Jaké trafo s regulátorem k modelové železnici.

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Trafo s ovladačem Tillig TFI

Příspěvekod boy.rough » úte 02 pro, 2008 5:51 pm

JBr píše:
petrh píše:mam dotaz, hodilo by se toto - "Trafo s ovladačem Tillig TFI" na male domaci kolejiste dle milanovych planku tt (1*1-1.4 m.) v analogu, kde bude pripadne v provozu na usecich rosnicka, kocour, m152?

Podle me je to nejaka novejsi podoba stara FZ1 (podle nejake normy tusim musi byt oddeleny zdroj od samotne bedynky s ovladacem, aby do nej slo jen bezpecne napeti). Vzhledem k tomu, ze bys stejne odpinal useky a jezdil ti jen jeden vlak, tak by to melo fungovat zcela urcite bez problemu. Teoreticky ma tenhle zdroj i pulzni modulaci (aspon podle neurcitych popisu), ale kdyz jsem se tu na to kdysi ptal, tak jsem nedostal odpoved :)

Kazdopadne te nechci zrazovat od analogu, ale zapremyslej o digitalu. Tohle trafo te bude stat 2,2k a za 2,4k mas na modely.biz zakladni set na digital (trafo, myska, booster).

Ahoj, když tady mluvíte o tom trafu TF 1 a digitálu tak by mě zajímalo (protože mám dost vozového parku od BTTB a možná ještě ZEUKE :D ) jak třeba digitalizovat právě ty staré stroje?! Pro mě osobně je jasná volba a to taková, že zůstanu na analogu, ale s pulsní regulací, kterou hodlám někde zakoupit :lol: .
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Miloš_P » úte 02 pro, 2008 6:20 pm

Pulsní regulace se probírala tady_ http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?t=1226
Miloš_P

Re: Trafo s ovladačem Tillig TFI

Příspěvekod JBr » úte 02 pro, 2008 6:33 pm

boy.rough píše:Ahoj, když tady mluvíte o tom trafu TF 1 a digitálu tak by mě zajímalo (protože mám dost vozového parku od BTTB a možná ještě ZEUKE :D ) jak třeba digitalizovat právě ty staré stroje?

Uplne jednoduse. Taky jsem z toho mel nejdriv strach, ale nakonec to neni vubec nic tezkeho. V kostce - odpojis od motoru privody ze sberacu, odstranis pripadne tlumivky nebo co je to tam ze soucastky, sberace pripojis ke spravnym dvema dratkum dekoderu a dalsi dva pripojis k motoru (ktere dratky to jsou je popsano v manualu dekoderu).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod boy.rough » úte 02 pro, 2008 7:56 pm

Miloš_P píše:Pulsní regulace se probírala tady_ http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?t=1226

Toto vlákno mám přečtené několikrát :wink: . Právě proto jsem se rozhodl pro pulsní regulátor. Teď jen potřebuji vybrat a koupit ten správný, protože postavit ho neumím :oops: . Nemáte někdo tip na výhodný nákup, nebo třeba jen odkaz :?:
Díky a ať se Vám daří.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Reakce

Příspěvekod Howky » čtv 01 led, 2009 12:38 pm

Město Přerov
Velikost H0
Howky

Příspěvekod libor69 » pát 02 led, 2009 3:40 pm

koukám pánové každý má jiný názor na pulsní trafa ale já si myslím že s PCjeto taky dobrá varianta to udělat taky otom uvažuji protože ty stará trafa nejsou nic moc nebo ještě varianta sehnat staré trafa na 24V a s toho toudělat ale stím musí trochu poradit elektrikář ale je to možnost taky.
libor69

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)