Požadavky na podklady - fotky, plány, ...

Skutečná železnice, odkazy na fotografie, zajimavá místa, setkání apod.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Různé styly staveb

Příspěvekod hank » ned 06 pro, 2015 3:31 pm

Adam Buchal píše:Zdravím, neví někdo, jestli je výpravní budova Rožnov pod Radhoštěm postavena dle nějaké normálie, od které existuje výkres ? Budu ji stavět na kolejiště a typák by se hodil.

Ano, je to upravená normálie pro lokálky KFNB. Něco je v knize M. Krejčiříka Česká nádraží (1. díl), jestli chceš, můžu se podívat do archívu ŘSD Olomouc, až tam příště půjdu, určitě tam k tomu něco mají. Budova se postupně rozšiřovala, ale archivní podklady končí někdy v 50. letech, kterou epochu stavíš?
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Re: Požadavky na podklady - fotky, plány, ...

Příspěvekod Adam96 » ned 06 pro, 2015 5:40 pm

Ahoj, byl bys moc hodný, kdyby ses podíval. Dělám V. epochu, ale to nevadí, rozměry základní budovy, rozmístění oken atd., to tam bude.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod milan ferdián » ned 06 pro, 2015 7:09 pm

ČESKÁ NÁDRAŽÍ I.díl,str.149,dle upraveného typového plánu třídy IVc s verandou přistavenou z boku.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod lukasx » ned 06 pro, 2015 8:07 pm

dobrý den,
když se bavíte o staničních budovách tak bych se chtěl zeptat zda někdo nemáte nějaké podklady či výkresy k oknům a dveřím pro budovy. Vím že existuje možnost koupit okna od firmy jmdetail ale tyto okna a dveře jsou jen pro příslušnou normálii existují ale i jiné normálie s jinými rozměry.
Děkuji
lukasx

Příspěvekod Adam96 » pon 07 pro, 2015 7:18 pm

A že bys napsal, k jaké budově ? :wink:
Adam96

S 499.02 ČSD

Příspěvekod sidlo » úte 08 pro, 2015 8:23 am

Prosím o fotografie k lokomotivě S 499.02 ČSD (Škoda 73E1, 2, 3). Jde mi o barevné schéma z výroby - polomáčená.

Děkuji.
sidlo

Příspěvekod lukasx » stř 09 pro, 2015 6:47 pm

Adam Buchal píše:
lukasx píše:dobrý den,
když se bavíte o staničních budovách tak bych se chtěl zeptat zda někdo nemáte nějaké podklady či výkresy k oknům a dveřím pro budovy. Vím že existuje možnost koupit okna od firmy jmdetail ale tyto okna a dveře jsou jen pro příslušnou normálii existují ale i jiné normálie s jinými rozměry.
Děkuji

A že bys napsal, k jaké budově ? :wink:

Tak zájem by byl pro staniční budovu Radječín před přestavbou (budovy společnosti ATE)

děkuji
lukasx

Příspěvekod Adam96 » čtv 10 pro, 2015 4:11 pm

Tak Radejčín přenechám mistrům historikům, to nevím, kam zařadit. Nicméně pokud bydlíš blízko, tak sednout na kolo a do kapsy metr.... já takto měřil Krumvíř a Uhřice :)
Adam96

Příspěvekod zmar » pát 15 led, 2016 10:29 am

milan ferdián píše:Dotaz na Hanka.Nemohu stále zjistit normálie výkresu výpravních budov s přilehlými skladišti.Trať M.D.O.K.,stanice Radvanice.Při srovnání fotografií a výkresu,bych se přikláněl k normálií LVII/H.Mate mě ale ta fasáda a není zde stříška nad nástupištěm.

Zalistoval jsem do tématu, které obvykle nesleduji, takže možná jdu s křížkem po funusu. Ale třeba to i tak bude ještě užitečné.
Kompletní stavební dokumentace MDOK by měla být v archivu v Praze. Kdysi jsem měl ve studovně pár krabic s dokumentací SZD a MSLAG, takže předpokládám, že tu bude i MDOK. Ale pouze stavební dokumentace bez výkresů vozidel.
zmar

Příspěvekod MkTT » pát 15 led, 2016 10:33 am

Ahoj,
nemáte někdo dostupnou ke stažení kopii normálie 19a/H ve větším rozlišení, aby se z ní daly odečíst rozměry?

Mirek
MkTT

Příspěvekod hank » pát 15 led, 2016 11:05 am

Mám, pošlu... ono to nějak hoří?
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod MkTT » pát 15 led, 2016 11:16 am

Kdyby to bylo možné tento týden, bylo by to skvělé.
MkTT

Příspěvekod milan ferdián » pát 15 led, 2016 9:23 pm

zmar píše:
milan ferdián píše:Dotaz na Hanka.Nemohu stále zjistit normálie výkresu výpravních budov s přilehlými skladišti.Trať M.D.O.K.,stanice Radvanice.Při srovnání fotografií a výkresu,bych se přikláněl k normálií LVII/H.Mate mě ale ta fasáda a není zde stříška nad nástupištěm.

Zalistoval jsem do tématu, které obvykle nesleduji, takže možná jdu s křížkem po funusu. Ale třeba to i tak bude ještě užitečné.
Kompletní stavební dokumentace MDOK by měla být v archivu v Praze. Kdysi jsem měl ve studovně pár krabic s dokumentací SZD a MSLAG, takže předpokládám, že tu bude i MDOK. Ale pouze stavební dokumentace bez výkresů vozidel.

Výkresy vozidel byly zveřejněny v publikaci o této dráze.Tam právě chybí stavební dokumentace budov,což je velmi škoda.Děkuji za tip. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod zmar » pát 15 led, 2016 11:12 pm

milan ferdián píše:Výkresy vozidel byly zveřejněny v publikaci o této dráze.Tam právě chybí stavební dokumentace budov,což je velmi škoda.Děkuji za tip. :wink:

Pro upřesnění: je to v Národním archívu ve fondu GI-R. Něco by se našlo i v jiných fondech, ale v tomto bude kompletní stavební dokumentace z doby stavby.
zmar

Příspěvekod Trainmaniak » sob 16 led, 2016 7:51 pm

Kolegové, nemáte někdo k ruce fotky vozu pro přepravu úzkorozchodných vozidel, viz odkaz níže? Odhaduji, že to bude Pao. Zajímalo by mě, jak vypadá plocha, jak jsou tam upevněny kolejnice, jsou-li tam prkna atd.
http://spz.logout.cz/novinky/novinky.php?poradi=1230
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Podklady ke stavbě