S 499.02 Techimage

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: S 499.02 Techimage

Příspěvekod horak » úte 18 úno, 2025 4:11 am

Najlacnejšie riešenie je kúpiť ozvučený model a dekodér ZIMO prehrať zvukmi od JACEKa. Kto na to má prostriedky (programátor ZIMO/Čiernu Z21), ten to spraví.
Techimage je štandardne so zvukmi od SF Sound Studio, JACEK bol v prvých LAMINÁTKACH.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Stanin » úte 18 úno, 2025 10:11 am

Já myslím, že by se dalo domluvit i s výrobcem/prodejcem, aby tam dal Jacka, jen by to bylo o něco (o to něco si řekne Jacek) dražší.
Stanin

Příspěvekod Deathlosopher » úte 18 úno, 2025 10:19 am

Stanin píše:Já myslím, že by se dalo domluvit i s výrobcem/prodejcem, aby tam dal Jacka, jen by to bylo o něco (o to něco si řekne Jacek) dražší.

Mám jen takovou otázku na zkušenější ,,zvukaře": je ten zvukový projekt SF znatelně horší než Jacek, že to stojí za tu práci s výměnou? Ptám se opravdu jen ze zvědavosti, sám si ozvučené tovární modely nekupuji a vždy si tam nechám nahrát zvuk Jacek (pokud jej Jacek nabízí). Navíc o tom Plecháči Techimage taky přemýšlím, tak i proto mě to zajímá. Díky.
Deathlosopher

Příspěvekod jipol57 » úte 18 úno, 2025 10:38 am

Já jsem na Jacek, přešel brzy po nákupu, protože SF tam měl nějakou chybu. Při automatickém zastavení na úseku ABC, nepřestal zvuk sjíždění z výkonu (pneumotor odboček). Neustále se opakoval, při stojící loko. Moje kolejiště je řízeno jenom systémem ABC.
Jestli už to SF nějak opravil, tak nevím.
jipol57

Příspěvekod horak » úte 18 úno, 2025 10:42 am

Deathlosopher píše:Mám jen takovou otázku na zkušenější ,,zvukaře": je ten zvukový projekt SF znatelně horší než Jacek, že to stojí za tu práci s výměnou? ...

Úprimne?
Nebudem riešiť spôsob prezentácie "svojho diela" SF...

Keď nahrám JECEKOV kódový projekt, viem čo dostanem, viem ako to budem mat rozložené na tlačidlách ovládača. Viem si nastavnie upraviť podľa svojho etalónu a keďže si to nahrávam sám, tak aj po prípadnom resete (CV8=8) sa mi projekt dostane do mnou definovaného základu.

Keď ma zvuky omrzia a JACEK vydá aktualizovanú verziu, tak si ju môžem aktualizovať a naviac ma to nestojí nič. Iba svoj čas.

Toto je obrovská výhoda (JACEKOVHO) kódového projektu. Tú však SF neponúka.

A ako spomenul kolega Jipol57 - urobil som to isté. Nemal som potrebu posielať dekodér hore-dole...
Naposledy upravil horak dne úte 18 úno, 2025 1:23 pm, celkově upraveno 1
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Jacek » úte 18 úno, 2025 1:02 pm

Stanin píše:Já myslím, že by se dalo domluvit i s výrobcem/prodejcem, aby tam dal Jacka, jen by to bylo o něco (o to něco si řekne Jacek) dražší.

nedalo.. jak jsem zjistil, v této "brandži" to není jednoduché. S prodejci je výborná spolupráce, mají snahu vyhovět zákazníkům, dodají co kdo chce, tedy model, dekodér, reprák, zvuk. Zboží různých výrobců. Ceny připočítají, nemají potřebu diktovat nižší. A s nahrávacími kódy už to nemůže být jednodušší.

Představa TI a asi všech výrobců je ale jiná, dejte nám za hubičku celý zdrojový soubor. Pro ně je zvuk jen doplněk na úrovni obtisku, nechtějí zvyšovat cenu svého hlavního produktu. Tento přístup se mi ale silně nelíbí. Zabilo by to další vývoj a ty zmíněné aktualizace. Dát z ruky zdroják je jakobych tu práci vyhodil z okna. Tímto si jiní autoři nechali zkazit pověst, viz některé Henningovy zvuky Roco.
A na nějakou konkurenci si opravdu hrát nechci, už vůbec ne za cenu zdarma :|

Měla by to být exkluzivní nadstavba továrního zvuku, nikoliv něco na úrovni rohlíku v regálu a ještě v akci..
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod Martin70 » ned 23 úno, 2025 12:05 pm

Děkuji všem za odpověď na moji otázku ohledně zvuků Jacek do Plecháče 242 výrobce Techimage.
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Deathlosopher » ned 23 úno, 2025 1:57 pm

horak píše:
Deathlosopher píše:Mám jen takovou otázku na zkušenější ,,zvukaře": je ten zvukový projekt SF znatelně horší než Jacek, že to stojí za tu práci s výměnou? ...

Úprimne?
Nebudem riešiť spôsob prezentácie "svojho diela" SF...

Keď nahrám JECEKOV kódový projekt, viem čo dostanem, viem ako to budem mat rozložené na tlačidlách ovládača. Viem si nastavnie upraviť podľa svojho etalónu a keďže si to nahrávam sám, tak aj po prípadnom resete (CV8=8) sa mi projekt dostane do mnou definovaného základu.

Keď ma zvuky omrzia a JACEK vydá aktualizovanú verziu, tak si ju môžem aktualizovať a naviac ma to nestojí nič. Iba svoj čas.

Toto je obrovská výhoda (JACEKOVHO) kódového projektu. Tú však SF neponúka.

A ako spomenul kolega Jipol57 - urobil som to isté. Nemal som potrebu posielať dekodér hore-dole...

Díky za objektivní porovnání. To jsou celkem důležité vlastnosti, takže chápu volbu zvuku Jacek.
Deathlosopher

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)