra model? Několikrát jsem jim psal, ale vždy zůstalo bez odpovědí. Kdyby je udělali v kvalitě svých modelů vozů Bai, určitě by šly dobře na odbyt a já osobně bych si jich minimálně 10 koupil. Nebo výrobci Techimage, či MTB model by se do nich nepustili? I když MTB raději ne. Staré provedení od firmy LUTO není to pravé ořechové a jsou ještě k tomu těžko dostupné. Locolabs se svou stavebnicí Rybáka, s podvozkem který vůz úplně dehonestuje, také není ta správná volba.
Matěj

Příspěvekod Libor Petr » sob 15 bře, 2025 11:01 am

Tištěnou stavebnici Rybáku slibují H0 moduly. Vzhledem k jejich kvalitě modelů je na co se těšit. Plus plají v plánu služební a poštovní deriváty Rybáků.
Na druhou stranu rezinová stavebnice není pro každého a výběr obtisků popisů bude omezený na 2 - 3 období.
Polotovarem Locolab bych čas neztrácel.
Libor Petr

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)