Ahoj,
nemáte prosím někdo ponětí jak dlouho mohlo trvat naložení jednoho sypáku (38tun písku) takovýmto pásovým dopravníkem?

Jedná se mi Horní Řasnici, kde za GVD 1981/82 muselo být naloženo denně minimálně 26 vozů.
Tato zátěž byla odvážena osmi obsluhami o normě 270 tun (tedy 4 ložené vozy) do Nového Města a odtud pěti Mn vlaky (norma 490 tun) do Frýdlantu, odkud dvakrát denně odjížděly ucelené Pn vlaky o třinácti vozech. Maximálně se tedy z nákladiště dalo odvézt denně 32 vozů, tedy by zbývalo ještě šest vozů mimo ucelenky z Frýdlantu. Jenže do toho šturcu se víc jak osm ložených vozů nevešlo a podle časových poloh jednotlivých obsluh (např. 2x po hodině, dvě hodiny pauza, 3x po hodině) to vychází na max. cca 15 minut na naložení jednoho vozu. Když vezmu v úvahu, že ještě k tomu na nádraží byl ten písek navážen z 3,5 km vzdálené pískovny nákladními auty a nakládka byla přerušována poměrně složitým posunem při obsluze nz, tak musel být docela masakr.
Bohužel jsem nikde nenašel kapacitu pásového dopravníku, ale když vezmu minimální měrnou hmotnost (suchého) písku cca. 1,3t/m3, tak mi při naložení čtyř vozů za hodinu vychází nějakých 117m3/hod., tedy 2,5 tuny a necelé dva kubíky písku za minutu, což mi připadá strašně moc.
PS: A nebo už jsem z toho tak zpitomělej, že to počítám blbě.