Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
hank píše:Běžná byla v SJŘ poznámka "Pravidelný vjezd na obsazenou kolej."
hank píše: ... Přivolávačka znamenala, že má počítat s jakoukoli nepříjemnou mimořádností. ...
hank píše:... nebo vlak osobně do stanice přivedl ...
hank píše:... Svinutý žlutý praporek znamenal volno, rozvinutý výstrahu, červený samozřejmě stůj. Čili když měl vlak mimořádně zastavit až u odjezdového námezníku tam, kde nebylo odjezdové návěstidlo, věděl to strojvedoucí díky těmto návěstem. ...
tomkanka píše:A nepamatuji se, že by se praporkem mohl dovolit vjezd vlaku do stanice.
hank píše: Znění toho článku 541 je z dopravních předpisů opsané doslova. (Mám to jenom na papíře a nechtělo se mi to kopírovat.)
tomkanka píše:O tom, že by se vjezd do stanice mohl dovolit návěstí "Příbližit", není v článku 541 předpisu D2 z r.1962 ani slovo!
tomkanka píše:Mohly tam být klidně červené desky nebo terče...
hank píše:tomkanka píše:O tom, že by se vjezd do stanice mohl dovolit návěstí "Příbližit", není v článku 541 předpisu D2 z r.1962 ani slovo!
Já mám vydání z roku 1971...
hank píše:Byly tam LT.
hank píše: ... Já mám vydání z roku 1971...
Střelec píše:V první půlce devadesátek jsem zažil situaci, kdy se ve Vraném nad Vltavou křižovaly tři soupravy najednou, z toho jedna byla delší, než koleje ve stanici. Bylo to v rámci akce "Přepadení Pacifiku" v Lukách pod Medníkem...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník