Království Železnic

Pozvánky, odkazy, upozornění.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Libí se vám tento projekt ?

Ano
106
65%
Ne
57
35%

Celkem hlasů : 163

MDF

Příspěvekod milan ferdián » sob 25 črc, 2009 7:47 am

Dnes v sobotu v novinách Mladé fronty DNES vyšel článek o Karlu Bartákovi,o člověku ,který miluje a plně se věnuje našemu koníčku.Článek pojednává o jeho začátcích modelářské pouti až konče po vedení modelového železničního kroužku v Praze 3,který vede a který všichni velmi známe.Proč o něm zde píšu v tomto tématu ? Když jsem se s ním setkal poprvé (a doufám ,že né naposled) ,tak jsem se seznámili před otevřením "Království železnic",přímo u rekonstrukci jednoho ze tří kolejišť v tomto podzemním patře.Jde o velmi erudovaného a zkušeného člověka,který ví o čem naše modelařina je a snaží se uplatňovat své nabyté znalosti v praxi.MDF zveřejnila snímky jiného kolejiště,které též je součásti "KŽ",ale jestli je mi informace správná,tak zde se podílel na pracech vážený modelář Libor Schmidt a jeho řada kolegů.Bohužel snímky kolejiště,kde Karel B. se podílel na jeho rekonstrukci ,MDF nezveřejnila,což je škoda.I tak přeji Karlovi hodně modelářských úspěchů a zážitků a ať KŽM PRAHA 3,který vede,se rozrůstá o další členy nové generace,která skutečně berou železnici tak, jak ji vidíme my a snažíme se v rámci svých možností železničního modeláře ztvárňovat do našeho miniatúrního světa a přitom respektovat ji ,dle skutečných předloh. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod V_Báňa » pon 27 črc, 2009 6:42 am

Nevim jak to pánové v K.Z. stráví, ale článek v MF je klasickým příkladem jak si novináři dělají co chtějí, bez respektu ke skutečnosti a dohodám.

Dotyčný redaktor mi volal a chtěl tip na někoho , kdo se vláčkům věnuje z nadšení, a není zapojen do komerčních aktivit. Z hlavy jsem narychlo našel 3 jména, mj. jako záložní tip i Karla. Nakonec volal Karlovi, a po telefonu si řekli pár vět a rozloučil se se slibem, že je to rozhovor o modelařině, zcela mimo vazbu na expozici K.Z.
Jak dopadly sliby redaktora je vidět MF.....

Milanovo ocenení vyřídím :-), děkujeme za názor.
V_Báňa

Příspěvekod JBr » stř 12 srp, 2009 4:23 pm

Toz dneska dorazil newsletter klubu Kralovstvi zeleznic a hned jako prvni vec je tam avizovany prvni workshop - patina. Krome zmeny mista konani oproti stare prodejne na Slanske prinasi i dalsi novinku - vstupne.

Neda mi to, abych nenapsal svuj nazor. Chapu, ze know how ma svou cenu a ve finale tech 150 korun je jako cena filmu v kine (alespon pro ty prazske z nas), ale vstupenka na workshop je vlastne vstupenkou do KZ. Nebylo by mozne do budoucna udelat i nejakou jinou verzi vstupenky, ktera by se lisila bud cenou nebo ziskanymi "benefity"? Mam zkusenosti z odbornych a vedeckych konferenci, kde se jako ucastnicky poplatek plati daleko vyssi castky, ale vetsinou z nich clovek odejde stedre nalozen odbornymi publikacemi, ktere shrnuji prezentovane informace, pripadne vzorovymi verzemi predvadenych produktu atp. Mozna by nebylo od veci mit v cene misto vstupenky ke kolejisti radeji nejaky maly sesitek s povidanim o tematu, a treba (placnu priklad) kus koleje na pasku polystyrenu, pytlicek sterku, baleni patinatoru a tim padem i moznost hned si vse vyzkouset? To samozrejme nejde u vseho, ale verim, ze i pro mnohe vyrobce by to mohla byt lakava moznost, jak oslovit potencialni zakazniky a ukazkove zbozi by treba nabidli levneji...
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod kvasha » stř 12 srp, 2009 5:42 pm

JBr píše: Mozna by nebylo od veci mit v cene misto vstupenky ke kolejisti radeji nejaky maly sesitek s povidanim o tematu, a treba (placnu priklad) kus koleje na pasku polystyrenu, pytlicek sterku, baleni patinatoru a tim padem i moznost hned si vse vyzkouset? To samozrejme nejde u vseho, ale verim, ze i pro mnohe vyrobce by to mohla byt lakava moznost, jak oslovit potencialni zakazniky a ukazkove zbozi by treba nabidli levneji...

Uvidíme, třeba to tak dopadne :-)

Pokud si vzpomínám, tak Michal D. chtěl vstupným na workshop alespoň trochu diferencovat zájemce/posluchače. Tím by mohlo dojít k menšímu počtu "sessions" a každá "session" by mohla být delší a právě s možnostmi, které popisuješ.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod PaMi » úte 25 srp, 2009 8:10 am

Článek na iDnesu, který se snží alespoň částečně vysvětlit financování projektu:
http://ekonomika.idnes.cz/viamont-stavi ... oprava_fih
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 25 srp, 2009 9:13 am

No jestli se dá těm číslům v článku uvedeným věřit, a ta návštěvnost je opravdu taková jak se píše, maj prachy za 2-3 roky doma jen na vstupném :D A to ještě počítám to, že těch 150 platí jen každý třetí...

Zajímavý byznys z tohoto pohledu!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jan Jirásek » úte 25 srp, 2009 2:12 pm

Petr Zatrepalek píše:No jestli se dá těm číslům v článku uvedeným věřit, a ta návštěvnost je opravdu taková jak se píše, maj prachy za 2-3 roky doma jen na vstupném :D A to ještě počítám to, že těch 150 platí jen každý třetí...

Zajímavý byznys z tohoto pohledu!

V neděli bylo vlezné pouhých 105 CZK :arrow:
Jan Jirásek

Příspěvekod Jarda H. » ned 13 zář, 2009 10:52 am

Tak se do "království" vypravila i Toulavá kamera ČT-1, krátká reportáž z nedělního pořadu 13.9. zde :

http://toulavakamera.ct24.cz/article.as ... le_id=1939
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Hloubkar » ned 20 zář, 2009 11:54 am

Tak jsem se tam taky zasel podivat a jak se to veme. Co se mi nelíbilo, tak to byla skutečnost, že nejvíc jezdily auta, a vlaky stály na nádražích a v provozu byla většinou jen jedna souprava. Každopádně se těším, až bude fungovat to nový veliký. Koukal jsem na ten plán a vypadá to skvěle
http://picasaweb.google.cz/loslopatos/Eday2009#
H0- měřítko králů! těm se to do hradu všechno krásně vejde
VI. epocha ČR Analog
Hloubkar

Příspěvekod matti » ned 10 led, 2010 6:15 pm

Zajímalo by mě, proč jsou tam provozovány elektrické lokomotivy, když tam není ani stopa po drátu... Kdyby tam jezdila výhradně motorová trakce, nevypadalo by to tak nepřirozeně...
matti

Příspěvekod Hloubkar » pon 11 led, 2010 11:27 am

H0- měřítko králů! těm se to do hradu všechno krásně vejde
VI. epocha ČR Analog
Hloubkar

Příspěvekod kecu.p » pon 11 led, 2010 11:31 am

Jak to teď vypadá s tou uvažovanou ČR?? Je to už nějaký pátek co otevřeli expozici a ja očekávám že bude někde napsáno že je první vlaštovka z ČR v provozu. Když jsem tam byl v říjnu, tak nikde nic vidět nebylo ...
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod petrh » pon 11 led, 2010 11:54 am

kecu.p píše:Jak to teď vypadá s tou uvažovanou ČR?? Je to už nějaký pátek co otevřeli expozici a ja očekávám že bude někde napsáno že je první vlaštovka z ČR v provozu. Když jsem tam byl v říjnu, tak nikde nic vidět nebylo ...

nepletu-li se, mela by byt otevrena prvni cast - ustecko
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod JBr » pon 11 led, 2010 12:09 pm

Ted ve ctvrtek se ve 14 hodin odpoledne slavnostne otevira Ustecky kraj.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod andrejH0 » pon 11 led, 2010 12:12 pm

zdar
klobuk dole co to spravili aj ked su tam chyby ako tie skaly a podobne. ked pojdem do prahy sa tam skocim pozriet a zatial len pozeram foto a jedine co je mi proti srsti je ten cestny most. ten je podla mna priserny aj umiestenim aj vzhladovo aj tvarovo. mne sa zda, ze to ako keby robili deti z kartonu a nafarbili a potom ho tam dali.
pekne fotky su zatail ohladom toho projektu
H0, ČSD, IV 1985 - 1990, digital
andrejH0

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské výstavy a akce