Norimberk 2008

Pozvánky, odkazy, upozornění.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod kvasha » pon 11 úno, 2008 6:55 pm

právě jsem se vrátil z Norimberka :-)

Zatím nemám moc času se rozepisovat, ale z mého pohledu nebyl letošní Norimberk v ničem zásadním odlišný. Pokud vezmu obecné věci, tak určitě mě překvapila poměrně nízká účast návštěvníků. Loni bylo ve všední den našlapáno a dneska to bylo v pohodě :-) Dokonce bych řekl, že lidí bylo málo.

Z pohledu železničního modeláře nebylo nic moc nového na co se dívat. Kolejiště byla známá, buď z loňských ročníků nebo třeba z Lipska :-( Diorámata byla naopak o dost lepší než loni. Trixácká ocelárna, mosty Heki i zámek Hohenzollern stejnojmeného výrobce, byla opravdu perfektní. Trošičku mě zklamal Noch. Tam byl znát výrazný pokles kvality zpracování představeného diorámatu. Nechyběla k němu ale u Nocha běžná videoprodukce stavby.

Asi největší posun, zejména v kvantytě, zaznamenal Preiser. Vystavené měl snad všechny figurky, které vyrábí. byla k vidění i kapela Lufthansa. Dvě "modelky" (asi matka z dcerou) u jejich stánku pro změnu lyžovaly.

Osobně jsem byl hodně zvědavý na Mehano. Prohlédl jsem si "in-natura" modely řady Prestige, které již mám objednány. Na první i druhý pohled vypadají dobře. uvidíme co na kolejích?!

Většina firem měla ohlášené novinky 08 už vystavené. Vyjímkou bylo pár modelů, které nebyly vůbec a některé jen na fotkách. Jako fanoušek V.epochy, kontejnerové přepravy a jak zjišťuji několikátý příznivce švýcarských železnic se hodně těším na set CrossRailu od Fleischmanna s lokomotivou Re 436. K přepravci CrossRail se přiklonil také Trix s lokotivou řady 185.5 v černém (s 21 pin konektorem) a bílém (analog) provedení. Paráda, to prostě musím mít !!!

Z dalších expozic se mi docela líbilo "G-éčko" od fy. Pola. z kuframa na vlak čekající zástup jeptišek a opalující se černoška byly fakt zajímavý.

U carSystemu od Fallera jsem nic mimořádného také nezaznamenal. A to oproti jejich tvrzení, že do Norimberka přivezou nějakou "carovou" novinku. Ale neměl jsem možnost se ptát. Několik italů doslova znásilnili "obsluhu" tohoto stánku.

Na předváděném kolejišti Marklina jsem si všiml jedné novinky. V jednom z rohů přibyla výrobna cihel. Jinak na tomto kolejišti měli také mezi stromy schovaný maskovaný tank. Ten na mne působil velmi negativně :-(

Spoustu novinek prezentovaly firmy kolem elektroniky a digitálních komponent. Jako poslední zmíním novinku fy.Heljan, která je známá portálovým kontejnerovým jeřábem. tentokrát dovezla digitální točnu.

Pokud někdo holduje V.epoše a stavebním strojům, tak kromě kibri byly v měřítku 1:87 k vidění kovové stavební stroje zn. Volvo od fy. Motorart ze Švédska. Zdáli se mi ještě o fousek kvalitnější než podobná serie od "CATu".

Tolik za mne obecně bleskem z letošního Norimberka.
kvasha

Příspěvekod richard0404 » sob 16 úno, 2008 9:38 pm

Mám prosbu a několik dotazů. Nemohl jsem na výstavu do Norimberka tak se ptám Michala Daleckého na realisticky provedený hrad velikosti H0 od HEKI . To je výstavní kousek nebo bude také v prodeji. Moje dcera je okouzlena chtěla by ho ale jaká bude ještě cena pokud bude v prodeji.za druhé pak set CrossRailu od Fleischmanna s lokomotivou Re 436 o které psal kvasha já jsem našel
Lokomotivu RE436 a tři kontejnery ale je to rozděleno žádný set.
Díky moc za info. :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod kvasha » ned 17 úno, 2008 7:29 am

jestli bude Hohenzollern do volného prodeje bohužel nevím. Musím nechat na Michalovi. Co se týče CrossRailu, tak prodejním setem jsou opravdu jen ty tři kontejnerové vagony. Myslel jsem to tak, "že to patří k sobě". ...
kvasha

Příspěvekod richard0404 » ned 17 úno, 2008 12:35 pm

Díky za info kvasha . Myslel jsem si to že je to tak s tím setem CrossRailu .Fakt je super doufám že bude na našem trhu protože několikrát se mi už stalo že jsem chtěl nějaký model a v internetových obchodech my řekli že mám smůlu. Že už není a nebude když jsem ho objednával už při vydání katalogu.
richard0404

Příspěvekod kvasha » čtv 21 úno, 2008 2:46 pm

richard0404 píše:Díky za info kvasha . Myslel jsem si to že je to tak s tím setem CrossRailu .Fakt je super doufám že bude na našem trhu protože několikrát se mi už stalo že jsem chtěl nějaký model a v internetových obchodech my řekli že mám smůlu. Že už není a nebude když jsem ho objednával už při vydání katalogu.

Výše uvedené mám také již delší dobu objednáno, zatím ale žádné info o dostupnosti?! Když bych se něco nového dozvěděl, dám sem vědět.
kvasha

Příspěvekod richard0404 » čtv 21 úno, 2008 2:55 pm

Díky za info, mám mám také objednáno ale kdy to přijde to nevím .
richard0404

Příspěvekod kvasha » čtv 21 úno, 2008 3:00 pm

richard0404 píše:Díky za info, mám mám také objednáno ale kdy to přijde to nevím .

u koho si objednával?
kvasha

Příspěvekod richard0404 » čtv 21 úno, 2008 3:11 pm

V 5P Hobby ale nevím mám u nich objednávku na Roco RE 460 s figurínou jedná se o dva vozy v červené barvě už 4 měsíce a stále nic
richard0404

Příspěvekod kvasha » čtv 21 úno, 2008 3:15 pm

richard0404 píše:V 5P Hobby ale nevím mám u nich objednávku na Roco RE 460 s figurínou jedná se o dva vozy v červené barvě už 4 měsíce a stále nic

Tak jsme na tom s CrossRailem,stejně.

Zkusím je trošku popohnat :-)
kvasha

Příspěvekod richard0404 » čtv 21 úno, 2008 3:35 pm

kvasha píše:
richard0404 píše:V 5P Hobby ale nevím mám u nich objednávku na Roco RE 460 s figurínou jedná se o dva vozy v červené barvě už 4 měsíce a stále nic

Zukusím je trošku popohnat :-)

A u koho si objednával ty
richard0404

Příspěvekod kvasha » čtv 21 úno, 2008 3:38 pm

richard0404 píše:
kvasha píše:

Zukusím je trošku popohnat :-)

A u koho si objednával ty

No vždyť to píšu, že jsme na tom stejně :-) Taky v 5PHobby. Mám to kousek.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod kvasha » úte 25 bře, 2008 9:52 pm

tak s CrossRailem od Fleischmanna a vlastně i od Trixe to zatím vypadá špatně. Povedlo se mi ale sehnat CrossRail "dvoják" od Roca

Obrázek

je to AAE a u Roca to má kód 66566
kvasha

Příspěvekod richard0404 » úte 25 bře, 2008 10:07 pm

Tak právě si ve mně probudil závist. Nevíš kdo vyrábí Hohenzollern
richard0404

Příspěvekod kvasha » úte 25 bře, 2008 10:13 pm

richard0404 píše:Nevíš kdo vyrábí Hohenzollern

do Norimberka si ho přivezlo HEKI, ale neručím za to, že ho budou vyrábět pro komerční prodej?!
kvasha

Příspěvekod richard0404 » úte 25 bře, 2008 10:14 pm

kvasha píše:tak s CrossRailem od Fleischmanna a vlastně i od Trixe to zatím vypadá špatně. Povedlo se mi ale sehnat CrossRail "dvoják" od Roca

Obrázek

je to AAE a u Roca to má kód 66566

No podle Roca jeto vůz Francie a já myslel že je CrossRail Švýcarský
richard0404

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské výstavy a akce